edis píše:Jen bych chtěl upozornit Pokud chcete použít "Arduino pro mini" na HEXA copteru, musíte mít "PPM sum" směšovač nebo přijímač, který už to má v sobě. Důvod je jasný, ATmega 328 má málo vývodů. Proto je lepší použít nějakou desku MEGA Arduino.
Ted na to koukám podle toho schematu by nebylo kam připojit vstupy na ovládání... A také koukám že to umí Hexu + a já potřebuji Hexu x jak to ten Troll má?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Děkuji ten soft jsem ještě nenahrál takže jsem vycházel jen z toho schematu. Bohužel musel bych použít převodník na přijímač, Hitec nemá PPM výstup. Ale už mi to je všechno jasné, díky...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
johny107 píše: 2. Doska so 4 snimacmi : Obsahuje 3ose gyro,3 ose accelerometer,3 osy magnetometer a baro snimac. Na tuto dosku staci pripajkovat 4 draty..2 Draty 5V a GND.Dalsie 2 draty su vystupy SDA a SCL.. Cize sa usanuje ta blba gulata doska a predpokladam ze 4 draty dokaze pripojit aj debil k doske arduina.. Cena tejto dosky ma vysla 75 Eur..
My sme toto pred casom riesili na rcgroups alebo multiwii dev fore uz presne nepamatam a tento typ all in one imu dosky mal problem s magnetometrom bola tam chyba v navrhu plosaku takze bolo treba rezat plosky a upravovat to.
S tímto qadem se mi lítá lépe než s Trikopterem,je výkonnější,stabilnější a obratnější...je totiž menší. Kluci..KDO MÁ ZÁJEM O KOMPLET SEŘÍZENOU DESKU NA QUAD x/+ dejte vědět,mám jednu navíc a už ji zřejmě nevyužiji. Je to deska od JirkyA. Je vyzkoušená ale další quad jsem už nedělal.
Tak uz osvedcujem foto cestou novy plosak pre wii copter.Bude obsahovat arduino dosku, dosku snimacov AllInOne Pripojenie k prijimacu a k styrom motorom,regulatorom..Tak som zvedavy...Dam vediet co z toho vznikne..
johny107 píše:Tak uz osvedcujem foto cestou novy plosak pre wii copter.Bude obsahovat arduino dosku, dosku snimacov AllInOne Pripojenie k prijimacu a k styrom motorom,regulatorom..Tak som zvedavy...Dam vediet co z toho vznikne..
Tak ako som vcera slubil, tak prikladam foto novej dosky so snimacom ALLInOne, ktoru som teraz dokoncil. Cela doska ako ju vidite vazi 19gramov..Uz len pripojit USB a malo by to slapat.. Co sa tyka prijimaca, tak standartne 3 pinove vodice, taktiez aj na pripojenie k servam.. Jeden konektor je pouzity ako Bec a dalsie tri maju stavu 5V na doske odpojenu aby sa nemuselo vytahovat 5V zili z konektorov ..Tak som to navrhol,lebo mi to tak prislo o dost praktickejsie.
Vypada to zajimave a jednoduse.. To mas pripravene jen pro quad? A myslim, ze tu nekdo psal, ze s tou AIO deskou jsou nejake problemy a neco se tam musi upravovat. Tka pak dej vedet, jestli to je v pohode nebo ne