Jestli jsou ty udávaný kapacity jako u těch "zázračných" tužkových nimh pak si o tom myslím své.dokken píše:novej prirustek v 18650
http://www.dealextreme.com/p/fandyfire- ... pair-81652
Turnigy T9X - přepólované aku
jinak ja sem premejslel taky o lipo ale nakonec sem zustal klasika u 8x eneloop, opravdu maj nizke samovybijeni, holt obcas dam dobit a mam rad to ze pomalu klesa jejich napeti takze presne uz vim kdy je moc malo jit litat,
jinak sem si to procet a nekdo mluvil o srovnani kvality provedeni Optic // T9
doporucuju jednoduche, zajdete si do kramu a nechte si ho pucit do ruky,
zavrete oci a pohybujete knyplama ... pak doma vemte T9 ku ....
jinak sem si to procet a nekdo mluvil o srovnani kvality provedeni Optic // T9
doporucuju jednoduche, zajdete si do kramu a nechte si ho pucit do ruky,
zavrete oci a pohybujete knyplama ... pak doma vemte T9 ku ....
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
- KarelSkala
Milan Nes píše:jinak sem si to procet a nekdo mluvil o srovnani kvality provedeni Optic // T9 doporucuju jednoduche, zajdete si do kramu a nechte si ho pucit do ruky, zavrete oci a pohybujete knyplama ... pak doma vemte T9 ku ....
Možná by se tu měl vyjádřit ROMI, který Optic používal několik let a nakonec se rozhodl přejít na T9X. Že by za ty roky nepoznal jak je Optic skvělý a šel do T9X pokud by byla horší ?
Ťažko to zhrnúť pár slovami...
Lietam malé modely tj. do 1400mm rozp. a hmotnosť do 2,5 Kg.
Elektro aj spaľováky, pomalšie aj rýchlejšie.
S Optikom som bol spokojný. Dlho.
Až do chvíle, keď som raz zistil, že model neovládam. Celkovo sa to stalo asi len 3x, ale napr. raz na akcii v Zolnej...
A ešte jedna vec. Bolo ho treba neustále nabíjať.
Nie, nemám staré baterky, veď nemajú ani rok, ďalšie sú tak isto staré...
Čo sa týka mech. časti som spokojný, pliešok na plyne som upravil, takže "počíta zúbky". Keď som to mal rozobraté a popozeral som si vnútro, vôbec som nemal pocit, že by tam malo niečo odpadnúť, či niečo podobné...
Podsvietenie - super vec.
SW:
Pôvodný sw, je na úrovni Optica až na stopky.
Po upgrade je to iná kapusta.
Jasné že pri mojich modeloch nepoužívam všetky možnosti.
Páči sa mi že:
Upozorňuje na nesprávnu polohu prepínačov...
Upozorňuje, ak som ju zabudol zapnutú...
Páčia sa mi stopky, ktoré majú zvukové upozornenie po minútach.
Je tam prehľadnejší display, tj. zobrazuje čo potrebujem.
Netreba ju stále nabíjať...
Zaťiaľ bez výpadku signálu...
Zložitejší program si viem prehľadne pozrieť a odladiť na notebooku.
Také argumenty, že v aute uvarím lipolky, sú zcestné, lebo vždy mám na letisku aspoň jeden elektrolet...
Jedinú vec, čo budem riešiť, je nevyváženosť, keď ju zakvačím za očko...
Lietam malé modely tj. do 1400mm rozp. a hmotnosť do 2,5 Kg.
Elektro aj spaľováky, pomalšie aj rýchlejšie.
S Optikom som bol spokojný. Dlho.
Až do chvíle, keď som raz zistil, že model neovládam. Celkovo sa to stalo asi len 3x, ale napr. raz na akcii v Zolnej...
A ešte jedna vec. Bolo ho treba neustále nabíjať.
Nie, nemám staré baterky, veď nemajú ani rok, ďalšie sú tak isto staré...
Čo sa týka mech. časti som spokojný, pliešok na plyne som upravil, takže "počíta zúbky". Keď som to mal rozobraté a popozeral som si vnútro, vôbec som nemal pocit, že by tam malo niečo odpadnúť, či niečo podobné...
Podsvietenie - super vec.
SW:
Pôvodný sw, je na úrovni Optica až na stopky.
Po upgrade je to iná kapusta.
Jasné že pri mojich modeloch nepoužívam všetky možnosti.
Páči sa mi že:
Upozorňuje na nesprávnu polohu prepínačov...
Upozorňuje, ak som ju zabudol zapnutú...
Páčia sa mi stopky, ktoré majú zvukové upozornenie po minútach.
Je tam prehľadnejší display, tj. zobrazuje čo potrebujem.
Netreba ju stále nabíjať...
Zaťiaľ bez výpadku signálu...
Zložitejší program si viem prehľadne pozrieť a odladiť na notebooku.
Také argumenty, že v aute uvarím lipolky, sú zcestné, lebo vždy mám na letisku aspoň jeden elektrolet...
Jedinú vec, čo budem riešiť, je nevyváženosť, keď ju zakvačím za očko...
Fun Star 3D & T9x
ROMI píše:....
Myslel som to dobre.. Čo je na tom "zcestné"?
Žeby fakt že tie lipolky z elektroletov tam nechávaš, niečo zmenil?
Máš ich "samozhášavé" že zahasia tie z dealexxtreme,
... alebo rátaš s tým že spotrebujú všetok kyslík skorej?
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=241627
Osobne si myslím že je rozdiel medzi Lipolkou a Lipolkou, ak sú z rôzneho zdroja/od rôznych výrobcov/majú za sebou rôznu históriu.
Napríklad, kto verí že tie sady ktoré Sony, Toshiba, Lenovo, Hp ... stiahli kvoli riziku požiaru z trhu, skončili zošrotované a nie s prelepkou TrustFire a podobne?
chceš mi říct že kvalita provedení trimů, mechaniky knyplů a celkové provedení veškerého pájení v Opticovi je na stejné úrovni jako T9 ?
vypadával ti optic na 2,4 nebo 35 ?
neměl si náhodou modul assan zespoda s anténou zespoda bez ochrany ?
vypadával ti optic na 2,4 nebo 35 ?
neměl si náhodou modul assan zespoda s anténou zespoda bez ochrany ?
SOVA is YouR CO-pilot
Ďakujem Drondys.
Čo sa týka mechaniky TGY. Bolo tu toho popísané dosť. Asi najkompetentnejší na zhodnotenie kvality je RiMr, asi mu ich prešlo cez ruky viac. V mojej je na oko všetko ok, nenašiel som tam žiadne guličky cínu, spoje dobré, prekontroloval som aj kábliky pri poťákoch - ok. Čiže zrovnateľné s hociktorou inou súpravou.
Kniple chodia dobre, rovnomerne, nezadŕhajú. Odpor pák si vieš nastaviť - ako aj v Opticu...
Trimre reagujú tochu ťažšie, ale majú zvukovú signalizáciu, ktorá signalizuje aj prechod stredom a konečnú polohu. Myslím, že sa to ešte upravý, lebo netrimujem každý deň - najčastejšie pri zálete a potom už minimálne...
Optic má dobre riešenú ochranu proti náhodnému spusteniu motora, ale keďže TGY má prepínačov dosť, mám to naprogramované - tiež má na to predurčený prepínač...
Čo sa týka výpadkov, tak mám v Opticu 35MHz modul.
Výpadky boli veľmi občasné, 3x totálka, inak len občasné kopnutie...
Ale.
Myslím si, že to nie je spôsobené vysielačkou, ale technológiou prenosu.
Už pri príprave modelu na zemi, podľa jeho "správania" sa, boli dni, keď som jednoducho neriskoval, lebo to "kope" a po vzlietnutí a jednom, dvoch okruhoch bezpečne dole...
Pretoto som zvažoval, že kúpim MZK modul s telemetrickým prenosom,
ďalej som potreboval riešiť riadenie robota, kde potrebujem mixovať rôzne funkcie a mal som možnosť si objednať TGY, tak ju mám - zaťiaľ bez telemetrie s orig. modulom...
Všetko zatiaľ skončilo tak, že som postupne preprogramoval väčšinu modelov do TGY a lietam a porovnávam.
Optic lepšie sedí v ruke, ale TGY je v mojich očiach bezpečnejší a konfortnejší.
To je môj subjektívny názor.
Čo sa týka mechaniky TGY. Bolo tu toho popísané dosť. Asi najkompetentnejší na zhodnotenie kvality je RiMr, asi mu ich prešlo cez ruky viac. V mojej je na oko všetko ok, nenašiel som tam žiadne guličky cínu, spoje dobré, prekontroloval som aj kábliky pri poťákoch - ok. Čiže zrovnateľné s hociktorou inou súpravou.
Kniple chodia dobre, rovnomerne, nezadŕhajú. Odpor pák si vieš nastaviť - ako aj v Opticu...
Trimre reagujú tochu ťažšie, ale majú zvukovú signalizáciu, ktorá signalizuje aj prechod stredom a konečnú polohu. Myslím, že sa to ešte upravý, lebo netrimujem každý deň - najčastejšie pri zálete a potom už minimálne...
Optic má dobre riešenú ochranu proti náhodnému spusteniu motora, ale keďže TGY má prepínačov dosť, mám to naprogramované - tiež má na to predurčený prepínač...
Čo sa týka výpadkov, tak mám v Opticu 35MHz modul.
Výpadky boli veľmi občasné, 3x totálka, inak len občasné kopnutie...
Ale.
Myslím si, že to nie je spôsobené vysielačkou, ale technológiou prenosu.
Už pri príprave modelu na zemi, podľa jeho "správania" sa, boli dni, keď som jednoducho neriskoval, lebo to "kope" a po vzlietnutí a jednom, dvoch okruhoch bezpečne dole...
Pretoto som zvažoval, že kúpim MZK modul s telemetrickým prenosom,
ďalej som potreboval riešiť riadenie robota, kde potrebujem mixovať rôzne funkcie a mal som možnosť si objednať TGY, tak ju mám - zaťiaľ bez telemetrie s orig. modulom...
Všetko zatiaľ skončilo tak, že som postupne preprogramoval väčšinu modelov do TGY a lietam a porovnávam.
Optic lepšie sedí v ruke, ale TGY je v mojich očiach bezpečnejší a konfortnejší.
To je môj subjektívny názor.
Fun Star 3D & T9x
další nové 18650
http://tinyurl.com/68t6g8o
a zajímavej link na 18650 s měřením kapacity:
http://www.torchythebatteryboy.com/p/batteries_21.html
je třeba ale říct, že tyhle testy jsou především určeny pro čelovky a svítilny s proudem kolem 1A, u Tx s šestinovým odběrem budou výsledky asi lepší.
http://tinyurl.com/68t6g8o
a zajímavej link na 18650 s měřením kapacity:
http://www.torchythebatteryboy.com/p/batteries_21.html
je třeba ale říct, že tyhle testy jsou především určeny pro čelovky a svítilny s proudem kolem 1A, u Tx s šestinovým odběrem budou výsledky asi lepší.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Re: Turnigy T9X - přepólované aku
Chlapi, hélp...
Mám tu na opravě jednu přepólovanou T9x.
Vyměnil jsem ten 7805 stabilizátor na hlavní desce, vyměnil jsem ten vybouchlý tant. kond. (resp. připájel, protože po něm tam zbyly jen plíšky a začouzený flek).
Dále jsem na desce spínače "preventivně" zaměnil ten stabilizátor 7805 za 20kOhm odpor (úprava k pípáku).

Modul je odpojený, půjde tam FrSky.
Ale rádio furt "ani ťuk".
Odborníci, kam se mám teď zaměřit? Co mám proměřit?
Mám tu na opravě jednu přepólovanou T9x.
Vyměnil jsem ten 7805 stabilizátor na hlavní desce, vyměnil jsem ten vybouchlý tant. kond. (resp. připájel, protože po něm tam zbyly jen plíšky a začouzený flek).
Dále jsem na desce spínače "preventivně" zaměnil ten stabilizátor 7805 za 20kOhm odpor (úprava k pípáku).

RiMr píše:Mám tu na opravě jednu přepólovanou T9x.
Zkus změřit jestli je napájení +5V na pinech 21 a 52 procesoru (na obrázku zvýrazněno červeně) proti zemi GND (na obrázku zvýrazněno modře).

Může být i odrovnanej procesor, ale nevím jak to s určitostí zjistit. Pokud to bude procesor a pokud si na to troufáš tak vyměnit jinak v takovém případě nezbude než se zaměřit na nejbližší odpadkový koš.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Re: Turnigy T9X - přepólované aku
Diky Drondys, vecer to zmerim.
Uz jsem jich opravoval nekolik prepolovanych a bylo to v pohode. Ale tahle je prostrelena nejak poctive...
Uz jsem jich opravoval nekolik prepolovanych a bylo to v pohode. Ale tahle je prostrelena nejak poctive...