Blade MCPX
Re: Blade MCPX
Já to řeším kapkou prstolepu s aktivátorem zespoda okolo trubky tak, aby to nezateklo dovnitř. Drží parádně a vyndat se to dá při výměně po odříznutí prstolepu krásně. Prostě nesmí zatéct, jen okolo!
Tsisters píše:Supr taky řešení,jsem už myslel že celý ocas vynením za novou uhlíkovou tyčku,kterou upravím,tak jen dám trošku izolepy.Teď mi nejvíc vadí,že jak trošku víc zablbnu a popáčkuju,tak jdu rovnou k zemi,doufám že to bude slabou kapacitou baterky
co tím přesně myslíš? trošku to rozveď co děláš a jak se vrtulník zachová
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Různě poletuju a pak najednou se začne točit neřízeně kolem osy,jako by stratila tah zadní vrtulka,občas to ještě srovnám,ale většinou to musím položit do trávy 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Zkoušel jsi se dívat na ten úhel náběhu listů,jestli není moc velký ? Nebo tam dát jinou baterku? Po jaké době letu ti to dělá?
Jěště je možnost, že ti nedrží dobře konektror ocasního motroku co je zastrčený v desce. Párkrát se mi stalo, že se mi za letu při blbnutí trochu povytáhl a tím ztrácel kontakt.
Jěště je možnost, že ti nedrží dobře konektror ocasního motroku co je zastrčený v desce. Párkrát se mi stalo, že se mi za letu při blbnutí trochu povytáhl a tím ztrácel kontakt.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Právě,že tam mám zatím jen origoš baterky 200 a silnější mám zatím objednané.Dělá mi to píše po cca 2 min.letu,proto to odhaduju na tu baterku.Na konektor se ještě podívám.DX6i jsem napípal podle údajů od výrobce.Je nějaká letová změna při použití druhých listů,které jsou dodávávy z vrťasem a nebo to je jen dizajnovka?
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
létám oboje listy a nezdá se mi, že bych pozoroval nějaký zásadní rozdíl...
Ten ocas se ti asi začne otáčet až při plném kolektivu že? Dělá ti to i při letu na zádech?
Skus snížit ten úhel náběhu listů na vysílačce o pár procent (pitch) a uvidíš, podle mě ti to pomůže stejně jako mě
Taky jsem se stímhle potýkal, dělalo mi to i u nových 300MAh baterek, pomohlo až to upravení úhlu náběhu listů..
Ten ocas se ti asi začne otáčet až při plném kolektivu že? Dělá ti to i při letu na zádech?
Skus snížit ten úhel náběhu listů na vysílačce o pár procent (pitch) a uvidíš, podle mě ti to pomůže stejně jako mě
Na záda jsem se ještě nedostal,mám ho týden.Skusím změnit úhel,ale teď jsem trošku v koncích:ve vysílačce mám PITC CUR a tam NORM,STUNT a HOLD u každé křivka končí na 100% mám to stáhnout tam a u všech a na kolik.
Díky za radu
Díky za radu
Nemyslel jsem přímo křivku, ale nastavení, kde si nastavuješ krajní polohy jednotlivých serv (Travel adj). Tam máš Thro, Elev, Aile,Rudd, a PITC. U PITC bys měl mít nastaveno 75, tak to skus snížit. Nevím jak to máš na DX6, ale mělo by to být stejné jak na DX7, jsou tam dvě polohy tak tu H sniž třeba na 60, koukni na listy o kolik to bude dělat v maximální poloze páčky a uvidíš..
Díky za radu,už jsem to snížil.Teď to nemám čas skusit,ale odpol.to testnu ve vzduchu 
Není zač, rád pomůžu, když to jde, dej pak vědět, jestli ti to pomohlo
Změna nastavení pomohla,jen jsem si všiml,že když visím a jdu dolů,tak se vrťas celý chvěje,jak zůstanu viset tak se sklidní
Tsisters píše:Změna nastavení pomohla,jen jsem si všiml,že když visím a jdu dolů,tak se vrťas celý chvěje,jak zůstanu viset tak se sklidní
Povol listy a vyčisti serva.
Díky,je nějaká rada na vyčištění serv
Tsisters píše:Díky,je nějaká rada na vyčištění serv
Zde v sekci popsáno dopodrobna.
to chvění může způsobovat i vůle v příčné hřídeli a uchytech listů. Na tohle je lék gumička, která tomuto chvění zamenzí tím, že držáky listů pořád tlačí k sobě.
Tady je foto z mojehobby, kde už se to řešilo:
http://www.mojehobby.cz/open/diskuze/97 ... 7797_1.jpg
pokud tu gumičku ale použiješ, budeš muset asi zase změnit úhel náběhu listů, protože gumička listy přitahuje k sobě a zvětšuje úhel náběhu listů pro stoupání a snižuje pro klesání
Tady je foto z mojehobby, kde už se to řešilo:
http://www.mojehobby.cz/open/diskuze/97 ... 7797_1.jpg
pokud tu gumičku ale použiješ, budeš muset asi zase změnit úhel náběhu listů, protože gumička listy přitahuje k sobě a zvětšuje úhel náběhu listů pro stoupání a snižuje pro klesání