Nabíječka pro MPX Cocpit SX 2,4GHz
Nabíječka pro MPX Cocpit SX 2,4GHz
Zdravím.
Zakoupil jsem si vysílač Multiplex Cocpit SX M-link set 2,4GHz.
Mám ale problém k němu sehnat tento doporučený nabíječ. 145537 nabíječ 2x150mAh Tx,Rx.
Můžete mi doporučit nějakou alternativu? Mám nabíječ Raytronic C16 ale na nabíjení vysílačových akumulátorů není moc vhodný.
Zakoupil jsem si vysílač Multiplex Cocpit SX M-link set 2,4GHz.
Mám ale problém k němu sehnat tento doporučený nabíječ. 145537 nabíječ 2x150mAh Tx,Rx.
Můžete mi doporučit nějakou alternativu? Mám nabíječ Raytronic C16 ale na nabíjení vysílačových akumulátorů není moc vhodný.
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
vodvi píše:Už druhým rokem používám BEL 510.
Zatím v pohodě.U Pelikána mně bylo řečeno,že BELkou to můžu v klidu nabíjet.Taky jsem sháněl origo a neměli.Tak jsem koupil jen kabel a nabíjím 510-kou.
Někde jsem četl,že nabíječka nesmí umět nabíjet víc jak 10 článků,a pak je to v poho...
Bel rozhodne nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://lubo111.rajce.idnes.cz
arda1 píše:Bel není nabíječ nýbrž ZABÍJEČ baterek!! Osobně používám jednoúčelový nabíjedlo - trafíčko ,Graetz ,kond a triviální regulace proudu- naprosto stačí. Co se týče počtu článků- to slyším poprvé- u Nimh nejde o napětí jaký nabíječ dává ale o proud.arda1BOT
Používam origo nabíjadlo od MPXu..... Po skúsenosti, keď som si odpraskol Evo neakou uni nabíjačkou, tak neriskujem. Tiež som si vravel, aký problém môže byť s napetím..... a bol. Upozorňuje na to aj manual. Neviem ako je to u Cockpitu.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
V návodu ke Cockpitu SX 35MHz je napsáno, že se má nabíjet proudem 150mA, např. nabíječ vyráběný Multiplexem 14 5537. Je možné nabíjet i vyššími proudy, max. 1,5A, a pak nastavit Dpeak na 5mV na článek.
Je potřeba dávat pozor na to, že pokud je baterie poškozená, nebo chybí, může napětí na nabíječi vystřelit vysoko a zničit vysílačku.
Osobně nabíjím usměrněným a trafem s kondíkem a vřazeným odporem 50Ohmů, což je proudem asi 110 mA po dobu 15h.
Je potřeba dávat pozor na to, že pokud je baterie poškozená, nebo chybí, může napětí na nabíječi vystřelit vysoko a zničit vysílačku.
Osobně nabíjím usměrněným a trafem s kondíkem a vřazeným odporem 50Ohmů, což je proudem asi 110 mA po dobu 15h.