Výroba samolepek

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
MODYN
Kontaktovat uživatele:

Výroba samolepek

#1 Příspěvek od MODYN »

Ahoj, už nějakou dobu toužím po vlastních samolepkách. Hledal jsem různé návody, ale nikde nic. Mám doma obyčejnou ingoustovku tiskárnu. Zkoušel jsem vytisknout něco na průhlednou izolepu. Druhý den jsem přes to dal 2. vrstvu izolepy. Okraje se nepatrně rozpily, ale prostě není to úplně ono.
Určitě se dají nechat vyrobit samolepky v nějaké reklamce. Máte s tím zkušenosti? Na kolik by přišla A4 barevných samolepek? A také jak kvalitní je ta folie, aby dobře kopírovala tvar modelu?

Všem díky za jakékoli nápady, nebo zkušenosti.
ninja949

#2 Příspěvek od ninja949 »

ahoj,já jsem toto řešil barevnými samolepícími foliemi které jsem sehnal v baumaxu,tuším.Na folii jsem si natiskl požadovaný text na inkostovce,jen obrysy.Vystřihl,otřel od inkostu,nalepil a celé to přelepit průhlednou folii
Naposledy upravil(a) ninja949 dne ned 24.07.2011 14:42, celkem upraveno 1 x.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

Re: Výroba samolepek

#3 Příspěvek od Luzr »

MODYN píše:Ahoj, už nějakou dobu toužím po vlastních samolepkách. Hledal jsem různé návody, ale nikde nic. Mám doma obyčejnou ingoustovku tiskárnu. Zkoušel jsem vytisknout něco na průhlednou izolepu. Druhý den jsem přes to dal 2. vrstvu izolepy. Okraje se nepatrně rozpily, ale prostě není to úplně ono.
Určitě se dají nechat vyrobit samolepky v nějaké reklamce. Máte s tím zkušenosti? Na kolik by přišla A4 barevných samolepek? A také jak kvalitní je ta folie, aby dobře kopírovala tvar modelu?

Prodavaji se samolepici folie primo do inkoustovky. Jsou tedy pomerne drahe.

Prodavaji se i do laserovky, ty jsou levnejsi.
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MODYN »

Luzr píše:
MODYN píše:Ahoj, už nějakou dobu toužím po vlastních samolepkách. Hledal jsem různé návody, ale nikde nic. Mám doma obyčejnou ingoustovku tiskárnu. Zkoušel jsem vytisknout něco na průhlednou izolepu. Druhý den jsem přes to dal 2. vrstvu izolepy. Okraje se nepatrně rozpily, ale prostě není to úplně ono.

Prodavaji se samolepici folie primo do inkoustovky. Jsou tedy pomerne drahe.

Prodavaji se i do laserovky, ty jsou levnejsi.

O těch foliich do inkoustovky jsem mám pocit slyšel.Mám ale tušení, že na to nesmí přijít voda :?
ROMI
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ROMI »

"Inkoustofka" zrovna nie je ta najlepsia tlaciaren, vhodnejsia je laserka. Do laserky su priamo urcene samolepiace plastove etikety priesvitne, polopriesvitne aj biele, leskle aj matne, skus skocit do nejakeho copy centra a mozno ich aj kupis...
Fun Star 3D & T9x
Tsisters

#6 Příspěvek od Tsisters »

jeste to můžeš vytisknout na bílý samolepící papír,pak to vystřihnout nalepit na model a vže pak přelepit průhlednou fólii,která se používá na studené laminování
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
MarthiR

#7 Příspěvek od MarthiR »

Ahoj, nechal sem si tisknout v reklamni tiskarně A4 a cena byla 199Kč... takže už zaleží na tobě
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od MODYN »

MarthiR píše:Ahoj, nechal sem si tisknout v reklamni tiskarně A4 a cena byla 199Kč... takže už zaleží na tobě

Takže připravit si to do PDFka a oni to vytisknou z flešky?
A jaká je kvalita? dá se to srovnat se samolepkami co dávají do stavebnic? Hlavně jestli jsou dobře přilnavé a tenké...
MarthiR

#9 Příspěvek od MarthiR »

zaleží na tobě co si řekneš, samodřejmě že kvalita je dobrá, když řekneš na co to cheš daj ti tam i lepší lepidlo, co se tíka tenkosti tak nevím jak která tis. je na to vybavena.. každopádně lepší než se stím doma sr*t ,ale nekdo se stím chce pohrát....

BTW já si to nakreslil v malování a oni mi to ještě ořizli aby to bylo hezčí :-)
Nekde jde vše, unás v Břeclave berou vše, dokonce pred pár lety i disketu :-D
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
corsair
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od corsair »

V copycentru na PET samolepící slabou bílou folii zde v Kladně v PDF, z flešky, tisk lejzrovkou cena 49,-Kč A4, prodají i samotnou folii, bílou nebo průhlednou...největší problém odddělit folii od nosného papíru :D slabá,lepivá na cokoliv hladkého, na epp podmazávám uhuporem ještě epp
selinak

#11 Příspěvek od selinak »

omlouvam se, ze jsem mimo misu...
Nemáte nějaký tipy, kde sehnat různý symboly, apod...na letadla a lodě?
(ale nejde mi jen o loga výrobců, chtěl bych něco echt;) )
Xxx
miho

#12 Příspěvek od miho »

Co se týká výroby samolepek na model, tak kdysi jsem na to nalezl postup na nějakém modelářském netu. Odkaz už nemám, ale bylo to jednoduché. Na folii pro tisk na ingoustové tiskárně se provede normální tisk v co nejvyšší kvalitě. Potom se vytisklé symboly překryjí krycí folií (tenká čirá folie) a nalepí na model. Tloušťka je použitelná, ale přeci jenom je to trocho znát. Pro co nejslabší symboly používám obtisky. V potřebách pro plastikové modeláře koupím polotovar obtiskového papíru (největší formát pravděpodobně A4). Provedu tisk a po zaschnutí vytisklou plochu přalakuji čirým lakem. Obtisk nádherně kopíruje povrch a tlošťka není skoro znát. Po nanesení ještě celý povrch přalakuji čirým lakem.
Jinak odkaz na různé symboly je http://www.rc-network.de/magazin/artike ... -01.html#1
madyr
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od madyr »

Rexsters

#14 Příspěvek od Rexsters »

Zde pořídíš potiskový papír do své tiskárny:http://www.vinar.cz/default
Sám ho používám.Návod jak s ním najdeš na stránce.
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mirdab »

já jsem toho zatím moc nepotřeboval, ale také jsem "laboroval" s domácím tiskem a různým přelepováním a přelakováním.. nakonec výsledek a pracnost těchto postupů jsem nahradil objednávkou u místní firmy - A4 samolepící folie, kterou po nalepení není už třeba dále ošetřovat cca. za 80,- Kč
Některé věci na světě fungují jen proto, že mají svá tajemství
Odpovědět

Zpět na „Dílna“