Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
lukypav

#1261 Příspěvek od lukypav »

lukypav píše:
Drondys píše:
tam píše:
Drondys píše:Podat žádost o změnu nebo vrácení vyměřeného DPH a doložit doklady stávajícího výměru a doklady k zásilce zmíněné v sekci Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce viz tento odkaz a žádost poslat na celní úřad Praha Ruzyně dle popisu uvedeného v sekci Pokud zjistíte, že bylo něco vypočteno špatně nebo s tím nebudete souhlasit viz ten stejný odkaz.

Diky Drondys za tvoje navody, presne takhle hodlam postupovat. Pouze jsem chtel jestli nahodou se tu neobjevila i reakce kterou jsem prehledl, od nekoho kdo uz tuto zadost na CU zasilal a dostal uz nejakou odpoved. Zatim jsem zahledl pouze prispevky od nekolika lidi, kteri se zadost chystali zaslat.

Zatím nejčerstvější informaci zde 16.6.2011 uvedl lukypav o tom, že 31.5.2011 podal žádost o změnu vyměření celního dluhu jak o tom sám píše viz tento odkaz. Zatím zde neuvedl zda se to nějak pohnulo. Patrně ještě nedostal odpověď. Zkus mu napsat SZ viz tento odkaz.
Žádost o změnu deslána 31.5 ale zatím nic.Uvidím po 30 dnech.Samozřejmě dám vědět.
Dnes jsem obdržel odpověď z Celního úřadu Praha Ruzyně.Žádají o upřesnění některých údajů.Celníci si ověřovali cenu zboží na HK a teď mám problém.Kupoval jsem tenhle trup lodi :http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=15235.Byl jsem však jeden z prvních zájemců a loď tehdy byla za 76.98USD.Teď je za cenu o 100USD dražší. Máte někdo zkušenosti s komunikací s Číňanem ?
Bude ochoten cenu potvrdit, i když se jedná zřejmě o jeho chybu?
danr

#1262 Příspěvek od danr »

Bez obav, Cinan ti potvrdi uplne cokoliv...
:lol:

Pozn. Věř tomu, ze Asiaty, zajimaji jenom prachy a obchod. Moralni odpovednost vuci jinym rasam nepocituji. Povazuji nas ,bohuzel, za jiny zivocisny druh. Jsme jim, jako lide -Evropane, zcela lhostejní.
lukypav

#1263 Příspěvek od lukypav »

Dík, už jsem tam napsal, tak uvidím.

#1264 Příspěvek od avatar007 »

v květnu jsem si objednal navigaci, podle obchodu byla odeslána 16.5. dodnes nevím kde se nachází, tak snad někdy přijde. Tímto způsobem odradí všechny aby si cokoliv objednali ze zahraničí - pakáž :evil:
Drondys

#1265 Příspěvek od Drondys »

avatar007 píše:v květnu jsem si objednal navigaci, podle obchodu byla odeslána 16.5. dodnes nevím kde se nachází, tak snad někdy přijde. Tímto způsobem odradí všechny aby si cokoliv objednali ze zahraničí - pakáž :evil:

Kontaktujte emailem prodejce a vyžádejte si od něj podací číslo zásilky. I když třeba zásilka není sledovatelná na území ČR tak informace o veškerých zásilkách, které na území ČR přebírá Česká pošta je možné získat ve všední dny od 8.00 do 17.30 hodin na telefonním čísle 800 177 889. Pokud zásilka již dorazila do ČR budou tam o tom mít informaci. V takovém případě bude zásilka nejspíš již delší dobu čekat ve skladu České pošty na celní odbavení. Pokud tomu tak bude doporučuji podat stížnost na ČTÚ na emailovou adresu podatelna@ctu.cz ohledně příliš dlouhé doby zadržení zásilky ze strany České pošty.

Příčiny podobně dlouhé doby odbavení jsou pouze v neschopnosti příslušných vedoucích pracovníků České pošty a v ničem jiném. Takže je to ze strany České pošty naprosto neomluvitelné.

Pokud Česká pošta na to nemá lidi a není ani schopna je v dostatečném počtu získat tak, aby byly veškeré zásilky odbavovány bez zpoždění bez ohledu na počet zásilek a bez ohledu na jakékoli výmluvy pak lze konstatovat jen to, že by bylo lepší pokud by Česká pošta přiznala, že na to prostě nemá lidi a v dohledné době je mít ani nebude a měla by s celně-deklarantskými službami definitivně skončit. Tuto činnosti by převzali pracovníci celního úřadu, kteří mají zkušenosti (podobně je to řešeno třeba v Německu a jde to) a pak už by nebyl problém ani s režimem tranzitu a mohlo by se rozběhnout vyřizování celního odbavování na lokálních celních úřadech po celé ČR a tím by zmizelo i zbytečné přetížení na jednom místě, které je doposud.
Drondys

#1266 Příspěvek od Drondys »

lukypav píše:Dnes jsem obdržel odpověď z Celního úřadu Praha Ruzyně.Žádají o upřesnění některých údajů.Celníci si ověřovali cenu zboží na HK a teď mám problém.Kupoval jsem tenhle trup lodi :http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=15235. Byl jsem však jeden z prvních zájemců a loď tehdy byla za 76.98USD.Teď je za cenu o 100USD dražší. Máte někdo zkušenosti s komunikací s Číňanem ? Bude ochoten cenu potvrdit, i když se jedná zřejmě o jeho chybu?

Žádné speciální vyjádření od prodejce není potřeba. Stačí když doložíte výtisk podrobného rozpisu objednávky z vašeho účtu na HobbyKingu, ve kterém je uveden rozpis zboží včetně tehdejších cen a taktéž i tehdejší cena poštovného a případně k tomu můžete doložit i výpis platební transakce z platebního systému, jehož prostřednictvím jste platil.

Cena, kterou vám tehdy účtovali na HobbyKingu a kterou jste skutečně zaplatil je stále archivována jak u prodejce tak i v příslušném platebním systému, který jste použil k placení viz např. PayPal a lze ji tedy kdykoli znovu získat např. v podobě již zmíněného podrobného rozpisu u příslušné již vyřízené objednávky ve vašem účtu na HobbyKingu. Postup k vytisknutí podrobného rozpisu tehdy účtované ceny zboží i poštovného u té již vyřízené objednávky přímo z vašeho účtu na HobbyKingu je uveden viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce.

Pokud tomuto jasně doložitelnému dokumentu nebudou na celním úřadě důvěřovat pak vám nic jiného nepomůže tj. ani žádné speciální vyjádření od prodejce, protože tomu nebudou důvěřovat o nic víc.
krtek2k

#1267 Příspěvek od krtek2k »

Teď jsem si z HobbyCity nechal posílat baterku v hodnotě 24dolarů, a zaškrtl jsem 100% a hobby parts, a stejně to přišlo jako gift a cena 10dolarů. Na balíku je jen jedna nálepka a tam je cena a gift a parts.
Fakt pitomci.
Kdežto z infinity-hobby.com (taiwan) pošlou na balíku igelitovou obálku se dvěma kopiema faktury, kde je přesně rozepsáno co to je, kolik toho je , kolik to stojí , kolik je poštovný. Zkrátka všechno co celník potřebuje vědět, on to tam vidí a pro něj je to jasný a hned vyřízený. Během tří týdnů třikrát vyzkoušeno.
Ale balík z hobbykingu je akorát nasere. A pak to tam tak dlouho leží. Takhle to vidim já.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Drondys

#1268 Příspěvek od Drondys »

krtek2k píše:Teď jsem si z HobbyCity nechal posílat baterku v hodnotě 24dolarů, a zaškrtl jsem 100% a hobby parts, a stejně to přišlo jako gift a cena 10dolarů. Na balíku je jen jedna nálepka a tam je cena a gift a parts. Fakt pitomci.
Kdežto z infinity-hobby.com (taiwan) pošlou na balíku igelitovou obálku se dvěma kopiema faktury, kde je přesně rozepsáno co to je, kolik toho je , kolik to stojí , kolik je poštovný. Zkrátka všechno co celník potřebuje vědět, on to tam vidí a pro něj je to jasný a hned vyřízený. Během tří týdnů třikrát vyzkoušeno.
Ale balík z hobbykingu je akorát nasere. A pak to tam tak dlouho leží. Takhle to vidim já.

Ono to chce některým prodejcům posílat hned po objednání extra email s žádostí jak uvádím viz tento odkaz a tam viz sekce Jak snížit pravděpodobnost zbytečného zdržení zásilky a pokud to nesplní tak je prudit. Pokud to nesplní prodejce z eBay tak doporučuji dát negativní ohodnocení a pokud to nesplní HobbyKing tak poslat stížnost šéfovi HobbyKingu na email anthony.hand@hextronik.com a oni se to i na HobbyKingu časem naučí.
lukypav

#1269 Příspěvek od lukypav »

Drondys píše:
lukypav píše:Dnes jsem obdržel odpověď z Celního úřadu Praha Ruzyně.Žádají o upřesnění některých údajů.Celníci si ověřovali cenu zboží na HK a teď mám problém.Kupoval jsem tenhle trup lodi :http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=15235. Byl jsem však jeden z prvních zájemců a loď tehdy byla za 76.98USD.Teď je za cenu o 100USD dražší. Máte někdo zkušenosti s komunikací s Číňanem ? Bude ochoten cenu potvrdit, i když se jedná zřejmě o jeho chybu?

Žádné speciální vyjádření od prodejce není potřeba. Stačí když doložíte výtisk podrobného rozpisu objednávky z vašeho účtu na HobbyKingu, ve kterém je uveden rozpis zboží včetně tehdejších cen a taktéž i tehdejší cena poštovného a případně k tomu můžete doložit i výpis platební transakce z platebního systému, jehož prostřednictvím jste platil.

Cena, kterou vám tehdy účtovali na HobbyKingu a kterou jste skutečně zaplatil je stále archivována jak u prodejce tak i v příslušném platebním systému, který jste použil k placení viz např. PayPal a lze ji tedy kdykoli znovu získat např. v podobě již zmíněného podrobného rozpisu u příslušné již vyřízené objednávky ve vašem účtu na HobbyKingu. Postup k vytisknutí podrobného rozpisu tehdy účtované ceny zboží i poštovného u té již vyřízené objednávky přímo z vašeho účtu na HobbyKingu je uveden viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce.

Pokud tomuto jasně doložitelnému dokumentu nebudou na celním úřadě důvěřovat pak vám nic jiného nepomůže tj. ani žádné speciální vyjádření od prodejce, protože tomu nebudou důvěřovat o nic víc.
V žádosti o změně vym.cel.dluhu byly přiloženy, jak kopie objednávky, tak účet z PayPal. navíc chtějí i přesný popis, fotodokumentaci a návrh sazebního zařazení, nevím co tam napíšu, asi hračky.
Drondys

#1270 Příspěvek od Drondys »

lukypav píše:V žádosti o změně vym.cel.dluhu byly přiloženy, jak kopie objednávky, tak účet z PayPal. navíc chtějí i přesný popis, fotodokumentaci a návrh sazebního zařazení, nevím co tam napíšu, asi hračky.

Pak není potřeba dokladovat cenu, ale jen ty další požadované záležitosti. Pro popis zboží použít text z popisu parametrů příslušného zboží na webu prodejce nebo z návodu. Pro fotodokumentaci prostě vyfotit ze všech stran. Pro výběr ze sazebníku zařazení zvolit

9500000000
HRAČKY, HRY A SPORTOVNÍ POTŘEBY; JEJICH ČÁSTI, SOUČÁSTI A PŘÍSLUŠENSTVÍ

a nezapomenout přiložit Prohlášení o účelu dováženého zboží viz tento odkaz kde je vzorový text prohlášení uveden v sekci Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce.
lukypav

#1271 Příspěvek od lukypav »

Drondys píše:
lukypav píše:V žádosti o změně vym.cel.dluhu byly přiloženy, jak kopie objednávky, tak účet z PayPal. navíc chtějí i přesný popis, fotodokumentaci a návrh sazebního zařazení, nevím co tam napíšu, asi hračky.

Pak není potřeba dokladovat cenu, ale jen ty další požadované záležitosti. Pro popis zboží použít text z popisu parametrů příslušného zboží na webu prodejce nebo z návodu. Pro fotodokumentaci prostě vyfotit ze všech stran. Pro výběr ze sazebníku zařazení zvolit

9500000000
HRAČKY, HRY A SPORTOVNÍ POTŘEBY; JEJICH ČÁSTI, SOUČÁSTI A PŘÍSLUŠENSTVÍ

a nezapomenout přiložit Prohlášení o účelu dováženého zboží viz tento odkaz kde je vzorový text prohlášení uveden v sekci Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce.
Moc Vám děkuji, kdyby nešlo cca o 600 Kč, tak bych to nechal být.
Naposledy upravil(a) lukypav dne pon 04.07.2011 20:57, celkem upraveno 1 x.
Penty

#1272 Příspěvek od Penty »

Tak nevím. Došel mě balík s motorem. Pošta to dovezla dom, pošták chtěl podepsat plnou moc a 499kč. Na balíku byl papír Poplatkový lístek 180kč, dále papír DPH 297 +složenka na tuto částku. Po sečtení těchto částek jsem se dostal na částku 477kč. Po přičtení 22kč /někde jsem se dočetl jako poplatek za složenku/je to zmiňovaných 499kč. Mám ještě něco doplatit nebo už je to vyřízeno? Pokud ne tak proč tam tu složenku cpou?
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1273 Příspěvek od Ancistrus01 »

:wink: !!! VYŘÍZENO !!! :wink:
Penty

#1274 Příspěvek od Penty »

Ancistrus01 píše::wink: !!! VYŘÍZENO !!! :wink:

Díky, nerad bych ještě něco doplácel.
renorejns

#1275 Příspěvek od renorejns »

S těmi Číňany je to občas na draka, objednával jsem patery sluchátka, s tím, že jsem prodejci výslovně řekl že má přiložit faturu, žádný "gift" atd., Číňan že jooo, no problem. Celníci zboží zadrželi a na oskenované průvodce co mi přišla poštou samozřejmě "gift" a jako obsah zásilky "shoes" :D :D
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“