Heli HK-450 z HC III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
strahlung

#466 Příspěvek od strahlung »

Asi není dobré brát jich moc najednou. Jedno balení na zkoušku je OK, to si dají záležet, aby se jich příště koupila hromada. Já jednou vzal jedno balení 4ks a byl jsem spokojený. Tak teď už vím, že tu hromadu si pak už musím odpustit.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
Kenny McCormick

#467 Příspěvek od Kenny McCormick »

strcim do loziska osku, vzpriecim v prstoch lozisko a tocim osku. Nesmie drhnut. To je moj sposob. Dufam ze dobry. Iny nepoznam. :)
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#468 Příspěvek od Nakadah »

To je dobry zpusob. Dokonce se ke me dostal motor MVVS 6,5 910KV na test. Po repasi v MVVS (vymena lozisek atd.). Nove zadni lozisko dela presne tohle :) drhne a pri roztoceni rotoru je to brceni proste slyset :D jak vidis i v MVVS muzou trefit na zmetek.

Takze priste jen Tobex? I tak si ale nemuzes byt jist. Nak
Kenny McCormick

#469 Příspěvek od Kenny McCormick »

Tobex nie, prilis drahe.
Vratim sa k tym, co som kupoval predtym, z ac-rc, boli dobre, vecsinou americke M-daco, niektore aj japonske NSK.
Lozisko vyjde na 1-2usd, ako ktore a zmetok som zatial od nich nemal.
petrct
Kontaktovat uživatele:

#470 Příspěvek od petrct »

Kenny McCormick píše:dnes som zase celkom dobre "usetril".
Nakupil som na Hobbykingu loziska, 6 baleni po 4ks. Celkove s postou cca 11usd, no nekup to, predtym som kupil na skusku po balicku /balene po 4ks/, a vsetky boli OK.
Dnes 12ks 5x11x5 vsetky do kosa, a z 12ks 4x8x3 boli 5ks dobre. :twisted:

Zaver: loziska z HK nebrat :!:
tamanské ložiska jsou sračky spousta práce hovno vzdží atd atd ale pokud tě baví opravovat a šroubkovat tak cena je supr :lol: ja mám tarota 450pro a po jedné sezoně když se vysrala všechna nejduležitejší ložiska tak jsem se hecnula komplet jej osadil japoncama cena 2100 ale je to pánové jiné kafe 8O
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#471 Příspěvek od Nakadah »

Nemate nekdo nejaky seznam rozmeru lozisek ktere jsou potreba do tech nasich klonu 450ky? Na hlavni hridel, do gripu, na hridel ocasni vrtulky a do jejich gripu?

Esi dobre pocitam tak je to 2x hlavni hridel, 4x gripy rotoru, 2x hridelka ocasni vrtulky a 4x jeji gripy. Celkem 12 lozisek pro vymenu? Nepocitam loziska v prepakovani rotorove hlavy. Nak
ufff

#472 Příspěvek od ufff »

ja mam v manuali k mojej 450ke vykres s rozmerovymi oznaceniami lozisk ale to neni HK, tak neviem nakolko ti to pomoze.

inak chlapi, jake velke vole mate na smykatku? kua ja som este ani vo vzduchu skoro nebol a sa mi to zda ako vybehane :( sak ked pohybem gripmi vrtulky tak maju volu jak hovado.. ale je to secko kvoli tomu klznemu lozisku na kerom sa to ma "smykat" na hriadelke. som si to na zaciatku ani nevsimol.. iba teraz neskor jak tak citam vselico tu na fore... tak ma napadlo ze okusim kolko sa mi to tam hybe. mohlo by to robit problemy vo vzduchu?? ked tak ake? alebo za co to mam vymenit aby vola bola minimalizovana? ci riesil niekto nahradenie toho klzneho puzdra medzi hriadelkou a smykatkom?

dik za navrhy a napady

Obrázek
Obrázek
Kenny McCormick

#473 Příspěvek od Kenny McCormick »

Nakadah píše:Nemate nekdo nejaky seznam rozmeru lozisek ktere jsou potreba do tech nasich klonu 450ky? Na hlavni hridel, do gripu, na hridel ocasni vrtulky a do jejich gripu?

Esi dobre pocitam tak je to 2x hlavni hridel, 4x gripy rotoru, 2x hridelka ocasni vrtulky a 4x jeji gripy. Celkem 12 lozisek pro vymenu? Nepocitam loziska v prepakovani rotorove hlavy. Nak
pocitas dobre, zabudol si este dva na nahon remienka - rovnake ako do domceka vrtulky. V pripade kardanu dalsie styri na dazdniky a jedno na torznu tycku.

Hlavna oska 2ks 5x11x5
Gripy PRO 4ks 4x8x3 alebo V2 2ks a 2ks 4x8x2,5, zalezi aku mas hlavu, HK PRO ma hlavu zo Sporta a tam neviem.
Zadny domcek a predny nahon remienka alebo kardanu 4ks 3x8x3
Gripy vrtulky si nepametam naisto, myslim ze 2x5x2 a 2,5x6x2, treba pozriet nejaky manual ku stavbe hocakeho rexa 450, vsade idu rovnake...
shake13

#474 Příspěvek od shake13 »

ufff píše:.

inak chlapi, jake velke vole mate na smykatku? kua ja som este ani vo vzduchu skoro nebol a sa mi to zda ako vybehane :( sak ked pohybem gripmi vrtulky tak maju volu jak hovado..

A co to mas za heli? Je to HK?
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
ufff

#475 Příspěvek od ufff »

no, ak myslis Hobby King, tak ne. je to z e-bay, kde je toho plno (ale je to samozrejme z HongKongu) a je to set kery je zlozeny pravdepodobne z dielov G-SUN alebo Tiger Wing. foto smykatka je to co ma ja na heli.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#476 Příspěvek od gamer007 »

Nevim rozměry, ale označení ložisek do gripů vrtulky jsou MR63ZZ a MR52ZZ...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
shake13

#477 Příspěvek od shake13 »

ufff píše:no, ak myslis Hobby King, tak ne. je to z e-bay, kde je toho plno (ale je to samozrejme z HongKongu) a je to set kery je zlozeny pravdepodobne z dielov G-SUN alebo Tiger Wing. foto smykatka je to co ma ja na heli.

Tak to je este horsia volba ako HK. Presne to som si myslel. Kup si Rexa a potom budes vidiet, v com je rozdiel u tychto heli. Je to jeddnoducho strojarina a ta sa oklamat neda. Cim presnejsie vyrobky, tym drahsie, lebo su jednoducho narocnejsie na vyrobu. Aj ja som mal prvu 450-ku klona - CopterX. Jak hovoria nasi ceski bratia - vsade vole jak prase. A vovo tom ttoje. :wink:
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#478 Příspěvek od AdamProg »

Tak jsem si vcera poletoval s HK-450. A po par baterkach se mi zacali ozyvat divne zvuky a spatne mi smerovka tahla na jednu stranu, tak jsem pristal. A zjistil jsem, ze remen je uplne volnej. Zprvu jsem myslel ze mi povolila trubka ale nakonec to byl, ocasanej remen(pretrhala se i vystuzujci vlakna a drzelo to jen na gume). Vzhledem k tomu, ze to byl nedavno u nas koupenej orginal Align remen, a ma za sebou asi 10 letu, tak teda nic moc :( Asi se strhal pri skrtani vrtulkou o travu, nebo nevim, vse mi chodi volne.
Asi doletam remeny co mam z HK a pak upgraduju na kardan, ten remen me uz pekne stve.
Jinak GY-401 + Inlab D261, funguje vyborne, dokazalo to udrzet smer, ikdyz nechapu jak ten remen prenasel kroutak.
Premyslim, ze udelam upgrade serv(prece jen ty HXT900 jsou moc pomale a nic ostreho s tim letat nejde) a upgrade regulatoru(V EasyGliderovi mi vyhorel regl, tak do nej, dam ten SuperSipmle z HKacka). Co by jste doporucili za serva a regl? Seva bych rad s kovovymi prevody, abych nemusel moc menit prevody.
Vim, ze to tu nekde asi bude napsane, ale ptam se jen nez to cele proctu :( Kdyz tak muzete odpovidat SZ, pokud nechcete natahovat tema.
ufff

#479 Příspěvek od ufff »

shake13 píše:Tak to je este horsia volba ako HK. Presne to som si myslel. Kup si Rexa a potom budes vidiet...

velmi rad, kupim, ked mi prispejes na rozdiel ceny.. mam 2 male deti, zivim celu rodinu a mnohe zastupy na uradoch prace a socialke... takze je asi jasne co je limit faktor :lol:
ale odbocujeme od temy... :wink:
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#480 Příspěvek od JirkaA »

ufff píše:
shake13 píše:Tak to je este horsia volba ako HK. Presne to som si myslel. Kup si Rexa a potom budes vidiet...

velmi rad, kupim, ked mi prispejes na rozdiel ceny.. mam 2 male deti, zivim celu rodinu a mnohe zastupy na uradoch prace a socialke... takze je asi jasne co je limit faktor :lol:
ale odbocujeme od temy... :wink:

časem přijdeš na to, že je to ta složitější a dražší cesta. Tahle zkušenost je asi nepřenositelná a nesdělitelná (ostatně šel jsem podobnou cestou).
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“