Motor se na Próčku nemontuje zrovna nejlíp. Šroubky se zajišťují Loctitel 243 nebo T43 ze stavebnice. Pokud to sestavuješ poprvé, dej napřed motor a potom serva AIL a PIT nad ním. Pak už se tam dostaneš obtížně, což je opakovaný stav při opravách kdy odejde hlavní hnací kolo a protože není kus jako kus, musí se znova nastavi ¨t zubová vůle vůči pastorku. Motor musíš povolot a znova zajistit. Šroubky s podložkama k motoru jsou totiž přímo pod servama a klasický imbusový šroubovák jde do jejich hlav šikmo hodně špatně, nehledě na problémech se zavedením do závitu v motoru. Taky jsem se s tím trochu vztekal ale poradili mi zde zakoupit tzv. imbus kllíč s kuličkou ( má ho třeba Hornbach ), který tuhle práci mimo osu zvládá skvěle.
Zakápneš a zavedeš oba šroubky, přisadíš motor orientačně k hnacímu kolu a jeden ze šroubků dotáhneš tak, aby se okolo něj sice mohl motor otáčet ale už držel vertikální osu. Pak si pohraješ s nastavením zubové vůle. Otáčením zkontroluješ jestli je hnací ozubené kolo dokonale symetrické, pokud ne tak najdeš místo kde je nejširší. Tam nastavíš zubovou vůli kdy držíš motor tak aby se nehnul a pootáčíš hnacím kolem do stran, Musí to nepatrně cvakat, taková citovka. Pokud je to kolo šišon tak se dává ta vůle trochu míň aby to na užším místě nešlo moc volně. Pak dotáhneš druhý i první šroubek pořádně a hotovo.
Trexe rozeber komplet, musíš mít jistotu že je všechno zajištěné, bez kompromisů. Vruty do plastu v rámu se nezajišťijí, do kovu všechno ale s citem, nakápnout max. 1mm závitu stačí. Ze začátku jsem to přeháněl, rozborka byla pak práce. U 2mm vrutů používám při rozborce závitové očko, kterým šroubky projedu a zajistím znova. Seženu si ještě i 2,5mm. Pozor na smykátko, tam se dají přemírou T243 snadno zalepit mosazný pouzdra na vrutech k unašečům vrtulky !!! Jedno jsem si zalepil a sice chodí, ale je to chyba. Do podobných míst zavádím Loctite špendlíkem sólo předem a šroubek pak prochází nasucho aniž by něco upatlal. Dobrá věc je zajistit ocasní trubku proti vysunutí šroubkem, píše se o tom na Helifreak, detail kde a co najdeš v mým albu na Rajčeti viz odkaz dole. Možná se ozvou další jak na něco vyzráli, stavbu si užij i když se to rozebírá poměrně často