Tornado XX vs. Tomahawk II?

Naše nejmilejší kategorie - jsme totiž trošku závislí na adrenalinu. Jak svahový, tak Open i Airkombat.

Tornádo XX nebo Tomahawk II ?

Tornádo XX
6
19%
Tomahawk II
20
65%
Jiná varianta
5
16%

Celkem hlasů: 31

Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tornado XX vs. Tomahawk II?

#61 Příspěvek od Abu »

JuraS. píše:
TomasC píše:Tak to je naprosto nesprávný postup. Je třeba to udělat jako je třeba uchycené modelářské servo. Pípadně použít toto: http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... il&id=4513

pořádně nevidím jak to vypadá ale asi to bude to stejné jak jsem to myslel..váleček z gumy..prostě podložka, tlumič nárazů...

Prave ze ten silentblok neni jenom obycejna jednoducha gumova podlozka, ale spis 2 podlozky spojene valeckem... to chtel asi Tomas naznacit.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
jova
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od jova »

Na odpružení stačí kousek modelářské gumy, sklolaminátu a vteřinového lepidla.
Přílohy
1.jpg
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
timi

#63 Příspěvek od timi »

Abu píše:Ohnutej plech od jednoduchyho "eLka" bude vzdycky vibrovat (snad mozna kdyby byl tlustej 3mm tak ne). Udelej tomu pekny loze - "skatulku" s postranicema z preklizky nebo cuprextitu, slep to epoxidem a bude to fungovat bez vibraci. Kdysi davno to mel takhle kamarad na Toru (snad to bude trochu videt)

Ještě jednou jsem to zkoušel. Motor sám o sobě skoro nevibruje naprázdno, to byl klamný dojem.
Původně jsem měl připravený L plech tlouštky 2,1mm. Jenže mi přišel moc těžkej a blbě ohebnej. A s tímto mi to již létalo, pro silnější motor špatná volba.

To moje řešení není ideální, ale mě se líbilo, že je na tom všechno včetně aku uchycený a sundavatelný. Můj brácha si koupil nedávno to samé a dokonce obšlehl to mé řešení a provozuje motor na tom silnějším a chodí mu to. Tak já asi zkusím ohnout tu dvojku a uvidím.

Prosímtě jak je na tom co si sem hodil na fotce uchycený aku?

Ještě bych se zeptal jak řešíte díry do vrtulí a případně následné dovážení? Tento motor má hřídel průměru 4mm. K tomu nějaký china unašeč. Ještě se na něj dá vcelku rozumě uchytit malá apc vrtule. S oblibou používám MPjet unašeče. Jenže pro hřídel 4mm má již průměr 7mm a to je skoro moc.

Jinak vymezovací kroužky a otvory ve vrtulích zvětšuji čtyřhranným pilníkem (opatrně protočit z obou stran) Děláte to stejně nebo vrtáte? Mně přišlo, že vrtákem udělám větší paseku...
Odpovědět

Zpět na „Kombat“