Výroba samolepek
- MODYN
- Kontaktovat uživatele:
Výroba samolepek
Ahoj, už nějakou dobu toužím po vlastních samolepkách. Hledal jsem různé návody, ale nikde nic. Mám doma obyčejnou ingoustovku tiskárnu. Zkoušel jsem vytisknout něco na průhlednou izolepu. Druhý den jsem přes to dal 2. vrstvu izolepy. Okraje se nepatrně rozpily, ale prostě není to úplně ono.
Určitě se dají nechat vyrobit samolepky v nějaké reklamce. Máte s tím zkušenosti? Na kolik by přišla A4 barevných samolepek? A také jak kvalitní je ta folie, aby dobře kopírovala tvar modelu?
Všem díky za jakékoli nápady, nebo zkušenosti.
Určitě se dají nechat vyrobit samolepky v nějaké reklamce. Máte s tím zkušenosti? Na kolik by přišla A4 barevných samolepek? A také jak kvalitní je ta folie, aby dobře kopírovala tvar modelu?
ahoj,já jsem toto řešil barevnými samolepícími foliemi které jsem sehnal v baumaxu,tuším.Na folii jsem si natiskl požadovaný text na inkostovce,jen obrysy.Vystřihl,otřel od inkostu,nalepil a celé to přelepit průhlednou folii
Naposledy upravil(a) ninja949 dne ned 24.07.2011 14:42, celkem upraveno 1 x.
Re: Výroba samolepek
MODYN píše:Ahoj, už nějakou dobu toužím po vlastních samolepkách. Hledal jsem různé návody, ale nikde nic. Mám doma obyčejnou ingoustovku tiskárnu. Zkoušel jsem vytisknout něco na průhlednou izolepu. Druhý den jsem přes to dal 2. vrstvu izolepy. Okraje se nepatrně rozpily, ale prostě není to úplně ono.
Prodavaji se samolepici folie primo do inkoustovky. Jsou tedy pomerne drahe.
Prodavaji se i do laserovky, ty jsou levnejsi.
- MODYN
- Kontaktovat uživatele:
Luzr píše:MODYN píše:Ahoj, už nějakou dobu toužím po vlastních samolepkách. Hledal jsem různé návody, ale nikde nic. Mám doma obyčejnou ingoustovku tiskárnu. Zkoušel jsem vytisknout něco na průhlednou izolepu. Druhý den jsem přes to dal 2. vrstvu izolepy. Okraje se nepatrně rozpily, ale prostě není to úplně ono.
Prodavaji se samolepici folie primo do inkoustovky. Jsou tedy pomerne drahe.
Prodavaji se i do laserovky, ty jsou levnejsi.
O těch foliich do inkoustovky jsem mám pocit slyšel.Mám ale tušení, že na to nesmí přijít voda
- MarthiR
zaleží na tobě co si řekneš, samodřejmě že kvalita je dobrá, když řekneš na co to cheš daj ti tam i lepší lepidlo, co se tíka tenkosti tak nevím jak která tis. je na to vybavena.. každopádně lepší než se stím doma sr*t ,ale nekdo se stím chce pohrát....
BTW já si to nakreslil v malování a oni mi to ještě ořizli aby to bylo hezčí
Nekde jde vše, unás v Břeclave berou vše, dokonce pred pár lety i disketu
BTW já si to nakreslil v malování a oni mi to ještě ořizli aby to bylo hezčí
Nekde jde vše, unás v Břeclave berou vše, dokonce pred pár lety i disketu
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Co se týká výroby samolepek na model, tak kdysi jsem na to nalezl postup na nějakém modelářském netu. Odkaz už nemám, ale bylo to jednoduché. Na folii pro tisk na ingoustové tiskárně se provede normální tisk v co nejvyšší kvalitě. Potom se vytisklé symboly překryjí krycí folií (tenká čirá folie) a nalepí na model. Tloušťka je použitelná, ale přeci jenom je to trocho znát. Pro co nejslabší symboly používám obtisky. V potřebách pro plastikové modeláře koupím polotovar obtiskového papíru (největší formát pravděpodobně A4). Provedu tisk a po zaschnutí vytisklou plochu přalakuji čirým lakem. Obtisk nádherně kopíruje povrch a tlošťka není skoro znát. Po nanesení ještě celý povrch přalakuji čirým lakem.
Jinak odkaz na různé symboly je http://www.rc-network.de/magazin/artike ... -01.html#1
Jinak odkaz na různé symboly je http://www.rc-network.de/magazin/artike ... -01.html#1
MODYN píše:Ahoj, už nějakou dobu toužím po vlastních samolepkách. Hledal jsem různé návody, ale nikde nic. Mám doma obyčejnou ingoustovku tiskárnu. Zkoušel jsem vytisknout něco na průhlednou izolepu. Druhý den jsem přes to dal 2. vrstvu izolepy. Okraje se nepatrně rozpily, ale prostě není to úplně ono.
Zde pořídíš potiskový papír do své tiskárny:http://www.vinar.cz/default
Sám ho používám.Návod jak s ním najdeš na stránce.
já jsem toho zatím moc nepotřeboval, ale také jsem "laboroval" s domácím tiskem a různým přelepováním a přelakováním.. nakonec výsledek a pracnost těchto postupů jsem nahradil objednávkou u místní firmy - A4 samolepící folie, kterou po nalepení není už třeba dále ošetřovat cca. za 80,- Kč
Některé věci na světě fungují jen proto, že mají svá tajemství