Blade MCPX
Re: Blade MCPX
velký vrtulník nemám, ale můžu tě ujistit, že pokud máš vrtulníček správně seřízený, nastavené správné výchylky, jde na záda úplně sám bez problémů..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Neni to "akrobatickej vrtulnik, kterej se da jen tezko otacet na zada". Ti, kdo maji potize to otacet na zada jsou velmi casto naprosti zacatecnici, kteri musi litat po zadech jako v reklame, ale jeste neumi zaletet plochou osmicku nebo souvrat. Fora po celem svete jsou plne vlaken typu "prave jsem ho poprve otocil", jako by to byl mount everest vrtulnikoveho letani... Je to jen submikro vrtulnik se samostatnym motorkem na vrtulce, tim je to dane. Musis vic predvidat, byt na nej hodny na kolektivu a litat precizneji.
Dobre se na nem naucis prave praci s kolektivem, takze na vetsim vrtulniku budes zvladat lip kulatou plynulou akrobacku a nedusit motor. Jen musis po 10 baterkach na mcpx prehodit vyhybku v hlave, aby ti i na petistovce nebylo jedno ze bouras
Dobre se na nem naucis prave praci s kolektivem, takze na vetsim vrtulniku budes zvladat lip kulatou plynulou akrobacku a nedusit motor. Jen musis po 10 baterkach na mcpx prehodit vyhybku v hlave, aby ti i na petistovce nebylo jedno ze bouras
Tom
No jasne. Mam vrtulnik s ocasnim motorkem (Blade SR), tak vim, co od toho cekat. Akorad ten Blade, kdyz ho otocim, tak ulitne ocas. Proste ten motorek ho neubrzdi a otoci se do boku. To se pak blbe srovnava. mCP X je v pohode? Jakmile se otoci na zada, tak ocas drzi?
Vim, ze nebude drzet jak u T-rexe, ale jestli se pri otoceni ocas nepretoci treba o 90 stupnu bokem. (Jemnejsi prace s kolektivem je jasna).
Uz se na nej tesim. Uz je na ceste.
Vim, ze nebude drzet jak u T-rexe, ale jestli se pri otoceni ocas nepretoci treba o 90 stupnu bokem. (Jemnejsi prace s kolektivem je jasna).
Uz se na nej tesim. Uz je na ceste.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
Ocas jaksi drzi i v zakladu, kdyz s nim clovek moc necvici. Ne moc dobre, ale da se to prezit.
Hned jak budes moct dej misto te ocasni trubicky plnou 2mm uhlikovou tycku prodlouzenou o 1.5 - 2.5cm proti originalu. Zlepseni je hodne znat.
Podivej se po netu na videa jak s tim lidi litaji, da se hodne okoukat treba kolem toho slavneho toceni na zada. Plynule, v nulovem nabehu pres kopec a nepretizit rotor. Pres kabinku jde ze zacatku snadneji.
Hned jak budes moct dej misto te ocasni trubicky plnou 2mm uhlikovou tycku prodlouzenou o 1.5 - 2.5cm proti originalu. Zlepseni je hodne znat.
Podivej se po netu na videa jak s tim lidi litaji, da se hodne okoukat treba kolem toho slavneho toceni na zada. Plynule, v nulovem nabehu pres kopec a nepretizit rotor. Pres kabinku jde ze zacatku snadneji.
Tom
Se dívám, že tam máš kovovou desku cykliky. Je to v něčem doopravdy znát? Někdo tam dával na gripy a na čepy cykliky gumičky z kabinky. Asi kvuli vulim.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
Nevibruje tak moc pri snizeni kolektivu do visu. Jinak ja uz na te RKH cyklice mam gumicky taky. Davaji se tam kvuli stranovym vulim, protoze jak jsou ty tahla ohnuta uprostred, otaci se kolem sve osy.
Tom
Tak mě tak napadlo, to je pětikanál, že? A pokud jenom 4, tak jak funguje křivkování kolektivu a plynu? Nebo nefunguje? Jsem z toho jelen. Víte, jak to funguje?
Chtel bych se vas majitelu prcka zeptat jak dobre vam prijde jeho zpracovani v simulatoru Phoenix?
Odpovida to realite nebo je to uplne mimo?
Odpovida to realite nebo je to uplne mimo?
uplne mimo. nema to s mCPx nic spolecneho.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Ja jsem si to myslel, protoze i B400 ktereho mam ja, je tam dost spatny, pritom ve skutecnosti lita celkem dobre.
Teda aspon na moji urovni letani
Rekl bys ze v realu je ovladatelnejsi nebo je tam jiny model ke kteremu by to slo prirovnat?
Teda aspon na moji urovni letani
Rekl bys ze v realu je ovladatelnejsi nebo je tam jiny model ke kteremu by to slo prirovnat?
covece, uz jsem to dlouho nezkousel, protoze jsem to hned zavrhl. z pameti lovim, ze se to chovalo spise jako mSR, tedy, ze kdyz jsem pustil packy, za se to melo snahu zastavit, ze uplne chybela obratnost a chovani odpovidalo spise 2rotoru nez mCPx. proste totalni omyl (vic mimo uz to nejde).
kdyz chci trenovat na mCPx (mam i TRexe 250), tak trenuju obe veci naraz a zda se, ze i tomu mCPx, ktery simulator nepotrebuje, sam jim je, je hodne podobny prave zmineny TRex 250. dal sem si rychlost simulace na 105% a je to uz docela blizko, i kdyz to pochopitelne neco jineho je, hlavne kvuli naprosto rozdilne vaze. ale nic blizsiho jsem jeste nenasel.
kdyz chci trenovat na mCPx (mam i TRexe 250), tak trenuju obe veci naraz a zda se, ze i tomu mCPx, ktery simulator nepotrebuje, sam jim je, je hodne podobny prave zmineny TRex 250. dal sem si rychlost simulace na 105% a je to uz docela blizko, i kdyz to pochopitelne neco jineho je, hlavne kvuli naprosto rozdilne vaze. ale nic blizsiho jsem jeste nenasel.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Yopi píše:Tak mě tak napadlo, to je pětikanál, že? A pokud jenom 4, tak jak funguje křivkování kolektivu a plynu? Nebo nefunguje? Jsem z toho jelen. Víte, jak to funguje?
S tou setovou to normálně funguje. Prostě to neřeš.
Yopi píše:Tak mě tak napadlo, to je pětikanál, že? A pokud jenom 4, tak jak funguje křivkování kolektivu a plynu? Nebo nefunguje? Jsem z toho jelen. Víte, jak to funguje?
tusim, ze se prenasi pouze plyn a krivky si mixuje heli sama.
V tom simu je to slabota, má moc výkonu, ocas moc drží a navíc je stabilní jak sedmistovka v helicommandem
mCPx je simulátor sám o sobě, tak aspoň vidíme, jak to dopadá, když chce někdo simulovat simulátor
mCPx je simulátor sám o sobě, tak aspoň vidíme, jak to dopadá, když chce někdo simulovat simulátor
Tom
No já od chvíle co mám mCP X jsem simulátor nezapl.Raději lítám venku v reálu než doma na simu,sim si užiju jak bude na podzim pršet
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/