Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#1276 Příspěvek od Aragor »

na všech 6 balíčcích(air mail) co mi přišli z HK(HobbyKing) jsem měl sice zaškrtnuto other, ale cena byla na všech do 10$ , reálná cena do 30$. Vždy jsem nastavoval 100% cenu.

U dvou balíků(air parcel) bylo vše v pořádku.
Taranis SE, Optic 6 Assan, Toro900, MAXI SWIFT, FW-190, PZ BF-109
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1277 Příspěvek od koulinek »

Tak další aktuální zkušenost, prve teda pozitivní část = zrychlili! (z US posláno 23.6. a dorazilo 7.7.) ale jdou po všem, včera mi přišel další balíček, bublinková obálka z US velikosti A5 obsahující 2 CNC duralové díly s uvedenou skutečnou cenou 31,90 USD proclená + poštovní poplatky za 300,-
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Drondys

#1278 Příspěvek od Drondys »

koulinek píše:Tak další aktuální zkušenost, prve teda pozitivní část = zrychlili! (z US posláno 23.6. a dorazilo 7.7.) ale jdou po všem, včera mi přišel další balíček, bublinková obálka z US velikosti A5 obsahující 2 CNC duralové díly s uvedenou skutečnou cenou 31,90 USD proclená + poštovní poplatky za 300,-

Ono to s tím zrychlením nemusí být nijak horké. To jestli zásilka projde rychleji nebo pomaleji je spíš jenom o štěstí. :wink:
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1279 Příspěvek od koulinek »

Drondys píše:
koulinek píše:Tak další aktuální zkušenost, prve teda pozitivní část = zrychlili! (z US posláno 23.6. a dorazilo 7.7.) ale jdou po všem, včera mi přišel další balíček, bublinková obálka z US velikosti A5 obsahující 2 CNC duralové díly s uvedenou skutečnou cenou 31,90 USD proclená + poštovní poplatky za 300,-

Ono to s tím zrychlením nemusí být nijak horké. To jestli zásilka projde rychleji nebo pomaleji je spíš jenom o štěstí. :wink:

No a ještě pro upřesnění, jestli to dle shrnutí tadyhttp://www.rcmania.cz/modules.php?n ... &start=244 o poplatcích 96 nebo 180 chápu správně tak když mají podepsanou plnou moc, je to vždycky ten vyšší poplatek?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1280 Příspěvek od TomasC »

Potvrzuji zrychlení. Dneska jsem byl na 120. Za 20minut vyřízeno.

Abych nezapoměl. V USA zaplaceno 26.6. .
danr

#1281 Příspěvek od danr »

Posta praci nezrychlila ani nezkvalitnila!
Lidé ( a ja take)po zkusenostech z predchozich dvou mesicu prestali v cizine nakupovat...... :cry: :D :cry: :cry: :D :D
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#1282 Příspěvek od Michal Matějka »

koulinek píše:
Drondys píše:

No a ještě pro upřesnění, jestli to dle shrnutí tadyhttp://www.rcmania.cz/modules.php?n ... &start=244 o poplatcích 96 nebo 180 chápu správně tak když mají podepsanou plnou moc, je to vždycky ten vyšší poplatek?

Chápeš to špatně...........
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1283 Příspěvek od koulinek »

Chápeš to špatně...........

Myslel jsem tím vždy v případě stanovení DPH, nebo to platí pouze pro ty případy kdy si vyžádají další dokumenty? Protože mě napálili u posledního balíku těch 180 a nic po mě nechtěli doložit...
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#1284 Příspěvek od Michal Matějka »

180,- platíš pokud ti vyměří DPH, 96,- pokud chtějí doložit dokumenty a DPH nevyměří
chastra
Kontaktovat uživatele:

#1285 Příspěvek od chastra »

Michal Matějka píše:180,- platíš pokud ti vyměří DPH, 96,- pokud chtějí doložit dokumenty a DPH nevyměří

Blbost:
180,- zaplatíš, když se necháš u celního řízení zastoupit poštou.
96,- zaplatíš, když si to deš na poštu 120 vyřídit sám.
Samozřejmě když ti balíček nezadrží tak nic.
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#1286 Příspěvek od Michal Matějka »

chastra píše:
Michal Matějka píše:180,- platíš pokud ti vyměří DPH, 96,- pokud chtějí doložit dokumenty a DPH nevyměří

Blbost:
180,- zaplatíš, když se necháš u celního řízení zastoupit poštou.
96,- zaplatíš, když si to deš na poštu 120 vyřídit sám.
Samozřejmě když ti balíček nezadrží tak nic.

Není to blbost - neberu, když si to jdeš vyřizovat sám.
96,- ale platíš když se jim nezdá cena a nechají si doložit doklady a je to do 22 euro a tudíš ti nevyměří DPH
180,- platíš pokud ti DPH vyměří

pokud si jdeš vyřizovat sám tak platíš 96,-
Drondys

#1287 Příspěvek od Drondys »

koulinek píše:No a ještě pro upřesnění, jestli to dle shrnutí tady http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=244 o poplatcích 96 nebo 180 chápu správně tak když mají podepsanou plnou moc, je to vždycky ten vyšší poplatek?

To je nesprávně pochopeno. Zjednodušené shrnutí jsem k tomu uvedl viz tento odkaz

koulinek píše:Myslel jsem tím vždy v případě stanovení DPH...

Opět viz zjednodušené shrnutí viz tento odkaz a tam viz bod 3.

3. Poplatek 180 Kč + 22 Kč tj. celkem 202 Kč + DPH případné CLO v případech když celní odbavení vyřizuje Česká pošta za adresáta a na zásilku je stanoveno DPH případně CLO. Je-li stanoveno DPH případně CLO a celní odbavení zásilky vyřizuje Česká pošta za adresáta pak se poplatek 96 Kč uvedený v bodě 2. neplatí. Kromě toho jsou zde obstrukce ohledně plné moci, kterou pokud adresát nepodepíše tak je mu zásilka vydána pokud zaplatí DPH a v některých případech je mu prominut poplatek 180 Kč.

Pokud jde o rychlost tak ani ne před týdnem zde psal avatar007, že stále ještě nemá balíček s navigací z května.

#1288 Příspěvek od avatar007 »

Drondys píše:
koulinek píše:No a ještě pro upřesnění, jestli to dle shrnutí tady http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=244 o poplatcích 96 nebo 180 chápu správně tak když mají podepsanou plnou moc, je to vždycky ten vyšší poplatek?

To je nesprávně pochopeno. Zjednodušené shrnutí jsem k tomu uvedl viz tento odkaz

koulinek píše:Myslel jsem tím vždy v případě stanovení DPH...

Opět viz zjednodušené shrnutí viz tento odkaz a tam viz bod 3.

3. Poplatek 180 Kč + 22 Kč tj. celkem 202 Kč + DPH případné CLO v případech když celní odbavení vyřizuje Česká pošta za adresáta a na zásilku je stanoveno DPH případně CLO. Je-li stanoveno DPH případně CLO a celní odbavení zásilky vyřizuje Česká pošta za adresáta pak se poplatek 96 Kč uvedený v bodě 2. neplatí. Kromě toho jsou zde obstrukce ohledně plné moci, kterou pokud adresát nepodepíše tak je mu zásilka vydána pokud zaplatí DPH a v některých případech je mu prominut poplatek 180 Kč.

Pokud jde o rychlost tak ani ne před týdnem zde psal avatar007, že stále ještě nemá balíček s navigací z května.

Ano - stále čekám na navigaci z DX podle čísla balíku opustila HK 16 května a zatím nemám žádné zprávy kde je.
Drondys

#1289 Příspěvek od Drondys »

avatar007 píše:Ano - stále čekám na navigaci z DX podle čísla balíku opustila HK 16 května a zatím nemám žádné zprávy kde je.

Zkoušejte znovu volat v pracovních dnech od 8.00 do 17.30 hodin na telefonní číslo 800 177 889. Pokud zásilka již dorazila do ČR budou tam o tom mít informaci.
chaosak

sledování zásilek

#1290 Příspěvek od chaosak »

zdravím, mám dotaz, který souvisí s problematikou pošty 120 jen okrajově. Ke sledování zásilek používám tuto stránku http://www.17track.net/IndexEn.html a díky tracking number RAxxxxxxxCN jsem vždy krásně viděl, kdy bylo zboží v čr a kdy dorazilo na poštu 120 a bylo jimi případně pozdrženo. U posledních dvou zásilek se mi stalo, že jsem je viděl jen po bod doručení do čr, ale už ne, jeslti jsou na poště 120 a zda jimi byly zadrženy. Včera mi jedna zásilka přišla a k druhé mi přišel od pošty doporučený dopis. Chci se zeptat, zda je to tím, že by pošta 120 nějak změnila postup anebo je to jen stránkou pro sledování, popř. zda byste mi mohli doporučit ke sledování zásilek jinou stránku. Díky.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“