Dnes jsem obdržel odpověď z Celního úřadu Praha Ruzyně.Žádají o upřesnění některých údajů.Celníci si ověřovali cenu zboží na HK a teď mám problém.Kupoval jsem tenhle trup lodi :http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=15235.Byl jsem však jeden z prvních zájemců a loď tehdy byla za 76.98USD.Teď je za cenu o 100USD dražší. Máte někdo zkušenosti s komunikací s Číňanem ?lukypav píše:Žádost o změnu deslána 31.5 ale zatím nic.Uvidím po 30 dnech.Samozřejmě dám vědět.Drondys píše:tam píše:Drondys píše:Podat žádost o změnu nebo vrácení vyměřeného DPH a doložit doklady stávajícího výměru a doklady k zásilce zmíněné v sekci Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce viz tento odkaz a žádost poslat na celní úřad Praha Ruzyně dle popisu uvedeného v sekci Pokud zjistíte, že bylo něco vypočteno špatně nebo s tím nebudete souhlasit viz ten stejný odkaz.
Diky Drondys za tvoje navody, presne takhle hodlam postupovat. Pouze jsem chtel jestli nahodou se tu neobjevila i reakce kterou jsem prehledl, od nekoho kdo uz tuto zadost na CU zasilal a dostal uz nejakou odpoved. Zatim jsem zahledl pouze prispevky od nekolika lidi, kteri se zadost chystali zaslat.
Zatím nejčerstvější informaci zde 16.6.2011 uvedl lukypav o tom, že 31.5.2011 podal žádost o změnu vyměření celního dluhu jak o tom sám píše viz tento odkaz. Zatím zde neuvedl zda se to nějak pohnulo. Patrně ještě nedostal odpověď. Zkus mu napsat SZ viz tento odkaz.
Bude ochoten cenu potvrdit, i když se jedná zřejmě o jeho chybu?