Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
japes

#496 Příspěvek od japes »

Pánové díky za informace i rady. Kamarád je blázen do těchto pidi věcí, tak doufám, že na něco příjde. Teď mi volal, že už téměř ví co to je, ale je tam několik alternativ, tak to vyzkouší a uvidíme. Přesto stále platí, kdyby někdo věděl přesně co to je, tak ať dá vědět. Stále mám šanci, že při testování zhoří celá deska. Jo a mimochodem vše ostatní mimo vrtulky se zdá, že funguje. Cilkovi díky za konkrétní radu. Poslal jsem to kámarádovi, ať se na to jukne. :wink:
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#497 Příspěvek od Gattor »

vysledek by mne zajimal. taky se mi doma vali jedna shorena deska :)
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
japes

#498 Příspěvek od japes »

Aktivně na tom pracuji. Dám vědět. Zatím jsem zjistil, že tady se ten tranzistor nejspíš nedá koupit, tak to zkouším mimo ČR.
P3T3R

#499 Příspěvek od P3T3R »

Zkoušel už někdo lítat s Hyperion G3 240 nebo 320?? Chtěl bych vědět, jestli pro mcpx neni 320 moc těžká. Plus jaká je pak délka letu při 3D ať už s 240 nebo 320?
buki

#500 Příspěvek od buki »

P3T3R píše:Zkoušel už někdo lítat s Hyperion G3 240 nebo 320?? Chtěl bych vědět, jestli pro mcpx neni 320 moc těžká. Plus jaká je pak délka letu při 3D ať už s 240 nebo 320?

240 - 5min. Co je u tebe 3D s tímto vrtulníkem?
jkupe

#501 Příspěvek od jkupe »

Prosím poraďte s nastvením DX6i. Podle návodu z manualu mi nejde vysílač nastavit. Blade se nechce odlepit od země, Proud vzduchu jde obráceným směrem.Tedy pouze klesá.. :roll:
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#502 Příspěvek od František Koudelka »

Prosim vas jeste jednou, co zpusobuje vibrace toho vrtulniku, pri visu se to rozklepava...uz sem tu nasel ze hridel, axiani vule, listy, ty sem zkousel jinenove s tema vystupkama hridel rovna...nevim co s tim...mel sem pad a po tom padu se vibrace zhorsily, pred tim to taky delalo ale ne tolik....nenasel jsem zadne poskozeni....pri malych otackych rotoru kdzy chtnu vrtas do ruky tak citim ze to hazi...ale nemuzu prijit na to co...je to to co na videu

http://www.youtube.com/watch?v=MOSF19gRcP0

vse co tam popisuje jsem zkousel...akorat ne to s tou gumickou
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#503 Příspěvek od František Koudelka »

jkupe píše:Prosím poraďte s nastvením DX6i. Podle návodu z manualu mi nejde vysílač nastavit. Blade se nechce odlepit od země, Proud vzduchu jde obráceným směrem.Tedy pouze klesá.. :roll:

tak zacal bych spravnym sparovanim vrtulniku a krivka pitch od nuly do maxima a musis mit listy rovne v nule pokud mas knipl ve stredu
buki

#504 Příspěvek od buki »

František Koudelka píše:Prosim vas jeste jednou, co zpusobuje vibrace toho vrtulniku, pri visu se to rozklepava...uz sem tu nasel ze hridel, axiani vule, listy, ty sem zkousel jinenove s tema vystupkama hridel rovna...nevim co s tim...mel sem pad a po tom padu se vibrace zhorsily, pred tim to taky delalo ale ne tolik....nenasel jsem zadne poskozeni....pri malych otackych rotoru kdzy chtnu vrtas do ruky tak citim ze to hazi...ale nemuzu prijit na to co...je to to co na videu

http://www.youtube.com/watch?v=MOSF19gRcP0

vse co tam popisuje jsem zkousel...akorat ne to s tou gumickou

Vem to od začátku.
Nech tam jen hřídel bez cikliky a odpoj vrtulku a roztoč. Hlavně né na malé otáčky.Dej provozní!Pokud nebude vibrovat zkus přidat zadní motorek bez vrtulky-pak s vrtulkou - pak nasaď hlavu bez listů. A tak dál postupovat.
Já měl taky problém s vibracema, ale jenom sem tam.Vyřešil jsem to na trvalo po mnoha pokusech tím, že dám novou hřídel z uhlíkové trubičky,která je ale krapánek širší a tak ji zbrušuji smirkem až jde do ložisek dost nafest a ciklika jde v ní volně, ale bez sebemenší vúle.Na kámen hlavy ji taky dost "narvu" až na doraz k příčné hřídelce unašečů listů.Pak teprv zajistím šroubkem.Další fígl je ve zkrácení(ubroušení)příčné hřídelky co drží unašeče listů.Ta je totiž o fous delší a unašeče mají vůli.Musí být bez vůle.Po těchto úpravách máš kamenou hlavu a stačí nasadit už jen listy.Stopu můžeš upravit na tomto prckovi jen různým přitažením,povolením jednotlivého listu,ale stejně milimetr se rozejdou.
Po této úpravě nevím co jsou vibrace a to mi sem tam už zase začínají cukat serva,ale nyní se to zavibrováním kupodivu neprojeví.Prostě to chce stejný postup a přesnost jako u velkého.
Držím palce.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#505 Příspěvek od František Koudelka »

Prave ze pri prvoznich otackach kdyz to drzim v ruce tak nic moc, zda se to klidny, ale za visu se to takhle rozklepava jak na tom videu, mozna o neco vice :? nemam ted moznost zadnych dilu, ale zacnu tim zdanim motorkem, ten je potreba vymenit tak jako tak, snad v sobotu bude, ale nemyslim si ze to dela tohle to.....rozkmitava mi to ocas to dela uz od zacatku co to mam....nekde am musi byt vule ktera pak zblbne ty gyr a zaklepe to..... :?
jkupe

#506 Příspěvek od jkupe »

František Koudelka píše:
jkupe píše:Prosím poraďte s nastvením DX6i. Podle návodu z manualu mi nejde vysílač nastavit. Blade se nechce odlepit od země, Proud vzduchu jde obráceným směrem.Tedy pouze klesá.. :roll:

tak zacal bych spravnym sparovanim vrtulniku a krivka pitch od nuly do maxima a musis mit listy rovne v nule pokud mas knipl ve stredu

Tak už jsem ho do vzduchu dostal. Ale je to hodně neposlušný a chtělo by to vůbec ubrat.Je na to nějaký nejlepší nastavení? Navíc na to,že to mám ode dneška, tak to chytá velký vybrace a uvolňuje se to hlavní ozubené kolečko. Mám chuť to vrátit.Ale je mi jasný, že je to taky rukama..
buki

#507 Příspěvek od buki »

František Koudelka píše:Prave ze pri prvoznich otackach kdyz to drzim v ruce tak nic moc, zda se to klidny, ale za visu se to takhle rozklepava jak na tom videu, mozna o neco vice :? nemam ted moznost zadnych dilu, ale zacnu tim zdanim motorkem, ten je potreba vymenit tak jako tak, snad v sobotu bude, ale nemyslim si ze to dela tohle to.....rozkmitava mi to ocas to dela uz od zacatku co to mam....nekde am musi byt vule ktera pak zblbne ty gyr a zaklepe to..... :?

Vrtulka i když je ohnutá hřídelka tak to vzadu vibruje a dělá takový bzučení, ale prcka ti to nerozklepe.Vyzkoušeno. V ruce to točit je blbost jelikož gyra stále makají a ještě víc to rozklepou protože nemají odezvu. Přece tu vůli musíš zjistit a né, že někde máš asi vůli.Tudy cesta nevede.Postupuj jak jsem ti napsal.
buki

#508 Příspěvek od buki »

jkupe píše:
František Koudelka píše:

Tak už jsem ho do vzduchu dostal. Ale je to hodně neposlušný a chtělo by to vůbec ubrat.Je na to nějaký nejlepší nastavení? Navíc na to,že to mám ode dneška, tak to chytá velký vybrace a uvolňuje se to hlavní ozubené kolečko. Mám chuť to vrátit.Ale je mi jasný, že je to taky rukama..

Pokud jsi začátečník tak ti to do hodna musí nastavit někdo, kdo má zkušenosti.Jinak je hodnej jak beránek.Ale pokud nemáš zkušenosti tak ti nastavení moc nepomůže.U vrtulníku se to musí nadřít.Samo to nelítá.Je to kulička na rovné desce.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#509 Příspěvek od František Koudelka »

Ja si taky myslim ze zadni motorek to nebude, ocas vibrace ma ale nemyslim si ze by to zpusobilo to trepani ...no samozrejme nekde tam vule byt musi.....je to bezpadlo a nemam s tim moc zkusenost...v ruce se mi to zdalo klidny, jinak to lita dobre proste jen pri visu tady to no
buki

#510 Příspěvek od buki »

František Koudelka píše:Ja si taky myslim ze zadni motorek to nebude, ocas vibrace ma ale nemyslim si ze by to zpusobilo to trepani ...no samozrejme nekde tam vule byt musi.....je to bezpadlo a nemam s tim moc zkusenost...v ruce se mi to zdalo klidny, jinak to lita dobre proste jen pri visu tady to no

Já nemyslím,já to vím a stálo mě to 700 letů,než jsem to vychytal a mám pokoj.Pokud se toho třesu při visu chceš opravdu zbavit tak nepřemejšlej a udělej co ti říkám a budeš mít pokoj.Tím k tomuto tématu končím.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“