ondra1402 píše:Já úspěšně používám následující postup: ...
Dělám to stejně, k mé plné spokojenosti. Krimpovací kleště mám, nepoužívám.
ondra1402 píše:Já úspěšně používám následující postup: ...
ondra1402 píše:Já úspěšně používám následující postup: pocínování oholeného vodiče, pocínování vnitřku konektoru, ruční "krimpování" kleštičkami a prohřátí pájkou. Všechno s citem, aby se neprohřál konektor ani kabel. Možná zbytečná práce, ale mám z toho lepší pocit, než z kusu mědi zamáčklé v kusu plíšku. Navíc nejsou potřeba kleště ani za 39,90, ani za 800,-:)
ondra1402 píše:Já úspěšně používám následující postup: pocínování oholeného vodiče, pocínování vnitřku konektoru, ruční "krimpování" kleštičkami a prohřátí pájkou. Všechno s citem, aby se neprohřál konektor ani kabel. Možná zbytečná práce, ale mám z toho lepší pocit, než z kusu mědi zamáčklé v kusu plíšku. Navíc nejsou potřeba kleště ani za 39,90, ani za 800,-:)
JMalik píše:Ten lepší pocit z toho budeš mít jenom do té doby, než se to ulomí těsně za konektorem.
milost píše:JMalik píše:Ten lepší pocit z toho budeš mít jenom do té doby, než se to ulomí těsně za konektorem.
Za konektorem se to ulomit nemůže.
Koncový "zobáčky" už jsou přes bužírku a tam je drát "měkkej". Spájeno je jen na části, která krimpuje holý drátky - a vibrace se pohltí na zobáčcích.
chastra píše:Šmárjá vy z toho děláte zase vědu! Když se podívám na druhou stranu servokabelu v trupu, tak je tam napájený MPX konektor. .....
arda1 píše:Pokud se použije pájka s méně aktivním tavidlem a pracuje se s dobrým cajkem(páječka-vhodný hrot-vhodná teplota) pak to nezavzlíná skoro vůbec - pokud je bezoplachová pak neřeším oplach v izolaci- tam je to stejně defakto nemožný opláchnout)- jen vlastní konektor omyji - letují se i silové vodiče a tam tohle neva? Radek
chastra píše:Šmárjá vy z toho děláte zase vědu! Když se podívám na druhou stranu servokabelu v trupu, tak je tam napájený MPX konektor...........
arda1 píše:To JMalík .......Kdo chce krimpuje kdo chce letuje-spoje jsou v obou případech minimálně rovnocenné............
Ámen.....JMalik píše:
Tohle bude zbytečná debata.![]()
Konektor na servokabelu je určený pro připojení vodiče výhradně technologií krimplováním. Jakýkoliv jiný pokus tam ty vodiče dostat je neprofesionální čuňárna.
Stačí to tak?