Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#376 Příspěvek od Damillo »

Ahoj kluci,
potřeboval bych se jen zeptat na pár drobností ohledně FrSky.

Mám doma MPX Cockpit SX na 35 MHz a chci ho překopat na 2,4 GHz. Původně jsem uvažoval o origoš M-Linku. U toho se mi ale nelíbí, že je připlácnutej zvenčí na radiu. Navíc mě stejně v budoucnu nemine koupě nového radia, protože starší synek se mi po Cocpitu začíná sápat. A pro děcko je M-Linku škoda :-)

Chci koupit DHT modul, tam je mi vše jasné, včetně programování, uprade... Má smysl zachovat 35MHz, nebo to mám kompletně přehodit na 2,4GHZ? Pro FM mám dva přijímače - třetí jsem neopatrnou manipulací usmažil :-( Má nějaký smysl to FM nechávat?

A druhý dotaz, je nějaký podstatný rozdíl mezi RX 6-ti a 8-mi kanálem s telemetrií? Jediné co od telemetrie momentálně chci je varování stavu baterie a ten 6-ti kanál pro moje účely stačí. Nebo mám raději vzít ten 8-mi kanál? Díky
Multiplex Cockpit SX s hack modulem DHT, Easy Glider Electro, SportWing
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od Nakadah »

Ne nema vyhod to ven, tim prestane byt vysilacka vysilackou a 2,4GHz modul ma homolagaci sam o sobe. Cili by to melo byt clear.

Muj Frsky DHT modul taky ceka na zastavbu, jeste pockam nez mi dojdou prijimace, ale zastavba vypada uz jenom pohledem na modul trivialne. A misto puvodni anteny osadim sroubeni na ktere se hodi 2,4GHz antena a nebude prekazet nekde naboku a podobne. Nak
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od Damillo »

Ok Naku, máš pravdu, přehodím to na 2,4 GHz. Furt lepší jak mít na radiu chrchel anten :-D

Koukám teď na FrSky.com a specifikaci D6RF. Na HC je k němu komentář, že nejde udělat update (předpokládám, že firmvare je V2) a dělící poměr pro signalizaci aku není 4:1, ale 6:1. Výrobce tvrdí poměr 4:1 a o update FW raději mlčí..
Kluci, nemáte s tímhle D6FR někdo praktickou zkušenost? Nejde mi o dva doláče rozdíl oproti D8R, ale o velikost. Prostě D6FR by byl praktičtější
qq
Kontaktovat uživatele:

Re: -

#379 Příspěvek od qq »

siki píše:Tak ještě potvrzení výše uvedeného na stránkách výrobce: http://frsky-rc.com/ShowNews.asp?id=65
Šiki
Je nějaký způsob, jak ověřit, jak to mám, jestli jsem to tehdy udělal správně, nebo ne a případně to napravit, pokud ne??? :roll: :(
siki
Kontaktovat uživatele:

Re: -

#380 Příspěvek od siki »

qq píše:Je nějaký způsob, jak ověřit, jak to mám, jestli jsem to tehdy udělal správně, nebo ne a případně to napravit, pokud ne??? :roll: :(

Asi bych nic neověřoval a radši znova spároval, tak jak tady bylo popsáno. (nejdřív jako s telemetrickým přijímačem a pak s netelemetrickými)
Šiki
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#381 Příspěvek od Damillo »

Tak dneska konečně dorazil balíček z HK s modulem DHT, dvěma přijímači D6FR, jedním V8R4 a vyvažovačkou vrtulí :-) Vyvažovačku jsem smontoval, DHT zapojil, přijímače spároval. Jsem nadšenej, konečně mi zmizel z rádia železnej klacek.

Naku, ten FM modul jsem tam musel nechat, je přímo na desce, bohužel. Ale jinak spokojenost.
Jiri

#382 Příspěvek od Jiri »

Damillo píše:Tak dneska konečně dorazil balíček z HK s modulem DHT, dvěma přijímači D6FR, jedním V8R4 a vyvažovačkou vrtulí :-) Vyvažovačku jsem smontoval, DHT zapojil, přijímače spároval. Jsem nadšenej, konečně mi zmizel z rádia železnej klacek.

Naku, ten FM modul jsem tam musel nechat, je přímo na desce, bohužel. Ale jinak spokojenost.

Pak je nanejvýš vhodné ten FMmodul nějak spolehlivě zneschopnit, třeba že mu vezmeš napájení a krystal. Popisy bys mohl najít u JeTiho, tam, kde popisuje montáž svého TU modulu do různých rádijí (TU od JeTi je analogie DHT modulu FRSky nebo Hack modulu Assan).
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#383 Příspěvek od Damillo »

Díky, o tom jsem neměl tucha, mrknu na to :wink:

Edit: tak jsem koukal na Jeti Model, ale o téhle úpravě nikde ani čárka, aspoň pro MPX ne...
Jiri

Cocpit/sx

#384 Příspěvek od Jiri »

Damillo píše:Díky, o tom jsem neměl tucha, mrknu na to :wink:

Edit: tak jsem koukal na Jeti Model, ale o téhle úpravě nikde ani čárka, aspoň pro MPX ne...

Tak to je smůla,
Jeden z popisů (pro Assan) je tady:
http://www.kraftflug.de/technik/cockpit ... 0001.shtml
a další:
http://www.modellbauvideos.de/board/wbb ... oes-assan/
Fórum:
http://www.modelflying.co.uk/forums/pos ... p?th=38414
atd.
Místo přepínače prostě odpojit.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#385 Příspěvek od Damillo »

Jirko, tyhle jsem viděl a nikde tam není nic o odpojení FM modulu. Všechny jsou právě s tím přepínačem. Ten je tam pro zachování FM modulu. Já jsem antenu pro 2,4GHz dával místo původní, přepínač tam je jen kvůli simulátoru, aby byl odpojen DHT modul.
mior
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od mior »

FrSky telemetria - ďalšie novinky:

http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... bolo-na-hk
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
olisoft

#387 Příspěvek od olisoft »

A par dni dozadu vybehli aj s telemetrickou verziou 4kanalu... uz aby bol na HC

http://www.frsky-rc.com/ShowNews.asp?id=69
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od Damillo »

Třeba to ani tak dlouho trvat nebude,ten 4kanál s telemetrií mají už skladem na HiModel.
http://www.himodel.com/radios/FrSky_2.4 ... _D4FR.html
hombre333
Kontaktovat uživatele:

nejasnosti

#389 Příspěvek od hombre333 »

Zdravím všechny,
Rád bych se zeptal na několik věcí, které mi nejsou jasné:

1.) Pokud budu chtít ve vysílači používat modul FrSky DHT (V8HT) s několika přijímači (RC modely), musím při změně přijímače (modelu) provést znovu spárování, nebo stačí, že jsem to spároval už jednou a mohu je už jen prohazovat podle potřeby?

2.) Liší se modul DHT od těch "zakrabičkovaných" DFT a DJT ještě něčím jiným než tím, že ty dva jsou v krabičce, která pasuje do vysílače? Dochází mezi moduly DFT a DJT a příslušným vysílačem ještě k nějaké, pro něj specifické komunikaci?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od Nakadah »

ad 1) ne, proste si naparujes prijimace k vysilacimu modulu a hotovo. Pak si muzes volit modely dle libosti. To neni spectrum :)

ad 2) nemam nejmensi poneti, ale pochybuju o tom. Podle me to bude to samy jen v bledemodrem. Nak
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“