Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Mirek J.

Re: Hitec AURORA-9

#1381 Příspěvek od Mirek J. »

Dejfak píše:....že když jsem měl druhou reklamaci tak to opravdu pan Čečotka házel na mě že jsem špatně nahrál SW.
Že když si to lidi nahrávají doma tak to takhle začne blbnout a musí se vyměnit základní deska.
Údajně se to Pelikánovy nikdy nestalo při nahrávání SW

No, docela zajímavé...! Jen nějak nedokážu pochopit, proč by se měla měnit základová deská Tx jenom proto, že je do EEPROM špatně nahrán software. Ten by přeci neměl ovlivňovat firmware, který je jako základní vrstva posazený na HW. Software je něco jako nadstavba podobně jako Win jsou posazeny na BIOS.
I když....! Mám Nokii E52. Jelikož mi při synchronizaci dat do PC letos zjara hlásila, že si mám z firemních stránek Nokie stáhnout poslední aktuální soft, ač nerad, řekl jsem si, no, třeba tam budou další funkce a vylepšení a učinil jsem tak!
Kdybych věděl, co bude následovat, klidně bych to oželel... V půlce stahování to všechno zamrzlo, čekal jsem, co bude a ono nic. Tak jsem to odpojil, telefon tlačítkem ON/OFF vypnul a počkal pár vteřin, že ho znovu zapnu. A nic! Vyjmul jsem tedy aku, chvíli počkal, vložil zpět, stlačil ON..... a NIC! Takto parkrát zopakováno a pak do servisu NOKIA. Prý do 14 dnů vám zavoláme... Ha, ha, ha. Poslali to do SRN do Pirny (nějaký značkový servis pro Nokie v rámci EU) a vrátila se mi až po více než dvou měsících (!!!) s tím, že museli vyměnit celou zákl.desku. Čili mám vlastně nový tel. i nové IMEI......... Chápete to ??????
Tím jsem chtěl říct, že sice nechápu, proč by se měla měnit základovka u AURORY jenom proto, že si tam někdo (možná špatně, možná ne) stáhne soft, ale asi je dnes možné všechno......
zdzd

#1382 Příspěvek od zdzd »

Podobný zážitek jsem měl i s FX-30. Při nahrávání upgrade z SD karty se to nějak seklo a dál ani ťuk. Nic nezabralo, TX hotový. Dal jsem ho prodejci jako reklamaci s tím, co se stalo. Poslali to do robbe, za deset pracovních dnů bylo rádio zase doma. Funkční, faktura udávala přehrání firmware a přeměření VF modulů, cena nula.

Přeplácávání firmware u čehokoliv je z principu riziková operace a když to neklapne, je řešení těžké. Pak jde o to jak se k tomu prodejce/servis/výrobce postaví.
SonicWawes

#1383 Příspěvek od SonicWawes »

U mě problém nalezen. Chyba na modulu. HW něco po...kazil. Jen jsem si až pozdě uvědomil, že mi Čečotka mohl ten SW na modulu aktualizovat rovnou, aby to bralo i Minimu 6. Doma bych to raděj nezkoušel. Nerad bych byl zase bez rádia. (Zlatý Optic, ikdyž jsem s ním mále spadl při té samé poruše jako otec s Futabou. On to bohužel neřídil a třískl do země.)
Jinak Čečotka je opravdu dobrý vstřícný chlap :wink:
kacer08
Kontaktovat uživatele:

Hitec AURORA-9

#1384 Příspěvek od kacer08 »

Tak jsme s kolegou po ujištění technika od hitec-u spojili kabelem učitel žák Auroru a optica , dva dny vše v pohodě , potom Aurora umřela, dnes se na ni pan Hnízdil podíval a zjistil že odešel stabilizační obvod, právě ten co dovoluje spojovat rádia s rozdílnou voltáží.
Tak jen pozor na to ! Rádio musí do Pardubic pan Hnizdil nedokáže opravit !!!!
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#1385 Příspěvek od Lukash »

Panu Hnízdilovi nedoporučuju cokoliv na opravu dávat.
petertn
Kontaktovat uživatele:

#1386 Příspěvek od petertn »

Preco spajate radia s rozdielnym napajacim napatim? Je problem tam dat napatovy delic?
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
zdzd

#1387 Příspěvek od zdzd »

Lukash píše:Panu Hnízdilovi nedoporučuju cokoliv na opravu dávat.

Souhlas.
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#1388 Příspěvek od kacer08 »

petertn píše:Preco spajate radia s rozdielnym napajacim napatim? Je problem tam dat napatovy delic?

No a proč né když to rádio to umí i bez děliče, bylo nám řečeno že rádio umí tak jsme dál neřešili kabel samozřejmě originál.
Píšu to jen jako varování , nechci nic dál řešit , já byl jen pozorovatel :-)
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
petertn
Kontaktovat uživatele:

#1389 Příspěvek od petertn »

Viac x som to tu na fore spominal, ze nepripajajte stanicu s vyssim napajacim napatim ...
stava sa ... skusit treba :-)
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
fibabob

#1390 Příspěvek od fibabob »

Ahoj, měl bych dotaz na majitele AURORY. Zvažuji koupi tohoto rádia a zajímala by mě v tuto chvíli jedna věc. Předem říkám že se vůbec v počítačových soupravách nevyznám a nevím jakými funkcemi disponují tak mě prosím kdyžtak nekamenujte za blbej dotaz. Lze například použít na mechanický zatahovací podvozek dvě samostatná serva a nastavit pro každé servo zvlášť koncové body, a případně i servo zpomalit? Mám totiž teď ten podvozek vyrobený a letadlo ve stavbě tak abych pak nekoupil něco co toto neumí..Díky za odpověď Radek
zdzd

#1391 Příspěvek od zdzd »

fibabob píše:Ahoj, měl bych dotaz na majitele AURORY. Zvažuji koupi tohoto rádia a zajímala by mě v tuto chvíli jedna věc. Předem říkám že se vůbec v počítačových soupravách nevyznám a nevím jakými funkcemi disponují tak mě prosím kdyžtak nekamenujte za blbej dotaz. Lze například použít na mechanický zatahovací podvozek dvě samostatná serva a nastavit pro každé servo zvlášť koncové body, a případně i servo zpomalit? Mám totiž teď ten podvozek vyrobený a letadlo ve stavbě tak abych pak nekoupil něco co toto neumí..Díky za odpověď Radek

Tak to ti vyřeší T12FG či FX-30. Včetně toho, že se nebude otevírat plynule.
JMalik

#1392 Příspěvek od JMalik »

zdzd píše:

Předpokládám, že jsi chtěl říci, že sice plynule, ale je možné nastavit nelineární průběh. :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#1393 Příspěvek od JMalik »

fibabob píše:Ahoj, měl bych dotaz na majitele AURORY. Zvažuji koupi tohoto rádia a zajímala by mě v tuto chvíli jedna věc. Předem říkám že se vůbec v počítačových soupravách nevyznám a nevím jakými funkcemi disponují tak mě prosím kdyžtak nekamenujte za blbej dotaz. Lze například použít na mechanický zatahovací podvozek dvě samostatná serva a nastavit pro každé servo zvlášť koncové body, a případně i servo zpomalit? Mám totiž teď ten podvozek vyrobený a letadlo ve stavbě tak abych pak nekoupil něco co toto neumí..Díky za odpověď Radek

Určitě nekupuj žádný vysílač, pokud si o tom napřed nezjistíš dostatek informací, neseznámíš se s problematikou, nabídkou na trhu a chce si také ujasnit jak důležitá by pro Tebe byla do budoucna telemetrie.
Za současného stavu bych se pokusil přežít zbytek letošní sezony a počkat do podzimu.
Aurora je solidně vybavená jak kanály, tak funkcemi, má nějakou telemetrii, ale má taky pár much, které se stále řeší.
Futaba má dostatečný počet kanálů, asi nejlepší SW, ale nemá telemetrii. Výrobce to slibuje, ale oficiálně není zatím jasné nic.
Duplex má asi nejdotaženější telemetrii, ale nemá zatím vlastní TX. Výrobce to slibuje někdy na teď, ale zatím to také není k dispozici. Tam je navíc určité riziko, že to není renomovaný výrobce TX.
Ostatní (včetně JR, Multiplexu) něco produkují, ale má to většinou více zádrhelů než ti předchozí tři.
Další možné řešení je vybrat TX jen podle potřeby a případnou telemetrii řešit externě, ale to má další nedostatky.
Prostě počkal bych teď dva, tři měsíce. :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1394 Příspěvek od Dejfak »

zdzd píše:

To co popisuješ tak nastavit jde.
Koncové body jsou jasné a zpomalit servo můžeš také.
Mám to tak nastavené na Mustangovy, zavírá se tedy maketově....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
zdzd

#1395 Příspěvek od zdzd »

JMalik píše:
zdzd píše:

Předpokládám, že jsi chtěl říci, že sice plynule, ale je možné nastavit nelineární průběh. :wink:

Jo. Na FX-30 může nastavit, že celková doba otevírání bude třeba 2 vteřiny a zavírání 3 vteřiny s tím, že dráha serva bude obecná křivka definovaná až 17 body. Třeba nepravidelné schody.

Výsledkem bude, že podvozek se nebude otevírat plynule, ale popojede, zpomalí, zase popojede, třeba se zastaví, pak škubne, zadrhne a nakonec se zabouchne. Výsledný pohyb tudíž plynulý nebude.

A pokud nevyčerpá volné kanály na něco jiného a každá noha bude mít vlastní servo, může se každé hýbat jinak.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“