Údržba vozidla

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
FlyBear

Údržba vozidla

#1 Příspěvek od FlyBear »

Hmmm, takhle nějak vypadá E-Maxx, když se člověk rozhodne, že zase jednou trochu lépe vyčistí méně přístupná místa, vymění olej v tlumičích a opraví jednu poloosu.

No a při té příležitosti jsem dostal nápad vyměnit pastorek a hlavní kolo, aby se model zpomalil na únosnou míru, k tomu by to pak chtělo trochu přituhnout diferenciály, což se lépe hodí do terénu, navíc pak zkontrolovat kola (dvě bylo nutno jemně dovážit), rozebrat řízení k vyčištění...... no dopadlo to tak, že jsem postupně provedl úplnou rozborku, včetně sejmutí čela motoru ke kontrole a promáznutí ložiska :twisted: :twisted:

Teď to zase dávám do kupy:

Obrázek
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Údržba vozidla

#2 Příspěvek od arda1 »

:lol: :lol: :lol: To znám - u mě platí rychle rozebráno a pak........ :wink: Radek
ICQ 638556901
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hoki »

Za dob našeho závodění (1987) snad ta auta ani tolik dílů neměli. No klobouk dolů 8)
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Nakadah »

Normalka, pravda Slash je trosku jednodussi. I tak ale musim rozebrat cely zadek kdyz chci do diferencialu doplnit silikonovy olej (spis husty med, hustota 300.000) a to me celkem stve :D Nak
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hoki »

TO: NAK - a to já měl kuličkovej diferák a ten jezdil nasucho. Takže vždy rozebrat, vyčistit v techničáku a poskládat za sucha. Olejíčky či vazelíny by nabrali jen prach a pak by to fungovalo jak smirek. M. Tenkrát kryté diferáky (pastorkové) dělali jsem u Tamyie.
FlyBear

#6 Příspěvek od FlyBear »

arda1 píše::lol: :lol: :lol: To znám - u mě platí rychle rozebráno a pak........ :wink: Radek

U mne to bylo to samé, zvlášť když jsem při každém usednutí ke stolu s cílem to začít smontovávat naopak rozebíral hlouběji další a další skupiny :D A kromě toho se umoudřilo počasí a tak se místo montování šlo raději lítat :twisted:

Ale oproti stavu na obrázku jsem už smontoval differáky. Takže montáž auta může začít naplno, ty diferáky byl základ, bez nějž to nejde dát dohromady.
Nakonec mi zbydou ještě tlumiče, místo traxxasího oleje cca 350 csi (w30) tam chci dát na přední nápravu hustotu 450 a na zadní 600.
FlyBear

#7 Příspěvek od FlyBear »

Nakadah píše:Normalka, pravda Slash je trosku jednodussi. I tak ale musim rozebrat cely zadek kdyz chci do diferencialu doplnit silikonovy olej (spis husty med, hustota 300.000) a to me celkem stve :D Nak

U E-Maxxe je to podobné. Má dva diferáky a když se k nim chceš dostat, musíš to prakticky celé rozebrat.
FlyBear

#8 Příspěvek od FlyBear »

Seřizování geometrie na Emaxxovi:

Seřizovací stolice v transportním baleni....
Obrázek

.... a v akci.
Obrázek
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Nakadah »

Tady nekdo hodne utracel :D:D:D:D

Hudy? Nak
FlyBear

#10 Příspěvek od FlyBear »

Integy.
Někdy (ale né vždy) je lepší dát pár přesčasů, než ztrácet čas bastlením nepohodlných udělátek :twisted:
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Nakadah »

A tak hlavne ze si pohrajes :) ja to zkousel na Slashi ale nema to valneho smyslu kdyz jsou uz kvuli provozu vsude mozne vule (loziska a rizeni). Tak at se ti dari :) Nak
FlyBear

#12 Příspěvek od FlyBear »

Pro mne to smysl má, občas proženu Emaxxe i po dráze, kde je rozhozená geometrie znát.

Vůle odstraňuju výměnou opotřebených dílů, v rámci údržby :D Řízení jsem rovnou upgradnul na kovové v ložiskách se servem Savöx.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od darth.hokro »

Olej do tlumičů jsem měnil jako první, volba padla na 55w, odpoledne to půjdu prubnout na motokrosovou dráhu :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Auta“