Jedno téma pro znalejší!
Jeden klučina mi na webu v jednom tématu psal, cituju:
"U nas v Trencine a hlavne chalani z Dubnice debatuju nad jednou zahadou. Boli lietat, lietali s Aurorami a tusim aj s Futabami, ked jeden zapol Turnigy tak vrtas a tusim aj nejake ero isli dole ... este preverim. Modul bol turnigy ..."
Co si o tom myslíte? Podle mě je to zemákovica, jestli ne přímo nějaká manipulace. Protože. Skutečně si nemyslím, že by Hitec ale hlavně FASST byl rušitelný "nějakou Turnigou".
Přijde mi to VELMI podobné, jak začínali gigaletci, kolik tun blábolů se nablábolilo jak přenos nefunguje v mlze, nízko nad vodní hladinou, jak se vzájemně ruší DSM2 a FASST a podobně. Pak jsem při testech jezdil z dvoumetrovou plachetnicí na hranici dohlednosti s přijímačem deset čísel nad úrovní hladiny a s Yarouschem jsme lítali v mlze a drobném dešti s Dx6i a F6FG DLOUHO současně a sakra - NIC... S Jardou létáme často, já mám buď FlySky nebo FrSky, často mám cizí rádio které testuju, Jarda teď lítá se sedmikanálem od Fitaby - ani ťuk.
Myslím si osobně, že to je jedna mutace problému "rušení", kdy někdo hňápne na ruce nebo zprasenou instalaci, nebo prostě na nějakou chybku která se může objevit i v sebelépe zkontrolovaném modelu a kdy dotyčný ještě než vůbec dojde k letadlu ječí nas*aně že "to bylo zarušení jako prase".
Takových "rušení" už jsem viděl... Baterky v kleci v setových rádiích, konektory izolované izolepou, poddimenzovaný reg/BEC, velký odpor v táhlech, načatý reg (zas tak moc ale nesmrděl...), binec v servech (přeskakovalo to, to jo, ale jen v úplně krajní poloze), páčky na servech nezajištěné šroubkem (dyť to tam jde tak ztuha nasadit), vibrace od nevyvážené vrtule co dokáží rozložit letadlo ve vzduchu (ale já jsem tu vrtuli tak už koupil) atd... Určitě jste takových "rušení" viděli taky dost.
Prostě podle mého názoru je to békárna.
A nedomyšlená.
Tvrdí totiž, že v hypotetickém "souboji v éteru" dokáže FlySky v T9x přetlačit a vyrušit FASST.
A to si opravdu nemyslím...