Blade SR vs. Valkera 1-A

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od off »

peter95 píše:v navode pisu iba ze V2 otocny potenciometer - mix vrtulky a nic ine a ja ked dam tu citlivost na 70% tak stale sa toci do prava aj ked mam nakonci trimer na zadnu vrtulu

No co já vím tak u WK-6202, která se k tomu dává, se citlivost gyra nastavuje pot. V1. Ale to je jedno.

Co PŘESNĚ to dělá? Namáhej se trochu - dej sem video, popiš co jsi zkoušel a jak to dopadlo. nejen že to nechodí, z toho není nikdo moudrej. Zkusil jsi jiné gyro?
peter95

#32 Příspěvek od peter95 »

ktomu je ovladac wk 2602 a som pisal ze na v1 sa nastavuje citlivost gyra a v2 mix vrtulnky a videa sem nemozem dat lebo nemam teraz v tom vrtulniku serva kolektivu, potom ked kupim serva potom sem mozem dat video ale on uplne normalne lietal len ked mu nahle pridam uberem pridam uberem tak ocas chodi z jednej strany na druhu skoro aj pol otáčky
off
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od off »

peter95 píše:ktomu je ovladac wk 2602 a som pisal ze na v1 sa nastavuje citlivost gyra a v2 mix vrtulnky a videa sem nemozem dat lebo nemam teraz v tom vrtulniku serva kolektivu, potom ked kupim serva potom sem mozem dat video ale on uplne normalne lietal len ked mu nahle pridam uberem pridam uberem tak ocas chodi z jednej strany na druhu skoro aj pol otáčky

No a jak máš nastavený otáčky? Jestli nemáš konstantní otáčky ale současně s přidáním kolektivu "přidáváš plyn" tak je klidně možné, že prostě vrtulka ze začátku nestíhá, protože má moc malé otáčky. proto se létá na konstatní otáčky nebo něco podobného.
peter95

#34 Příspěvek od peter95 »

aha tak toto ma nenapadlo momentalne neviem ako to mam nastavene ale skuste mi niako napisat ze ako by to malo byt priblizne nastavene prosim vas dakujem
dagiburgi

#35 Příspěvek od dagiburgi »

V2 je mix vrtulky s plynom, ak mas gyro nastavene v AVCS mode, tak toto toto daj na 0 inak sa ti to furt bude tocit, alebo to bude reagovat na zmenu kolektivu pootocenim
V1 je citlivost gyra... na jednu stranu sa nastavuje prepnutie v AVCS mode a miera citlivosti a na druhu normlany mod a jeho miera citlivosti. To ze ci je gyro v AVCS zistis tak, ze sa zasvieti ledka na gyre (ale packa musi byt v neutrale ako pri zapnuti napajania)

ked som mal na prilis malu citlivost gyra, tak mi to robilo presne to co pisies... ze ked vytnem kolektibu, tak chvost uhol.
dagiburgi

#36 Příspěvek od dagiburgi »

ahojte... ja som bol tiez v situacii, ze chcem kupit hm1a, lebo dobra cena. Aj som ju kupil... naucil som sa na nej lietat. Strasne ma varovali, ze "sak to nikomu nelieta" a je to "blbost"... "nakoniec si aj tak kupis poriadny vrtulnik".

No musim povedat, ze "nakoniec si aj tak kupis poriadny vrtulnik" sa splnilo :-). Ale to ze to nelieta, nie je pravda. Fungovalo to super, len ked som s tym drcol, tak nahradne diely su strasne drahe v porovnani s takym KDSkom. Skoro vzdy to chyta hriadel a kolo... a mozno aj hlavny ram, ale to som riesil stahovacimn pasikom :-). Raz som to drcol relativne slabo a ked som zistil, ze to zasa schytal chvost, flybar, kolo aj oska, tak som si kupil KDS 450C, hm1a vykuchal a pouzil elektroniku do KDSka. Teraz lietam s KDSkom a musim povedat, ze to je zasa ina trieda. Este pred hm1a som mal hm4g9 (fixed pitch).

Takze ak je niekto zaciatocnik a chce lacno zacat, tak hm1a ano, ale ratajte s drahymi ND. A ak je jasne, ze vas to neprestane bavit, tak cim skor prejst na nieco "normalne", lebo dve havarky s hm1a (aj male) sa lahko dostanu na 60Eur a to je 1/3 KDSka.
peter95

#37 Příspěvek od peter95 »

aha no tak ked nic nerobim tak ledka svieti ak pohnem servom zadnej vrtulnky tak zacne blikat tak mi skuste napisat ze na kolko % mate nastavene to V1 a V2 lebo ja som o tom mode nic este nepocul iba viec ze ked nastavujem citlivost gyra tak od 0 po 50% je heading hold mod vypnuty a od 50 do 100% je heading hold Gyro mod zapnuty
dagiburgi

#38 Příspěvek od dagiburgi »

peter95 píše:aha no tak ked nic nerobim tak ledka svieti ak pohnem servom zadnej vrtulnky tak zacne blikat tak mi skuste napisat ze na kolko % mate nastavene to V1 a V2 lebo ja som o tom mode nic este nepocul iba viec ze ked nastavujem citlivost gyra tak od 0 po 50% je heading hold mod vypnuty a od 50 do 100% je heading hold Gyro mod zapnuty

Nastav V1 na 70-80 a V2 na 0.
peter95

#39 Příspěvek od peter95 »

a na gyre? to oneskorenie mam dat kam?
dagiburgi

#40 Příspěvek od dagiburgi »

peter95 píše:a na gyre? to oneskorenie mam dat kam?

no podla mna, ked je pripojeny vstup co riadi citlivost gyra, tak tocitko na gyre nema zmysel, lebo to tocitko je nahradene saignalom z vysielaca. Ale je pravda, ze nikde som to takto exsplicitne napisane nevidel. Dokonca v jednom navode pisali, ze to je oneskorenie a nie citlivost. Ja ten delay mam tak, ze ryska ukazuje presne do polovice drahy.
off
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od off »

dagiburgi píše:Dokonca v jednom navode pisali, ze to je oneskorenie a nie citlivost. Ja ten delay mam tak, ze ryska ukazuje presne do polovice drahy.

Potenciometrem "DELAY" se IMHO nastavuje zpoždění reakce výstupu pro servo. Starší pomalá (analogová) serva nestáhají ryché změny, tímhle se to systému zanáší taková gumovatost - reakce jsou pomalejší, ale nepřestřeluje. Na digitály se nastavuje DELAY = 0.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“