Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
buki

#556 Příspěvek od buki »

V pohodě, osobně si to neberu ani náhodou.
jmajner

#557 Příspěvek od jmajner »

Ahoj
Tak po FMS, dvourotoráku a mSR (mezi vrtulníkama byla roční prodleva) jsem plánoval podle zdejších rad na podzim koupit simulátor a přes zimu nějakou 450. Potom se ale na pultech objevil MCPX a bylo rozhodnuto, před prázdninama už budu lítat. Přes víkend jsem v pohodě visel zadkem a předkem, po týdnu menší poletování a po třech týdnech už fakt svištím dopředu osmičky, dozadu oblouky, souvraty a lopingy na všechny strany zalétnu, ale ne moc čistě. Nyní, když nechci, tak nespadnu, ale při tréninku všeho nového byly tak dva pády na baterku a vrtulníkovi se naprosto nic nestalo. Třikrát sláva vysoké trávě. A to mě trochu změnilo názor, jak dál pokračovat a že jít možná do 250, protože za barákem mám louku velkou akorát tak na menší heli. Potřeboval bych od vás vědět, jak oproti MCPX lítá 250, 450 , jak vypadá 250 a 450 po pádu do vysoké trávy a jaký kdyžtak koupit ten menší vrtulník, aby nebyl ke vzteku. Teď mám DX6i, koupě simulátoru je jasná a ještě dva roky budu omezenější finančně. Potom už se můžu rozlítnout (finančně).
Díkes
buki

#558 Příspěvek od buki »

jmajner píše:Ahoj
Tak po FMS, dvourotoráku a mSR (mezi vrtulníkama byla roční prodleva) jsem plánoval podle zdejších rad na podzim koupit simulátor a přes zimu nějakou 450. Potom se ale na pultech objevil MCPX a bylo rozhodnuto, před prázdninama už budu lítat. Přes víkend jsem v pohodě visel zadkem a předkem, po týdnu menší poletování a po třech týdnech už fakt svištím dopředu osmičky, dozadu oblouky, souvraty a lopingy na všechny strany zalétnu, ale ne moc čistě. Nyní, když nechci, tak nespadnu, ale při tréninku všeho nového byly tak dva pády na baterku a vrtulníkovi se naprosto nic nestalo. Třikrát sláva vysoké trávě. A to mě trochu změnilo názor, jak dál pokračovat a že jít možná do 250, protože za barákem mám louku velkou akorát tak na menší heli. Potřeboval bych od vás vědět, jak oproti MCPX lítá 250, 450 , jak vypadá 250 a 450 po pádu do vysoké trávy a jaký kdyžtak koupit ten menší vrtulník, aby nebyl ke vzteku. Teď mám DX6i, koupě simulátoru je jasná a ještě dva roky budu omezenější finančně. Potom už se můžu rozlítnout (finančně).
Díkes

Jen můj osobní názor.
Pokud zaletíš s tímto tak přechod na 250-450 ti nic nepřinese.Chce to alespoň 500. Co se týká padání tak zapomeň,že po pádu to bude celý.Pokud spadneš s těmito, tak se vždy něco roseká.Takže každá rána něco stojí.Čím větší vrťas je rána dražší.Vysoká tráva ti již nepomůže.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#559 Příspěvek od Gattor »

pekne si to napsal.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
zaja.cz

#560 Příspěvek od zaja.cz »

Tak jsem si dneska lítal a myslel, že už to mám trochu v ruce a v tu ránu jsem stím praštil o zem. Už před pádem jsem vypnul motor. Když jsem k vrtulníku přišel a vzal ho do ruky zakouřilo se z něho. Pak jsem rychle odpojil baterii. Pak jsem ji po chvíli zapojil a zjistil že nefunguje pravé servo. Nevíte z čeho tam ještě serva pasujou třeba z SR 120? (tedy pokud mi neodešla celá deska s tišťákem - pod servem. Mussím to proměřit.
:? :(
zaja.cz

#561 Příspěvek od zaja.cz »

Chlapi, ještě mám jeden dotaz.
Myslíte, že jsou všechny destičky se servama stejné-myslím všechny tři, nebo je mezi nima rozdíl.
Myslí toto:

Obrázek
buki

#562 Příspěvek od buki »

zaja.cz píše:Chlapi, ještě mám jeden dotaz.
Myslíte, že jsou všechny destičky se servama stejné-myslím všechny tři, nebo je mezi nima rozdíl.
Myslí toto:

Obrázek

Není, jsou stejné dají se čenžovat.
jmajner

#563 Příspěvek od jmajner »

buki píše:
jmajner píše:Ahoj
Díkes

Jen můj osobní názor.
Pokud zaletíš s tímto tak přechod na 250-450 ti nic nepřinese.Chce to alespoň 500. Co se týká padání tak zapomeň,že po pádu to bude celý.Pokud spadneš s těmito, tak se vždy něco roseká.Takže každá rána něco stojí.Čím větší vrťas je rána dražší.Vysoká tráva ti již nepomůže.

No – tak to jsi mě moc nepotěšil, ale dík za ušetřený peníze. Už jsem se těšil, jak si ho hned koupím, budu ho po pádech jenom tahat z trávy a maximálně votírat nasekaný housenky. Tak 250 vylučuju. Ještě bych potřeboval vědět, protože se asi pohybuješ mezi heliboyema:
- když už má někdo doma všechny velikosti elektro vrtulníků a má přibližně střední výkonnost, tak jakou velikost používá nejčastěji a jakou značku?
- když už má někdo 450 a koupí si vrtulník lepší, používá jí stále?
- Potom plánuju k lepšímu modelu koupit Futabu a to buďto 8, 10 nebo 12. Nechci zbytečně šetřit ani zbytečně utrácet. Dá se vůbec nějak specifikovat v jakých manévrech mě bude nižší typ omezovat?
Nejsem vysloveně sběratelskej typ a s jedním dobrým akrobatem a jedním větroněm jsem si vystačil několik roků, proto nechci udělat chybu při výběru heli.
Doufám, že to odesílám správně.
Dík
olda
Kontaktovat uživatele:

#564 Příspěvek od olda »

Připadá mi, že dost hojně bývá zastoupena varianta kombinace velikosti 450 a 500 kvůli možnosti spojování sad aku ze 450 do 500. Cokoli většího už znamená značnou finanční nálož na pořízení aku (i z chiny) a s tím spojené možné komplikace při porušení sady byť v jednom článku atd.. Takže pro mě výhledově je velikost 500 strop, hlavně s ohledem na aku. Od velikosti 600 a výš je to sada 6s a více s kapacitou 5000mAh, což je na mě s oheldem na to, že dělám v modelařině všechny odvětví (auta, letadla, lodě) dost podstatné.
V kategorii 450-500 je dle mě nejvice zastoupen T-rex a jeho klony. U větších nevím, tam mé úmysly nesměřují, ale tipnul bych to taky na T-rex.
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
jmajner

#565 Příspěvek od jmajner »

olda píše:Připadá mi, že dost hojně bývá zastoupena varianta kombinace velikosti 450 a 500 kvůli možnosti spojování sad aku ze 450 do 500. Cokoli většího už znamená značnou finanční nálož na pořízení aku (i z chiny) a s tím spojené možné komplikace při porušení sady byť v jednom článku atd.. Takže pro mě výhledově je velikost 500 strop, hlavně s ohledem na aku. Od velikosti 600 a výš je to sada 6s a více s kapacitou 5000mAh, což je na mě s oheldem na to, že dělám v modelařině všechny odvětví (auta, letadla, lodě) dost podstatné.
V kategorii 450-500 je dle mě nejvice zastoupen T-rex a jeho klony. U větších nevím, tam mé úmysly nesměřují, ale tipnul bych to taky na T-rex.

Tak to jste mi s tou 500 nasadili brouka do hlavy.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#566 Příspěvek od OPR »

jmajner píše:
olda píše: .....

Tak to jste mi s tou 500 nasadili brouka do hlavy.

Každopádně pokud se rozhodneš pro T500 tak by asi bylo leší zapomenout na nějaké spojování sad tříčlánkovejch accu do hromady. Pořiď rovnou 6s accu. Jinak pokud neplánuješ větší heli - do budoucna- T500 je super stroj na začátek. Je to cihla ve vzduchu a pokud netrváš moc na akrobacii - ideálnější volby není. Volby v repertoáru heli s délkou listu 420-430mm.

Pokud přeci jenom připouštíš myšlenku, že časem půjdeš dál vem 450ku na té dři základy a až příde mlsná - pořídíš něco co je větší - ona T500 je takový mezistupeň velikosti. A pokud pak budeš zvětšovat velikost heli T500 by byli pro Tebe "vyhozené" peníze. Ovšem i na naučení se je to velmi vhodný kandidát. Byť ponecháš výbavu z krabice. I tak je to funkční.
Sefis8

#567 Příspěvek od Sefis8 »

Tiež som ako prvú volil 450 a 600 až neskôr. Môžem potvrdiť že rozdiel medzi 450 a 600 je asi tak veľký, ako rozdiel medzi mCPX a 450. Veľkosť, viditeľnosť, komplikovanosť stavebnice, odolnosť pri pádoch, bezpečnosť, rešpekt... 500 som nikdy nemal ale voľba to nemusí byť zlá. Po kúpe 500 asi nebude mať zmysel neskôr kupovať 600 a už asi vôbec nie 450. Logickým krokom bude 700 alebo niečo, do čoho sa už sám posadíš :D:D:D.
T8FG, T-REX 600 ESP, T-REX 450 Sport, DX8, mCPX, mSR, Phoenix, Raytronic C60
seltino

#568 Příspěvek od seltino »

nechci být morous, ale není tohle spíš diskuse do jiného téma, než MCPX?
jmajner

#569 Příspěvek od jmajner »

To je právě to, že moc nechci mezistupeň a ta cihla ve vzduchu nezní moc dobře. Zatím mám mCPX, s tím můžu blbnout. Rozdíl je akorát v tom, že 450 a její provoz bych asi zvládnul hned a vyšší heli až po skončení rodičovské u manželky. Dá se ta 600 nebo 700 zvládnout jenom po zkušenostech z tohodle prcka a simulátoru bez mezistupně? Pomáhal vám někdo u větších helin na kabelu, nebo tím simulátorem se to dá tak dobře nacvičit? Zatím mám skušenost jenom s FMS a to už mi dal víc koaxiál. A jak je to s tou Futabou, jak jsem se ptal výše? Škoda, že neexistuje předváděcí půjčovna na vyzkoušení heli – ale chápu proč.
jmajner

#570 Příspěvek od jmajner »

seltino píše:nechci být morous, ale není tohle spíš diskuse do jiného téma, než MCPX?

To se omlouvám, chtěl jsem rady od lidí, co maj skušenosti s mCPX. Skočím do jiného tématu.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“