Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
petrct
Kontaktovat uživatele:

#1456 Příspěvek od petrct »

a nepomůže ani výška tří letových chyb :oops:
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1457 Příspěvek od Howking »

ZeXx86 píše:.. ale jestli to byla paka serva, tak za to muze savox. Pokud jsi to mel od doby trexe 500, tak si ale uzila i tak dost.
Futaba. A ano, pákovala už rok a půl.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
demolátor

#1458 Příspěvek od demolátor »

Howking píše:No tak jsem dnes roztřískal Protose. Za letu se mi ulomila páka ocasního serva - táhlo mi viselo dolů, ale díky silnému větru to ještě vypadalo zachranitelně - helina se neotáčela. Šel jsem k zemi a nad zemi jsem cvakl autorotaci, změna momentu ale s helinou škubla, táhlo tím vletělo do vrtulky - tu kouslo, to kouslo i listy a zkáza byla dokonána.

S tou ulomenou pákou bych to neviděl jen tak. Jednou jsem měnil zadní gripy, ale když se roztočili, tak se sekly a servu nešly měnit úhly. Dopadlo to tak, že se rozjelo zalepené táhlo. Nemohli se ti gribnou ložiska v gripech??
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1459 Příspěvek od Howking »

demolátor píše:S tou ulomenou pákou bych to neviděl jen tak. Jednou jsem měnil zadní gripy, ale když se roztočili, tak se sekly a servu nešly měnit úhly. Dopadlo to tak, že se rozjelo zalepené táhlo. Nemohli se ti gribnou ložiska v gripech??
- ne. Všechno je v pohodě. Je to čistý únavový vyleštěný lom - jako bych sřízl ten plast žiletkou. Navíc takovou sílu servo nedá, aby zlomilo páku - i převody jsou v poho.
youtube.com/heyingosl
demolátor

#1460 Příspěvek od demolátor »

No já jsem myslel oslabená páka a nějaký nestandartní odpor, ale to je už asi jedno.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1461 Příspěvek od Howking »

demolátor píše:No já jsem myslel oslabená páka a nějaký nestandartní odpor, ale to je už asi jedno.
- no lítal jsem funely v 10 m/s - tam si vrtulka jistě přišla na své.
youtube.com/heyingosl
mamoulian

#1462 Příspěvek od mamoulian »

Mě včera po téměř týdnu dlouhé velké generálce odešlo úplně nové servo Savox SH-0257.Protože byly nové i kuličky a kloubky,nešel sem na to zhurta a poletoval přesuny dopředu,dostran,úhlopříčně,pomalé obloučky a najednou se vrťas naklonil na prdel a ani s páčkou úplně dopředu se poloha nezměnila.Autorotace,rána o zem,z trubky paragraf,ohnutá hřídel zadní vrtulky,zratil sem uhlíkové vzpěry ocasu (ani po hodině hledání v celkem nízké trávě sem je nenašel) a drát pádel,jinak vše ok.Servo na zemi zkoušeno,ale ani se nehlo,mechanicky točit šlo bez potíží.Po rozebrání zjištěny převody v pořádku a motorek se ani nehne.Zkusim reklamaci,ale moc nadějí tomu nedávám.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
mravecm1

#1463 Příspěvek od mravecm1 »

Mne sa zas v sobotu podarilo zaparkovat 450ku do pola s kukuricou.
Ani som tak nemal strach o to, co sa mohlo polamat, ako skor o to, ci ho vobec najdem. Kukurica je uz taka vysoka, ze by som sa tam stratil aj ja :lol: . No mal som stastie a helinu som nasiel asi do 10 minut.

Skody minimalne(ved to padlo do makkeho :D) - jeden zlomeny list + ohnuta hlavna hriadel.

Samozrejme za pad si mozem sam... po premete kombinovanom s otockou okolo zvislej osi vrtulnika som skoncil dolu hlavou kabinkou k sebe (toto je jedina poloha, ktora mi este robi trochu problemy, aj kej to vacsinou zvladam, obcas pride kriza) a stratil som orientaciu.
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
cilek

#1464 Příspěvek od cilek »

Před necelým měsícem jsem se odhodlal k prvnímu lopingu. První ve větší výšce jsem jaksi vyrovnal, ale žádná sláva. Potom jsem to zkusil níž (abych na to líp viděl :lol: ) a nedotočil jsem. Polámané lyžiny, ohnutý hřídel, kolo, trubka. V pátek jsem se znovu odhodlal, vždyť na simulátoru je to tak snadné. Průběh pokusu téměř stejný - tahám, tahám a nic. Škody ale trochu menší, jenom trubka a páčka v hlavě, byl jsem asi o půl metru výš :roll: . Večer jsem si pro jistotu projel nastavení vysílače a zjistil jsem, že mám na idle1 70% výchylky. Třeba to bylo tím, další pokus dám až se vyčasí. :wink:
zablabla

Re: Heli a vaše nehody :-)

#1465 Příspěvek od zablabla »

Tak přispěji taky troškou do mlýna. Konečně jsem poladil ocas na T-250 a šel to včera zalítat. Na letišti máme třímetrovou trubku, průměr cca 50mm, kde visí stužka na vítr. Široko daleko pusto a prázdno......... a můžu začít znovu. Logický trest za moji blbost. Kdybych chtěl, tak ji netrefim ani za milión. :oops: :oops:
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#1466 Příspěvek od AdamProg »

Tak se mi povedlo rozsekat Trex500 jeste pri startu :( Chyba byla ta, ze jsem startoval z vysoke travy. Trochu jsem ji zkusil uslapat, ale zrejme to nestacilo. Pri startu se zachytila jedena strana podvozku a skrtl rotor o zem, jeste bych dosedl a srovnal to, ale beastX se zblaznil a zacal tahat cykliku do vsech stran, takze vrtulnik kvalitne dodelal.
Takze ohnuta trubka i s kardanem, rozbite listy, nefunkcni vsechna serva, prevody, ohle hridele. No na to skrtnuticko docela vysoke skody :(
insomnia

#1467 Příspěvek od insomnia »

Me se o vikendu podarilo nechteny a bohuzel nepovedeny trening autorotace se 450tkou. Chtel jsem v rychlosti vylitat 4 baterky a jit domu, tak jsem vzdycky pristal, pockal cca minutu a sel do vzduchu s dalsi baterkou. V pulce treti baterky se mi asi 20m nad zemi vypnul motor, ta jsem cvakal jak jsem cvakal, tak nenaskocil - nejspis sem ten motor uvaril (ted uz jede zase ok). Podarilo se mi trosku zbrzdit dopad autorotaci, ale i tak byly skody (lyziny, hl. hridel, padla)
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
boZZda

Re:

#1468 Příspěvek od boZZda »

cilek píše:Před necelým měsícem jsem se odhodlal k prvnímu lopingu. První ve větší výšce jsem jaksi vyrovnal, ale žádná sláva. Potom jsem to zkusil níž (abych na to líp viděl :lol: ) a nedotočil jsem. Polámané lyžiny, ohnutý hřídel, kolo, trubka. V pátek jsem se znovu odhodlal, vždyť na simulátoru je to tak snadné. Průběh pokusu téměř stejný - tahám, tahám a nic. Škody ale trochu menší, jenom trubka a páčka v hlavě, byl jsem asi o půl metru výš :roll: . Večer jsem si pro jistotu projel nastavení vysílače a zjistil jsem, že mám na idle1 70% výchylky. Třeba to bylo tím, další pokus dám až se vyčasí. :wink:

Neboj se dát kolektiv do 0°, když taháš za výškovku. Když budeš mít kolektiv v 0°, tak bude cyklika mnohem citlivější a krásně to vyrovnáš, připadně budeš schopen to srovnat na fleku. Nezatuhne ti to jak popisuješ.

Základní chyba = hodně koletiv + hodně cyklika!
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
avalanche8

#1469 Příspěvek od avalanche8 »

Take prizpeju,safris.Nepovedenej zalet snipera2 s bestii,po odlepeni do metru ihned sla heli dopredu a doleva,takovej kotoul sisatej,na sucho i na stolici vse ok,nechapu,skody pricna,hlavni,listy,paka serva,mozna prevody ds510,hlavni ozub kolo.Fuj :(
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Relax

#1470 Příspěvek od Relax »

Včera jsem si konečně pěkně zalítal akro, Microbeast šlapal jako hodinky ale dnešní pokus o repete nevyšel a jubilejní 170 baterka skončila jako celkově šestý karambol. Sobínce jedna havárka spalovacího veterána, dost frmol a i když byl první let v pohodě, pospíchal jsem na heliport abych uvolnil flek dalšímu čekateli a ouplně zapomněl na přepnutí z Iddle1 na Normal ( točí o 300 míň a je to míň jedovatý ). Místo co bych to nechal tak, začal jsem to dohánět v nejblbější možný okamžik. Při vyklesávání v zatáčce okolo metru nad zemí, takže se to hezky prosedlo do bodláků vedle heliportu a hotovo dvacet. Oba listy ( životnost pouhých 20 baterek :-( ), obě hřídele, hlavní ozubené kolo a bohužel - vylomená páka na unašeči NR FBL. Takže dolítáno na dost dlouho, na Helimanii to nemají skladem tak jedině až bude z kolegů něco objednávat. Ještě že mám tři týdny časově utrum, jinak by to štvalo víc. S rozborkou se asi svezou i převody na servech AIL a PIT, vůle co byla je větší, zkusím pro změnu ty plastový. 450 PRO je blecha ale lítá to pěkně :-)

http://relax450.rajce.idnes.cz/Momentky ... inky_2011/
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“