Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Tak další aktuální zkušenost, prve teda pozitivní část = zrychlili! (z US posláno 23.6. a dorazilo 7.7.) ale jdou po všem, včera mi přišel další balíček, bublinková obálka z US velikosti A5 obsahující 2 CNC duralové díly s uvedenou skutečnou cenou 31,90 USD proclená + poštovní poplatky za 300,-
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
koulinek píše:Tak další aktuální zkušenost, prve teda pozitivní část = zrychlili! (z US posláno 23.6. a dorazilo 7.7.) ale jdou po všem, včera mi přišel další balíček, bublinková obálka z US velikosti A5 obsahující 2 CNC duralové díly s uvedenou skutečnou cenou 31,90 USD proclená + poštovní poplatky za 300,-
Ono to s tím zrychlením nemusí být nijak horké. To jestli zásilka projde rychleji nebo pomaleji je spíš jenom o štěstí.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše:koulinek píše:Tak další aktuální zkušenost, prve teda pozitivní část = zrychlili! (z US posláno 23.6. a dorazilo 7.7.) ale jdou po všem, včera mi přišel další balíček, bublinková obálka z US velikosti A5 obsahující 2 CNC duralové díly s uvedenou skutečnou cenou 31,90 USD proclená + poštovní poplatky za 300,-
Ono to s tím zrychlením nemusí být nijak horké. To jestli zásilka projde rychleji nebo pomaleji je spíš jenom o štěstí.
No a ještě pro upřesnění, jestli to dle shrnutí tadyhttp://www.rcmania.cz/modules.php?n ... &start=244 o poplatcích 96 nebo 180 chápu správně tak když mají podepsanou plnou moc, je to vždycky ten vyšší poplatek?
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
koulinek píše:Drondys píše:koulinek píše:Tak další aktuální zkušenost, prve teda pozitivní část = zrychlili! (z US posláno 23.6. a dorazilo 7.7.) ale jdou po všem, včera mi přišel další balíček, bublinková obálka z US velikosti A5 obsahující 2 CNC duralové díly s uvedenou skutečnou cenou 31,90 USD proclená + poštovní poplatky za 300,-
No a ještě pro upřesnění, jestli to dle shrnutí tadyhttp://www.rcmania.cz/modules.php?n ... &start=244 o poplatcích 96 nebo 180 chápu správně tak když mají podepsanou plnou moc, je to vždycky ten vyšší poplatek?
Chápeš to špatně...........
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Chápeš to špatně...........
Myslel jsem tím vždy v případě stanovení DPH, nebo to platí pouze pro ty případy kdy si vyžádají další dokumenty? Protože mě napálili u posledního balíku těch 180 a nic po mě nechtěli doložit...
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
chastra píše:Michal Matějka píše:180,- platíš pokud ti vyměří DPH, 96,- pokud chtějí doložit dokumenty a DPH nevyměří
Blbost:
180,- zaplatíš, když se necháš u celního řízení zastoupit poštou.
96,- zaplatíš, když si to deš na poštu 120 vyřídit sám.
Samozřejmě když ti balíček nezadrží tak nic.
Není to blbost - neberu, když si to jdeš vyřizovat sám.
96,- ale platíš když se jim nezdá cena a nechají si doložit doklady a je to do 22 euro a tudíš ti nevyměří DPH
180,- platíš pokud ti DPH vyměří
pokud si jdeš vyřizovat sám tak platíš 96,-
koulinek píše:No a ještě pro upřesnění, jestli to dle shrnutí tady http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=244 o poplatcích 96 nebo 180 chápu správně tak když mají podepsanou plnou moc, je to vždycky ten vyšší poplatek?
To je nesprávně pochopeno. Zjednodušené shrnutí jsem k tomu uvedl viz tento odkaz
koulinek píše:Myslel jsem tím vždy v případě stanovení DPH...
Opět viz zjednodušené shrnutí viz tento odkaz a tam viz bod 3.
3. Poplatek 180 Kč + 22 Kč tj. celkem 202 Kč + DPH případné CLO v případech když celní odbavení vyřizuje Česká pošta za adresáta a na zásilku je stanoveno DPH případně CLO. Je-li stanoveno DPH případně CLO a celní odbavení zásilky vyřizuje Česká pošta za adresáta pak se poplatek 96 Kč uvedený v bodě 2. neplatí. Kromě toho jsou zde obstrukce ohledně plné moci, kterou pokud adresát nepodepíše tak je mu zásilka vydána pokud zaplatí DPH a v některých případech je mu prominut poplatek 180 Kč.
Pokud jde o rychlost tak ani ne před týdnem zde psal avatar007, že stále ještě nemá balíček s navigací z května.
Drondys píše:koulinek píše:No a ještě pro upřesnění, jestli to dle shrnutí tady http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=244 o poplatcích 96 nebo 180 chápu správně tak když mají podepsanou plnou moc, je to vždycky ten vyšší poplatek?
To je nesprávně pochopeno. Zjednodušené shrnutí jsem k tomu uvedl viz tento odkazkoulinek píše:Myslel jsem tím vždy v případě stanovení DPH...
Opět viz zjednodušené shrnutí viz tento odkaz a tam viz bod 3.3. Poplatek 180 Kč + 22 Kč tj. celkem 202 Kč + DPH případné CLO v případech když celní odbavení vyřizuje Česká pošta za adresáta a na zásilku je stanoveno DPH případně CLO. Je-li stanoveno DPH případně CLO a celní odbavení zásilky vyřizuje Česká pošta za adresáta pak se poplatek 96 Kč uvedený v bodě 2. neplatí. Kromě toho jsou zde obstrukce ohledně plné moci, kterou pokud adresát nepodepíše tak je mu zásilka vydána pokud zaplatí DPH a v některých případech je mu prominut poplatek 180 Kč.
Pokud jde o rychlost tak ani ne před týdnem zde psal avatar007, že stále ještě nemá balíček s navigací z května.
Ano - stále čekám na navigaci z DX podle čísla balíku opustila HK 16 května a zatím nemám žádné zprávy kde je.
sledování zásilek
zdravím, mám dotaz, který souvisí s problematikou pošty 120 jen okrajově. Ke sledování zásilek používám tuto stránku http://www.17track.net/IndexEn.html a díky tracking number RAxxxxxxxCN jsem vždy krásně viděl, kdy bylo zboží v čr a kdy dorazilo na poštu 120 a bylo jimi případně pozdrženo. U posledních dvou zásilek se mi stalo, že jsem je viděl jen po bod doručení do čr, ale už ne, jeslti jsou na poště 120 a zda jimi byly zadrženy. Včera mi jedna zásilka přišla a k druhé mi přišel od pošty doporučený dopis. Chci se zeptat, zda je to tím, že by pošta 120 nějak změnila postup anebo je to jen stránkou pro sledování, popř. zda byste mi mohli doporučit ke sledování zásilek jinou stránku. Díky.