Helimaniacs Team Brno 2
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Re: Helimaniacs Team Brno 2
No kazdopadne moc dekuji klukum za pomoc se zbalenim helin a pomoc chlazeni a specialne errorovi za odvoz
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
demolátor píše:irto píše:Tak takhle to vypada po dvou dnech, uz podstatne lepe nez v ten patek, kazdopadne to nejak pro priste vyresim abych nemohl konektory spojit do sebe.
To já jsem slyšel na Trnávce, že někdo spojil 12 článek a přišel o článek prstu!!!![]()
At se ti to zahojí.
Byl jsem u toho a pořádně to zasičelo!
Přeji rychlé a bezbozestné léčení. Co s tím teda máš a na jak dlouho to vypadá?
BTW máte někdo řešení, aby se něco takového nestalo? Já jsem takto šlusnul 12S v Kroměříži...
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si takhle vyzkratoval 12S u Kasamy. Popálení vypadalo dost podobně. Od tý doby si na to dávám pozor jako nikdy. Nic příjemného, ale zahojilo se to nečekaně rychle. 5 týdnů.
Přeju ti aby jsi se z toho taky dostal rychle.
Přeju ti aby jsi se z toho taky dostal rychle.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Mně se to stalo také u 12S Trex 700 ,říkal jsem si že jsem opatrný a nemůže se mi to nikdy stát a stačilo při zapojování odpovídat na otázky a bylo to . Teď to mám uděláno blbuvzdorně a je klid . ( podle Matroska )
zeno píše:Mně se to stalo také u 12S Trex 700 ,říkal jsem si že jsem opatrný a nemůže se mi to nikdy stát a stačilo při zapojování odpovídat na otázky a bylo to . Teď to mám uděláno blbuvzdorně a je klid . ( podle Matroska )
Muzes me tu blbovzdorne schema popsat nebo vyfotit. Popripade jake konektory pouzivas.
Ja hodlam s 2x peticlanku udelat deseticlanky tak abych neresil propojeni baterek mezi sebou ale pripojoval jen k regulatoru jako u vsech mensich helin.
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
irto píše:zeno píše:Mně se to stalo také u 12S Trex 700 ,říkal jsem si že jsem opatrný a nemůže se mi to nikdy stát a stačilo při zapojování odpovídat na otázky a bylo to . Teď to mám uděláno blbuvzdorně a je klid . ( podle Matroska )
Muzes me tu blbovzdorne schema popsat nebo vyfotit. Popripade jake konektory pouzivas.
Ja hodlam s 2x peticlanku udelat deseticlanky tak abych neresil propojeni baterek mezi sebou ale pripojoval jen k regulatoru jako u vsech mensich helin.
Stejně tak to má i Pavel Kefurt. Je to fakt blbuvzdorné, ale u baterek za sebou to znamená, že od té zadní baterky táhneš kabely jako kráva oproti tomu vepředu. Tak nevím...
Ale jako řešení super
Otázka jak jsou ty konektory dobré... tuším, že se jmenují EC5
Ale jako řešení super
bavarianDemon 3X a 3SX
Právě jsem na HC objednal 20 párů 
Mám teď 20 párů 5mm GOLD MPJET a myslím, že si nemůžu přát lepší co se týče přenosu, ale asi mě budou svrbět ruce to vymenit a mít klid. Jak jsem je šlusnul, tak to bolelo a teď mám vždycky strach. Až je šlusnu zase, tak se budu mlátit do hlavy, že jsem to měl vyměnit...
Až to dorazí, tak se rozhodnu jestli vyměním nebo ne...
Mám teď 20 párů 5mm GOLD MPJET a myslím, že si nemůžu přát lepší co se týče přenosu, ale asi mě budou svrbět ruce to vymenit a mít klid. Jak jsem je šlusnul, tak to bolelo a teď mám vždycky strach. Až je šlusnu zase, tak se budu mlátit do hlavy, že jsem to měl vyměnit...
Až to dorazí, tak se rozhodnu jestli vyměním nebo ne...
bavarianDemon 3X a 3SX
boZZda píše:Stejně tak to má i Pavel Kefurt. Je to fakt blbuvzdorné, ale u baterek za sebou to znamená, že od té zadní baterky táhneš kabely jako kráva oproti tomu vepředu. Tak nevím...
Ale jako řešení superOtázka jak jsou ty konektory dobré... tuším, že se jmenují EC5
Ano konektory jsou velmi dobré a dokonce mi to nestřílí a odpor jsem dal pryč .
Já to mám uděláno tak že aku mám kábliky k sobě a nepoužil jsem ani 1cm kabliku navíc Trex600 Pro.
U 7kila mám aku Hyperion split kde jsou kabliky na jednu stranu a nic jsem nemusel prodlužovat.
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/E-F ... 12556.html
U 7kila mam aku kablikama dozadu a nevytahuji ji ( přesné těžiště ), nabijim v heli mně to vyhovuje .
zeno píše:boZZda píše:Stejně tak to má i Pavel Kefurt. Je to fakt blbuvzdorné, ale u baterek za sebou to znamená, že od té zadní baterky táhneš kabely jako kráva oproti tomu vepředu. Tak nevím...
Ale jako řešení superOtázka jak jsou ty konektory dobré... tuším, že se jmenují EC5
Ano konektory jsou velmi dobré a dokonce mi to nestřílí a odpor jsem dal pryč .
Já to mám uděláno tak že aku mám kábliky k sobě a nepoužil jsem ani 1cm kabliku navíc Trex600 Pro.
U 7kila mám aku Hyperion split kde jsou kabliky na jednu stranu a nic jsem nemusel prodlužovat.
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/E-F ... 12556.html
Na HC mají tyhle konektory za 20,- a na Astře 190,-! Tomu říkám rozdíl...
Já mám 6 packů a tak to musím vždycky vytahovat :/
Spíš řeším, že mám teď zkrácený vždy jeden kabel na každé baterce, protože ty jdou do sebe, aby udělaly sérii. Až dorazí konektory EC5, tak to začnu nějak vymýšlet. Teď si holt musím dávat pozor a nikdo na mě nesmí mluvit, když s nimi manipuluji.
bavarianDemon 3X a 3SX
Jj , je to fakt jedna dvě.( může se to stát úplně každému )
Já když jsem to poprvé spojoval po úraze tak jsem byl spocený i mezi půlkami jaký jsem měl strach jestli to dělám dobře.
Já když jsem to poprvé spojoval po úraze tak jsem byl spocený i mezi půlkami jaký jsem měl strach jestli to dělám dobře.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Napadá mně použít na plus a mínus odlišné velikosti konektorů nebo nějakou totálně odlišnou kombinaci, třeba MPjet 5mm na jeden pól a XT60 paralelně spojené oba piny na druhý. Tohle by bylo totálně blbuvzdorné.
BTW Honzo baterky jsou sice pro sichr na kaměnáku hrnci pod plechovým barelem na dvoře, ale články drží a nerozchází se, netváří se to jako přímý adept na vyhození..
BTW Honzo baterky jsou sice pro sichr na kaměnáku hrnci pod plechovým barelem na dvoře, ale články drží a nerozchází se, netváří se to jako přímý adept na vyhození..
OK2WY
JirkaA píše:Napadá mně použít na plus a mínus odlišné velikosti konektorů nebo nějakou totálně odlišnou kombinaci, třeba MPjet 5mm na jeden pól a XT60 paralelně spojené oba piny na druhý. Tohle by bylo totálně blbuvzdorné.
Aspon ze tak
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
Tak jsem byl dnes na DG první - 6:00 - troje accu - nádhera bezvětří,
ale 11°C , trénink na podzimní počasí
ale 11°C , trénink na podzimní počasí