Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
chorche

#1801 Příspěvek od chorche »

coro píše:Odstránenie stabilizátoru pri vypínači ošetrí prípad že rádio sa zapne zasunutím jacku (simulátor alebo žiak) kedy vypínač zostane vypnutý, a do VF modulu nemá ísť napätie - to napätie tam ale počas pípnutia pretečie opačným smerom cez ten stabilizátor. To spôsobí prepnutie jacku na vstup, a tým z neho zmiznú pulzy (na moment).

Tento problem jsem zaznmenal jeste s originalnim FW, kdyz se v simulatoru behem pipnuti hnuly kormidla. S ER9X se mi toto neprojevilo, pokud ale tvrdis ze je lepsi to predelat, tak to predelam.

Co se tyce odporu do cesty PPM signalu, mam ho stejne pripraveny, tak ho tam dam, diky za vysvetleni.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Drondys

#1802 Příspěvek od Drondys »

lakotamm píše:Tak kam má ísť ten odpor? :lol:

Podívej se na videonávod od RiMra viz tento odkaz. Tam je celý postup jak tu úpravu s odporem 1kiloohm v cestě PPM zrealizovat na videu. Další odpor 20kiloohmů je pak zapojen mezi zem a vstup bývalého stabilizátoru po vyjmutí toho stabilizátoru v návodu od Olisofta viz tento odkaz. Níže je upravený jeden obrázek z toho návodu a je na něm doplněna červená šipka tj. to by měl být ten odpor 20kiloohmů, který se zapojuje mezi zem a vstup bývalého stabilizátoru po jeho vyjmutí na desce s pípákem.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 28.07.2011 17:55, celkem upraveno 5 x.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1803 Příspěvek od lakotamm »

Vďaka. :wink:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1804 Příspěvek od RiMr »

Nafotil jsem Turnigy s FlySky vedle sebe, ať je vidět rozdíl:
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... porovnani/
Kontaktovat uživatele:

#1805 Příspěvek od Argo22 »

nechces se pustit do te upravy na telemitrii ?? pripadne kdybys vedel o nektere strance nebo o nekom kdo to delal a ma ktemu podklady jako osazovak a planek dps tak bych se do teho i mozna vrhl a spracoval ti postup :D
nema to kridla a prece to leti :D
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1806 Příspěvek od RiMr »

Myslis na FrSky?
Já myslím že to tu je od Olisofta, nebo Miora?

Mám to v plánu zpracovat, budu to muset pohledat.

#1807 Příspěvek od mijou »

Ak ti ide o Frsky telemetriu, tak som to sem uz postoval.
Tak pre istotu znova https://picasaweb.google.com/m/viewer#album/114611553451481095718/5600542606163965121

to RiMr, ak sa ti z toho nieco hodi, tak to kludne pouzi.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1808 Příspěvek od RiMr »

mijou píše:Ak ti ide o Frsky telemetriu, tak som to sem uz postoval.
Tak pre istotu znova
https://picasaweb.google.com/m/viewer#a ... 6163965121

to RiMr, ak sa ti z toho nieco hodi, tak to kludne pouzi.

Tak Mijou to byl! Omlouvám se a děkuju :)
Naposledy upravil(a) RiMr dne sob 30.07.2011 0:18, celkem upraveno 1 x.
Kontaktovat uživatele:

#1809 Příspěvek od Argo22 »

ty nak mi to nende....
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#1810 Příspěvek od Bumpy_SK »

Argo22
Kontaktovat uživatele:

#1811 Příspěvek od Argo22 »

to me de dik :)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1812 Příspěvek od RiMr »

Jedno téma pro znalejší! :)
Jeden klučina mi na webu v jednom tématu psal, cituju:
"U nas v Trencine a hlavne chalani z Dubnice debatuju nad jednou zahadou. Boli lietat, lietali s Aurorami a tusim aj s Futabami, ked jeden zapol Turnigy tak vrtas a tusim aj nejake ero isli dole ... este preverim. Modul bol turnigy ..."

Co si o tom myslíte? Podle mě je to zemákovica, jestli ne přímo nějaká manipulace. Protože. Skutečně si nemyslím, že by Hitec ale hlavně FASST byl rušitelný "nějakou Turnigou".

Přijde mi to VELMI podobné, jak začínali gigaletci, kolik tun blábolů se nablábolilo jak přenos nefunguje v mlze, nízko nad vodní hladinou, jak se vzájemně ruší DSM2 a FASST a podobně. Pak jsem při testech jezdil z dvoumetrovou plachetnicí na hranici dohlednosti s přijímačem deset čísel nad úrovní hladiny a s Yarouschem jsme lítali v mlze a drobném dešti s Dx6i a F6FG DLOUHO současně a sakra - NIC... S Jardou létáme často, já mám buď FlySky nebo FrSky, často mám cizí rádio které testuju, Jarda teď lítá se sedmikanálem od Fitaby - ani ťuk.

Myslím si osobně, že to je jedna mutace problému "rušení", kdy někdo hňápne na ruce nebo zprasenou instalaci, nebo prostě na nějakou chybku která se může objevit i v sebelépe zkontrolovaném modelu a kdy dotyčný ještě než vůbec dojde k letadlu ječí nas*aně že "to bylo zarušení jako prase".
Takových "rušení" už jsem viděl... Baterky v kleci v setových rádiích, konektory izolované izolepou, poddimenzovaný reg/BEC, velký odpor v táhlech, načatý reg (zas tak moc ale nesmrděl...), binec v servech (přeskakovalo to, to jo, ale jen v úplně krajní poloze), páčky na servech nezajištěné šroubkem (dyť to tam jde tak ztuha nasadit), vibrace od nevyvážené vrtule co dokáží rozložit letadlo ve vzduchu (ale já jsem tu vrtuli tak už koupil) atd... Určitě jste takových "rušení" viděli taky dost.

Prostě podle mého názoru je to békárna.
A nedomyšlená.
Tvrdí totiž, že v hypotetickém "souboji v éteru" dokáže FlySky v T9x přetlačit a vyrušit FASST.
A to si opravdu nemyslím... :D

#1813 Příspěvek od Drondys »

Hele to chce klídek. :wink:

Taky mohu přihodit jednu strašidelnou historku jak jsem jednou zapnul T9X a najednou ukrutná rána až se země zachvěla a velký hřib kouře zhruba kilometr od toho místa kde jsem zrovna byl. Leknul jsem se, hned ji zase vypnul a šel se podívat co se stalo. Říkám si kurňa šak nic neletělo. Snad jsem nesundal nějaký velký éro či co. 8O

Ukázalo se, že to explodovala velká nádrž na pohonné hmoty v nějakém skladě poblíž. Za chvíli hasiči, policajti i záchranný vrtulník. Prej tam byli i nějací mrtví a v místním tisku psali, že příčinou bylo nějaké nedodržení bezpečnosti. Samozřejmě to byla jen náhoda, že se to zapnutí časově shodovalo s tou explozí a nemělo to nic společného s T9X, ale byl to docela děsivý efekt při tom zapnutí. :lol:

Takže podle této historky by si mohl někdo nesprávně odvodit to, že T9X odpaluje nádrže na pohonné hmoty v okolí. :wink: :twisted:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1814 Příspěvek od RiMr »

...no a já ti garantuju, že se tato tvoje hostorka za pár týdnů až měsíců obloukem vrátí do "letištních debatních kroužků" jako zaručená zpráva typu "kamoš povidal, že jeho brácha dělá u hasičů a ...." zbytek si doplň.
Každopádně výsledkem bude že T9 odpálila Paramo... :D

#1815 Příspěvek od skiner »

T9x zacina ovladat vsetko na zemi aj na nebi. Aspon to tak vypada :D
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“