Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
DaveLister

#1426 Příspěvek od DaveLister »

Ono ono zrejme jeste vic jak na povrchu zalezi kdy cvaknes autorotaci.
Pri mem poslednim pokusu o autorotaci jsem nejak neodhadl vysku a doprednou rychlost, heli sla na okraj letiste coz me znervoznilo a tak jsem zrejme podvedome pridal trochu kolektivu aby heli doputovala jeste trochu vic do letiste. Tim jsem helinu ale zmenil v padajici sutr :lol:. Padla na lyziny a prevratila se na rotor. Pri dopadu mel uz rotor minimalni energii, takze skody byly minimalni - pouze zlomeny podvozek.

Jinak musim rict ze jsem si o to koledoval, spousta autorotaci se povedla a ja to zkousel dal az to holt jednou nevyslo :wink:
PS: slo o 450ku
Kenny McCormick

#1427 Příspěvek od Kenny McCormick »

standa_passat píše:Tak pánové Je to teda extrém , ale stalo so mi že se pokouším o vis bokem a najednou mi sedla mucha na nos. To je tedy opravdová lahudka. :lol:
muchy su v pohode, pockaj az ta zacnu zrat komare :lol:
A musis to vydrzat.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
psena
Kontaktovat uživatele:

#1428 Příspěvek od psena »

Jestli prijde autorotace pul sekundy pred narazem nebo az po narazu uz nehraje moc velky rozdil, skody jsou skoro stejny, spis zalezi na tom jak se podari spadnout.
Ja jsem mel treba pad pri premetu v Normal modu...motor uz jsem mel vypnutej, heli padala maximalne ze dvou metru a dost pomalicku jak se dotacel rotor...no spadla na ocas a pak rotor a na pocet dilu to byl asi nejhorsi pad co jsem mel a pritom to vypadalo naprosto nevinne.
Pad pri autorotaci kdyz zadusis vztlak kladnym kolektivem je samozrejme uplne jina situace a je jasny, ze tam skody velky nebudou.
zablabla

#1429 Příspěvek od zablabla »

Kenny McCormick píše:
standa_passat píše:Tak pánové Je to teda extrém , ale stalo so mi že se pokouším o vis bokem a najednou mi sedla mucha na nos. To je tedy opravdová lahudka. :lol:
muchy su v pohode, pockaj az ta zacnu zrat komare :lol:
A musis to vydrzat.

Tréning doporučuji pánové u nás v Drahotuších. Hned vedle plochy máme komáří líheň. Takhle v podvečer, když se utiší vítr........ :lol: :lol: :lol:
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#1430 Příspěvek od 00Ja »

No a proto- smejte se nebo ne- si s sebou nosim repelent :) Pravda, napoprvy jsem podlehnul sleve v drogerii, etiketu necet a bylo mi divny, ze to tak strasne stipe, kdyz jsem si to nastrikal na oblicej. Asi po tydnu pouzivani se kamarad kouknul na etiketu a tam psali, ze je to na nabytek a ma to 30 dni ucinnost :)
Ale na druhej pokus jsem uz koupil spravnej repelent a od ty doby se nebojim ani Komari louky :)
zablabla

#1431 Příspěvek od zablabla »

00Ja píše:No a proto- smejte se nebo ne- si s sebou nosim repelent :) Pravda, napoprvy jsem podlehnul sleve v drogerii, etiketu necet a bylo mi divny, ze to tak strasne stipe, kdyz jsem si to nastrikal na oblicej. Asi po tydnu pouzivani se kamarad kouknul na etiketu a tam psali, ze je to na nabytek a ma to 30 dni ucinnost :)
Ale na druhej pokus jsem uz koupil spravnej repelent a od ty doby se nebojim ani Komari louky :)

To naši komáři jsou už vyšlechtění a na nějaký repelent se...u :lol: :lol:
Přesto se jím patláme a hledáme ten správný.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#1432 Příspěvek od 00Ja »

Tak v tom pripade je dobre, ze jsem nevyhodil ten na nabytek. Az si zvyknou i u nas, prekvapim je. Je to fakt sila :)
Kenny McCormick

#1433 Příspěvek od Kenny McCormick »

kupte si tento:
http://www.carpproduct.cz/szuku/szuku-r ... istat-7478
Ked som este nedavno chodieval na ryby /casto/, bol jediny co naozaj fungoval aj v komarmi zamorenych oblastiach. A clovek od neho nesmrdi, ako od poniektorych.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
boZZda

#1434 Příspěvek od boZZda »

psena píše:Jestli prijde autorotace pul sekundy pred narazem nebo az po narazu uz nehraje moc velky rozdil, skody jsou skoro stejny, spis zalezi na tom jak se podari spadnout.
Ja jsem mel treba pad pri premetu v Normal modu...motor uz jsem mel vypnutej, heli padala maximalne ze dvou metru a dost pomalicku jak se dotacel rotor...no spadla na ocas a pak rotor a na pocet dilu to byl asi nejhorsi pad co jsem mel a pritom to vypadalo naprosto nevinne.
Pad pri autorotaci kdyz zadusis vztlak kladnym kolektivem je samozrejme uplne jina situace a je jasny, ze tam skody velky nebudou.

Přesně jako ten můj poslední pád s 700. Listy už stály a vrtulník spadl svoji vahou na asfalt lyžemi. Nebylo to moc vysoko, ale té škody... no co budu povídat.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
HynX
Kontaktovat uživatele:

#1435 Příspěvek od HynX »

co sa tyka padu do vysokej travy, tak mam cerstvu skusenost z nedele. pri osmickovom lete so suvratmi a loopmi som pri jednom loope nedal kolektiv do zaporu (450 heli) a tak som to rotorom poslal do obilia. kedze som nemal ani ponatia co sa deje, nestihol som ani zapnut autorotaciu a tak som v plnej sile tresol do obilia s plnymi tockami. skody su len hl. koleso a priecna oska. ostatok vsetko OK, aj listy bez stopy. horsie to vsak bolo s hladanim vrtasa :(
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
Conty

#1436 Příspěvek od Conty »

Tak mohu potvrdit!
Nejlépe se padá do obilí - i u nás na Sobínce :lol:
Dneska se mi při letu rozšroubovalo smykátko vrtulky na 450. Takže nutně vše skončilo cvaknutím TH a po lyžinách v piruetách do obilí. Náštěstí zatáčka vyšla nad pole.
Škody - prasklá kabinka.

Pro Ondru a Pavla: vše bylo řádně zalepeno :wink: i předletovka vypadala OK - vše chodilo, jak má. Hold už byl asi horší závit, takže ani lepidlo to neudrželo....
T-Rex 450 (S/SE/V2), T-Rex 450 (S/SE/V2) - LiPo + Dx6i
Simulátor Phoenix RC
Walkera 5g6
Martinzpraglu
Kontaktovat uživatele:

#1437 Příspěvek od Martinzpraglu »

Jak mnozí viděli na vlastní oči. Po chcípnutí turbíny v Tondovi a autorotaci přesně na hroudu a následném převážení na stranu, to odnesly akorát listy a táhla ke gripům... Uffffff Ještě jednou díky Tomášovi, že to nedopadlo hůř.
JETI DC-24 ... a nějaký vrtulníky... Align, GM, Henseleit, Mikado, OXY, SAB ... :-)
demolátor

#1438 Příspěvek od demolátor »

Tak dnes poslušně hlásím svou druhou kolizi s protosem 500. Bohužel už to nebyla jen kabinka. Bylo to mou blbostí-vylítával jsem ze zatáčky v invertu proti sobě a místo, abych odtáhl knipl, tak jsem přitáhl. Čelní náraz s matičkou zemí. Taková blbá chyba. :roll: Škody jsou asi přiměřené: Listy, hl.hřídel, př.hřídel, dodělal jsem kabinu, ocasní trubka, stabilizátor, nějaké ty táhla a přepákování, držáky kabiny a cyklika se mi rozdělila na 2 kusy-jakoby se vytrhl závit, ale poškozenej nevypadá. Nevíte, jestli to je odepsaná, nebo to mám zašroubovat a používat ji dál? :?:
Možná, že ještě něco najdu. :(
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
maniiax.
Bydliště: Praha, ale často v Ústí n/L, Plzni, Brně, Litomyšli, Domažlicích ...
Kontaktovat uživatele:

#1439 Příspěvek od maniiax. »

Klasika, opět jeden zvěčněný držkopád :-)

http://www.youtube.com/watch?v=811xOXj8E-Q
AURORA 9
T-REX 450, 550, 700 (vše E s 3G)
blade MSR do kanclíku je nutnost
demolátor

#1440 Příspěvek od demolátor »

A jak to dopadlo??
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“