Heli a vaše nehody
No nevím jestli to bylo vrtulkou, ale asi jo.
Prostě jak mi vrtulka nefungovala, tak jsem na letišti rychle přehodil gripy zpět na Align gripy a zalepil jsem tam červíka. Holt jsem měl prostě počkat až Loctite zatuhne. Není to Protos a síly tam jsou veliké a holt se musí počkat. Zkušenost do budoucna - drahá. Poučení pro ostatní.
Jediné co není aktuálně skladem je levá CF bočnice. To nevím jak to vyřeším...KUA práce.
Jak se to stalo:
Letím rychle rovně a zvednu to nahoru. V tom jsem chtěl otočit vrtulkou čumákem k zemi a ona se helina nepřestávala točit a v tom se velmi rychle helina otočila rotorem k zemi. Instinktivně jsem klikl autorotaci a jal se helinu v těch piruetách otočit lyžema k zemi, abych nešel na asfalt rotorem. Při tom otáčení v piruetách ale došla šťáva listům a šel lyžema na asfalt. Bohužel to nebylo na trávu a zlomili se nárazem obě bočnice a spodní díl se zarazil do baterek. Naštěstí žádný oheň nebyl, ale jeden 6S pack byl pěkně pomuchlaný a ten druhý taky vypadal nic moc. Po rozdělání obalu vypadá jeden 6S pack dobře. Jen trochu na kraji ťuklý, ale to by nemusel být problém. Tak ho nechám několik dní odpočinout a uvidím jestli odešly oba 6S a nebo jen ten jeden.
Prostě jak mi vrtulka nefungovala, tak jsem na letišti rychle přehodil gripy zpět na Align gripy a zalepil jsem tam červíka. Holt jsem měl prostě počkat až Loctite zatuhne. Není to Protos a síly tam jsou veliké a holt se musí počkat. Zkušenost do budoucna - drahá. Poučení pro ostatní.
Jediné co není aktuálně skladem je levá CF bočnice. To nevím jak to vyřeším...KUA práce.
Jak se to stalo:
Letím rychle rovně a zvednu to nahoru. V tom jsem chtěl otočit vrtulkou čumákem k zemi a ona se helina nepřestávala točit a v tom se velmi rychle helina otočila rotorem k zemi. Instinktivně jsem klikl autorotaci a jal se helinu v těch piruetách otočit lyžema k zemi, abych nešel na asfalt rotorem. Při tom otáčení v piruetách ale došla šťáva listům a šel lyžema na asfalt. Bohužel to nebylo na trávu a zlomili se nárazem obě bočnice a spodní díl se zarazil do baterek. Naštěstí žádný oheň nebyl, ale jeden 6S pack byl pěkně pomuchlaný a ten druhý taky vypadal nic moc. Po rozdělání obalu vypadá jeden 6S pack dobře. Jen trochu na kraji ťuklý, ale to by nemusel být problém. Tak ho nechám několik dní odpočinout a uvidím jestli odešly oba 6S a nebo jen ten jeden.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Za to pravděpodobně Rex nemůže. To je s největší pravděpodobností moje blbost. Čím víc to zkoumám, tak tím víc to vypadá, že opravdu ten Loctite nestihl zaschnout. Je pravda, že kdyby ten ocas chodil hned od začátku, tak jsem tak neraboloval na letišti...
Nevíte někdo kde sehnat levou CF bočnici?
Art. no. H70041 - T-Rex 700E 2.0mm CF Left Frame Side
Nikde není k dispozici, respektive jsem ji našel jen 1x za šílený peníz.

bavarianDemon 3X a 3SX
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
boZZda píše:Za to pravděpodobně Rex nemůže. To je s největší pravděpodobností moje blbost. Čím víc to zkoumám, tak tím víc to vypadá, že opravdu ten Loctite nestihl zaschnout. Je pravda, že kdyby ten ocas chodil hned od začátku, tak jsem tak neraboloval na letišti...
tady ju mají skladem to vypadá: http://www.readyheli.com/H70041-T-Rex-7 ... 36911.html cca 1300,- + posta ale jak dlouho pude pri dnesnim stavu celni posty vi buh...
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
krtek2k píše:boZZda píše:..
tož upřímnou soustrast, ono něco na těch novejch T700E je , hawking to taky hned ze začátku roznesl hrozným způsobem.
Za to, v tomto případě, mašina nemůže (konstrukčně)
..... rána to byla v přímém přenosu velmi nehezká .....
boZZda :
Ale musím si Pavle trochu veřejně do Tebe rýpnout. Neber to prosím nijak ve zlém ....... zkus z toho vyzobat spíš to dobré. Prosím.
Už jsem si toho všiml prvně při Tvém uplně prvním záletu.
Teď ale ke včerejšku. I když "jen" měníš závěsy vrtulky tak se dálší, hned následující let s novejma závěsama jedná o ZÁLET NOVÉHO STROJE. A víš co to znamená? Že se s tím nedělají hned takové blbosti jako jsi dělal. Ten let co se Ti to stalo a jeho razance a obtížnost pro mechaniku je v poho pro v zaběhnutou mechaniku. Tedy pár (třeba deset accu) v klidu vyvisenejch s postupným zatěžováním a PEČLIVOU KONTROLOU MECAHNIKY PO KAŽDÉM LETU.
Vím, máš pravdu, po vojně je každej generál a umí dělat chytráka. Neber to ve zlém. Jen spíš jako pomoc, jak příště takovejm věcem předejít.
PS: co ten 6S accu? jak vypadá po noci?
Ondra
To by mu ale to zjistovani a stelovani trvalo pul roku, kdyby kazdou zmenu zalitaval tim idealnim zpusobem
Zvlast kdyz nastavuje heli predevsim kvuli narocnejsim prvkum.
Ale neco na tom je, taky jsem byl hrr a hned ruhou baterku uz jsem docela zatahl, ale asi to neni uplne dobre.
Uz jen jak na nove heli jde celej pohonej mechanizmus ztuha... ted po 15lbaterkach uz se listy dotaci daleko dele nez zezacatku a kdyz Karel vytahl uplne novy stroj, tak ten rozdil byl znatelny.
Takze u uplne novyho stroje to zalitnuti je nutnost.
Zvlast kdyz nastavuje heli predevsim kvuli narocnejsim prvkum.
Ale neco na tom je, taky jsem byl hrr a hned ruhou baterku uz jsem docela zatahl, ale asi to neni uplne dobre.
Uz jen jak na nove heli jde celej pohonej mechanizmus ztuha... ted po 15lbaterkach uz se listy dotaci daleko dele nez zezacatku a kdyz Karel vytahl uplne novy stroj, tak ten rozdil byl znatelny.
Takze u uplne novyho stroje to zalitnuti je nutnost.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
psena píše:To by mu ale to zjistovani a stelovani trvalo pul roku, kdyby kazdou zmenu zalitaval tim idealnim zpusobem![]()
........
Mne je to jedno klidně se směj. Jen mi řekni kdy se vyplatilo u mixérů v něčem spěchat nebo něco přeskakovat?
Jinak dál se v tom už rejpat nechci ať si to každý dělá jak chce. O tom to je.
Já jsem šel s kůží na trh a přiznal jsem se, kde jsem udělal chybu. Víc stačí, jsem již poučen. Krom toho jsem v tom nakonec zahučel za pěkných pár tisíc, takže větší výprask nepotřebuji...
10 baterek vrtulník zalítávat nebudu nikdy. To prostě nebudu. Spíš jsem měl počkat až zaschne Loctite
Jo a nevíte někdo, kde bych sehnat levou CF bočnici na 700E - H70041? Koukám, že v celém světě je s ní nějaký problém! Sakra práce
10 baterek vrtulník zalítávat nebudu nikdy. To prostě nebudu. Spíš jsem měl počkat až zaschne Loctite
Jo a nevíte někdo, kde bych sehnat levou CF bočnici na 700E - H70041? Koukám, že v celém světě je s ní nějaký problém! Sakra práce
bavarianDemon 3X a 3SX
krtek2k píše:Ondro ty jsi ale zase druhej extrém, nejlepší je zlatá střední cesta.
Každopádně loctite "neschne" , loctite je nějaká chemie , která pod tlakem (v utaženým závitu) takřka hned vytvrdne, sice ne na 100% , ale na dost aby to stačilo.
Holt nestačilo. Dal jsem ho tam schválně hodně. No, poučení pro příště. Nyní jsem si jist, že vyskočila vrtulka a červík se vykroutil.
bavarianDemon 3X a 3SX
len ta poopravim, nie pod tlakom ale bez pristupu vzdusneho kyslika. a "takrka" je tiez nepresne vid specifikacia, zalezi to od materialu ale aspon 50% tuhost spoja (cize pri loctite 243 je to cca 13Nm) dosahuje najskor za hodinukrtek2k píše:která pod tlakem (v utaženým závitu) takřka hned vytvrdne, sice ne na 100%
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
krtek2k píše:Ondro ty jsi ale zase druhej extrém, nejlepší je zlatá střední cesta.
Každopádně loctite "neschne" , loctite je nějaká chemie , která pod tlakem (v utaženým závitu) takřka hned vytvrdne, sice ne na 100% , ale na dost aby to stačilo.
Ano Loctite je chemie která při utěsnění bez přístupu vzduchu vytvrdne a zatěsní šroubavaný kovový spoj. Bohužel to ale není na počkání jak Ty říkáš. V tom se dost pleteš.
Ja se nesmeju, proto jsem tvuj pristup oznacil za idealni, ale bohuzel neni prakticky.
Mluvim o tech 10ti vyvisenych baterkach... samozrejme lepeni je jasny.
Ja jsem predevcirem poloautorotoval kvuli tomu ze jsem byl linej na Scorpiku vypilovat plosku... nastesti kolega me hned vzal k sobe do dilny, udel drazku a za hodinu byl vrtas ve vzduchu...musim se taky priznat, ze jsem na vytvrdnuti lepidla cekal jen cca 20minut, ale te plosce uz jsem veril.
Mluvim o tech 10ti vyvisenych baterkach... samozrejme lepeni je jasny.
Ja jsem predevcirem poloautorotoval kvuli tomu ze jsem byl linej na Scorpiku vypilovat plosku... nastesti kolega me hned vzal k sobe do dilny, udel drazku a za hodinu byl vrtas ve vzduchu...musim se taky priznat, ze jsem na vytvrdnuti lepidla cekal jen cca 20minut, ale te plosce uz jsem veril.
Naposledy upravil(a) psena dne pát 24.06.2011 13:37, celkem upraveno 1 x.