Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: sledování zásilek

#1291 Příspěvek od Drondys »

chaosak píše:zdravím, mám dotaz, který souvisí s problematikou pošty 120 jen okrajově. Ke sledování zásilek používám tuto stránku http://www.17track.net/IndexEn.html a díky tracking number RAxxxxxxxCN jsem vždy krásně viděl, kdy bylo zboží v čr a kdy dorazilo na poštu 120 a bylo jimi případně pozdrženo. U posledních dvou zásilek se mi stalo, že jsem je viděl jen po bod doručení do čr, ale už ne, jeslti jsou na poště 120 a zda jimi byly zadrženy. Včera mi jedna zásilka přišla a k druhé mi přišel od pošty doporučený dopis. Chci se zeptat, zda je to tím, že by pošta 120 nějak změnila postup anebo je to jen stránkou pro sledování, popř. zda byste mi mohli doporučit ke sledování zásilek jinou stránku. Díky.

Záleží na typu zvoleného poštovného u příslušné zásilky. Podrobněji jsem to již dříve popsal v úvodní části tohoto tématu viz tento odkaz a tam viz sekce Prodlevy při vyřizování zásilek. Tak si to tam můžete podrobněji prostudovat.

Sledovatelné na území ČR jsou například zásilky typu Air parcel, které jsou cenově o něco dražší než Air Mail právě o tu možnost sledování. Obecně lze říct, že některé zásilky jako jsou zásilky typu Air Mail nejsou na území ČR sledovatelné a lze se u nich dozvědět o tom, že dorazily do ČR a byly zda už byly převzaty poštou 120 pouze telefonickým dotazem na čísle 800 177 889. Není však vyloučeno, že Česká pošta u levných služeb jako je právě Air Mail tyto informace přestane poskytovat i v rámci této telefonické služby a zůstane k dispozici pouze suchá informace o tom, že zásilka již dorazila do ČR, a to bude vše co se dozvíte. Pokud to je u prodejce možné pak doporučuji si připlatit za službu sledování zásilky což bývá obvykle jen pár dolarů navíc.
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#1292 Příspěvek od Michal Matějka »

chaosak píše:zdravím, mám dotaz, který souvisí s problematikou pošty 120 jen okrajově. Ke sledování zásilek používám tuto stránku http://www.17track.net/IndexEn.html a díky tracking number RAxxxxxxxCN jsem vždy krásně viděl, kdy bylo zboží v čr a kdy dorazilo na poštu 120 a bylo jimi případně pozdrženo. U posledních dvou zásilek se mi stalo, že jsem je viděl jen po bod doručení do čr, ale už ne, jeslti jsou na poště 120 a zda jimi byly zadrženy. Včera mi jedna zásilka přišla a k druhé mi přišel od pošty doporučený dopis. Chci se zeptat, zda je to tím, že by pošta 120 nějak změnila postup anebo je to jen stránkou pro sledování, popř. zda byste mi mohli doporučit ke sledování zásilek jinou stránku. Díky.

odkaz je nefunkční
chaosak

#1293 Příspěvek od chaosak »

Drondys píše:

Záleží na typu zvoleného poštovného u příslušné zásilky. Podrobněji jsem to již dříve popsal v úvodní části tohoto tématu viz tento odkaz a tam viz sekce Prodlevy při vyřizování zásilek. Tak si to tam můžete podrobněji prostudovat.

Sledovatelné na území ČR jsou například zásilky typu Air parcel, které jsou cenově o něco dražší než Air Mail právě o tu možnost sledování. Obecně lze říct, že některé zásilky jako jsou zásilky typu Air Mail nejsou na území ČR sledovatelné a lze se u nich dozvědět o tom, že dorazily do ČR a byly zda už byly převzaty poštou 120 pouze telefonickým dotazem na čísle 800 177 889. Není však vyloučeno, že Česká pošta u levných služeb jako je právě Air Mail tyto informace přestane poskytovat i v rámci této telefonické služby a zůstane k dispozici pouze suchá informace o tom, že zásilka již dorazila do ČR, a to bude vše co se dozvíte. Pokud to je u prodejce možné pak doporučuji si připlatit za službu sledování zásilky což bývá obvykle jen pár dolarů navíc.

Právě, že jde o zboží, které je objednáváno v tom samém eshopu a posíláno tou samou službou a dřív jsem měl informace až do doby, kdy to pošta 120 pozdržela nebo ihned pustila a nyní jenom vím, zda už je zásilka v ČR nebo ne.
Drondys

#1294 Příspěvek od Drondys »

chaosak píše:Právě, že jde o zboží, které je objednáváno v tom samém eshopu a posíláno tou samou službou a dřív jsem měl informace až do doby, kdy to pošta 120 pozdržela nebo ihned pustila a nyní jenom vím, zda už je zásilka v ČR nebo ne.

Zřejmě pošta omezila pro určitý typ poštovného poskytování zmíněných informací pouze na informaci o tom, že zásilka dorazila do ČR a žádné další informace pro ten typ poštovného prostřednictvím elektronického dotazu nyní již neposkytuje. Jaký typ poštovného to konkrétně byl (pozn. popis typu poštovného byste měl mít uveden ve vaší objednávce na tom eshopu) ?
Drondys

#1295 Příspěvek od Drondys »

Michal Matějka píše:
chaosak píše:...Ke sledování zásilek používám tuto stránku http://www.17track.net/IndexEn.html

odkaz je nefunkční

Možná to byl jen dočasný výpadek, protože mě ten odkaz http://www.17track.net/IndexEn.html funguje.
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#1296 Příspěvek od Michal Matějka »

Drondys píše:
Michal Matějka píše:
chaosak píše:...Ke sledování zásilek používám tuto stránku http://www.17track.net/IndexEn.html

odkaz je nefunkční

Možná to byl jen dočasný výpadek, protože mě ten odkaz http://www.17track.net/IndexEn.html funguje.

Asi ano, už mi to taky funguje......
chaosak

#1297 Příspěvek od chaosak »

Drondys píše:
chaosak píše:Právě, že jde o zboží, které je objednáváno v tom samém eshopu a posíláno tou samou službou a dřív jsem měl informace až do doby, kdy to pošta 120 pozdržela nebo ihned pustila a nyní jenom vím, zda už je zásilka v ČR nebo ne.

Zřejmě pošta omezila pro určitý typ poštovného poskytování zmíněných informací pouze na informaci o tom, že zásilka dorazila do ČR a žádné další informace pro ten typ poštovného prostřednictvím elektronického dotazu nyní již neposkytuje. Jaký typ poštovného to konkrétně byl (pozn. popis typu poštovného byste měl mít uveden ve vaší objednávce na tom eshopu) ?

Je to posíláno přes China Post
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1298 Příspěvek od jyrry »

SLAAAAVAAAAAAAA, HUUURAAAAAAAAA

ja jsem se dovolal na celni postu 120 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cca 40 pokusu na vpredu uvedena cisla, krome te obsazene 301 to ostatni neberou nebo zaplacnou, vcetne toho mobilniho....

Problem - objednaval jsem z DealExtreme 5 mobilu pro kolegy a jejich rodine prislusniky. Poslali to ve dvou balicich. Prisly mi 2 doporucene dopisy z posty 120. Poslal jsem 1 email s doklady a v hlavicce podaci a skladova cisla obou baliku s tim, ze ty doklady mam jen jedny, anzto jsem to objednaval najednou. Nezadarilo se, prisel jen jeden balicek. Po 14-ti dnech cekani jsem zavolal a dovolal a mam pry ty doklady poslat znova jen na ten druhy balicek....
Alespon ze mi nebudou uctovat to skladne....
aaachjoooooo......
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1299 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:... tracking number RAxxxxxxxCN ..... lze se u nich dozvědět o tom, že dorazily do ČR a byly zda už byly převzaty poštou 120 pouze telefonickým dotazem na čísle 800 177 889.........

Melo by to fungovat na kazde poste - jejich interni sledovaci program umoznuje zasilky RA......CN sledovat, treba prave dneska mi vyhledali jeden takovy RA.....CN. Zalezi na ochote toho ktereho pracovnika u prepazky, asi nejlepe obratit se na vedouci posty, ktera nesedi u prepazky.
Drondys

#1300 Příspěvek od Drondys »

chaosak píše:
Drondys píše:

Je to posíláno přes China Post

To je nedostatečná informace tj. jakobyste uvedl, že to bylo posláno přes Českou poštu, ale už nezmínil konkrétní typ poštovného což je podstatné, protože různé typy poštovného znamenají různé možnosti jak co do rychlosti doručení tak i co do možnosti sledovaní (trasování zásilky). Pokud není konkrétní typ poštovného uveden v objednávce a je tam pouze China Post bez další podrobnější specifikace poštovného, pak pošlete příslušnému prodejci dotaz o jaké konkrétní poštovné se jedná ve smyslu možností sledování zásilky.
GP123

Podhodnocení zásilky

#1301 Příspěvek od GP123 »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli hrozí nějaký postih za (ne)záměrné podhodnocení zásilky. Přišel mi doporučený dopis o oznámení o příchodu zásilky a mám doložit dokumenty o zaplacení a hodnotě zboží. Skutečná hodnota je však několikanásobně vyšší než hodnota deklarovaná na balíku. Může za toto hrozit nějaký postih (pokuta)? Děkuji za odpověď a předem se omlouvám, jestli tu byla tato otázka již někde zodpovězena.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Podhodnocení zásilky

#1302 Příspěvek od jyrry »

GP123 píše:Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli hrozí nějaký postih za (ne)záměrné podhodnocení zásilky. Přišel mi doporučený dopis o oznámení o příchodu zásilky a mám doložit dokumenty o zaplacení a hodnotě zboží. Skutečná hodnota je však několikanásobně vyšší než hodnota deklarovaná na balíku. Může za toto hrozit nějaký postih (pokuta)? Děkuji za odpověď a předem se omlouvám, jestli tu byla tato otázka již někde zodpovězena.

Nech to byt, oni jsou na to celnici zvykli. DealExtreme pisou rovnou nizsi hodnotu na balik, na HK uz 2 mesice odcvaknu vzdy 100% a stejne si tam pisou co chteji. Celnik dostane vypis z PayPalu a ma to uplne komplet.
Musi tam byt videt vazba mezi podacim cislem baliku a tim PayPalovskym vypisem.

Nevim ale jaka by byla situace, kdy nastradam na HK body, necham si je zauctovat u zasilky nad 22E a tim padem zaplatim v PayPalu o to mene...
GP123

#1303 Příspěvek od GP123 »

jyrry píše:
GP123 píše:Nech to byt, oni jsou na to celnici zvykli.

Mám z toho právě trochu strach, neboť na balíku je napsána hodnota zhruba 20 $, což znamená, že by se DPH neplatilo a výpis z paypalu je na částku 90 $. Takže by se to dalo pokládat za daňový podvod.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1304 Příspěvek od jyrry »

GP123 píše:
jyrry píše:

Mám z toho právě trochu strach, neboť na balíku je napsána hodnota zhruba 20 $, což znamená, že by se DPH neplatilo a výpis z paypalu je na částku 90 $. Takže by se to dalo pokládat za daňový podvod.

Mam zrovna 2 baliky pro kolegy a je to to same, v kazdem 2 mobily a cena na baliku legracni. Nic neresi (celnici), staci jim ty doklady.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1305 Příspěvek od koulinek »

GP123 píše:
jyrry píše:

když se jim nebudeš snažit poslat taky padělané (upravované) výpisy o platbě a skutečné ceně tak je to OK, ohled berou na to co jim doložíš, nedá se moc ovlivnit do deklaruje odesílatel. Když se jim nebude zdát to co doložíš, můžou si stejně stanovit cenu podle sebe.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“