Jaký vysílač pro začátečníka ?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
ko44

Re: Jaký vysílač pro začátečníka ?

#46 Příspěvek od ko44 »

Plus DPH a výpalné poště ;). Já bych tedy volil zvýhodněnou sadu originálních přijímačů s vysílačem.
coro

#47 Příspěvek od coro »

Sorry ale začiatočníkovi DX8, mi pripadá ako jedna z najhorších možností.
ko44

#48 Příspěvek od ko44 »

Většina rad směřovala spíš k levnějším, já jsem třeba navrhoval DX6i, ale on si sám vybral, že chce něco dražšího...
Drondys

#49 Příspěvek od Drondys »

ko44 píše:Plus DPH a výpalné poště ;). Já bych tedy volil zvýhodněnou sadu originálních přijímačů s vysílačem.

Tohle je pod limitem pro DPH. Limit pro DPH je v současnosti 22 Eur což je při současném kurzu na webu celní správy cca 31,5 USD a pokud to má pro osobní potřebu tak se pro porovnání s limitem nezapočítává hodnota poštovného takže tam má pod limitem cca 7 USD rezervu pro případ, že by se kurs mírně hnul (aplikovat se bude kurz platný v době celního odbavení).

U zásilek pod limitem DPH účtuje Česká pošta výpalné 96 Kč ovšem jen ve výjimečných případech buď když si vyžádají doklady k zásilce nebo když si odbavení vyřizuje adresát na poště Praha 120 osobně.

Obecně lze konstatovat, že u takto malé zásilky např. jen s tím přijímačem a této hodnoty je vysoká pravděpodobnost, nejen že projde bez DPH, ale i bez výpalného pokud si adresát nebude vyřizovat odbavení osobně na poště Praha 120.

Takže cenu 500 Kč včetně poštovného za ten osmikanálový přijímač FrSky s telemetrií lze v současnosti považovat za konečnou bez dalších poplatků i bez DPH, které se na zásilku neuplatní pokud si v rámci té zásilky nepřiobjedná něco dalšího čím by překročil zmíněný limit pro DPH.
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Argo22 »

Zamne T9X plus upravy - i s telemetrii to vyjde na nejakych rekneme max 6000 a vse je novy
nema to kridla a prece to leti :D
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od RiMr »

Já prodávám "upgradovanou" TH9x bez FrSkye za cca 3000,- bez accu. Tak jednu měsíčně.
S accu o něco dráž, ale i s MPX konektorem na napájení.
FrSky do toho můžeš strčit i jako "hloupý" modul, i tak máš kontrolu kvalitu spojení.

Mimochodem, na Giantu naskladnili telemetrické 4g čtyřkanály... :)
nějakých 16 liber jeden.

#52 Příspěvek od IAN »

Mimochodem, na Giantu naskladnili telemetrické 4g čtyřkanály... :)
nějakých 16 liber jeden.[/quote]

Na Giantu je taky telemetrický 6g šetikanál za 15 liber.

Nějak mi ty ceny neštymujou

IAN
Drondys

#53 Příspěvek od Drondys »

IAN píše:Na Giantu je taky telemetrický 6g šetikanál za 15 liber. Nějak mi ty ceny neštymujou.

V jakém ohledu by dle tvého názoru měly ty ceny štymovat ? Ceny jsou dány tím za jakou cenu ten či onen prodejce příslušné přijímače pořídil plus případné vedlejší náklady a zisk, které do ceny promítá. Mohou se lišit od cen stejných přijímačů u jiných prodejců. Pokud jde o to, že telemetrický šestikanál FrSky D6FR s obdobnými parametry jen vyšším počtem kanálů je obecně i u jiných prodejců, kteří nabízejí oba tyto přijímače o něco málo levnější než telemetrický čtyřkanál FrSky D4FR přičemž oba byly dle vyjádření výrobce uvolněny na trh zhruba ve stejné době, to může být dáno prodejní politikou výrobce.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od RiMr »

Jestli ona třeba výroba malého obousměrného čtyřkanálu nebude náročnější než výroba "velkého" obousměrného šestikanálu.

#55 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Jestli ona třeba výroba malého obousměrného čtyřkanálu nebude náročnější než výroba "velkého" obousměrného šestikanálu.

Pokud jde o rozměry tak tam není nijak velký rozdíl.

D4FR
Dimension: 35 * 19 * 8.5mm
Weight: 4g
Operating Voltage Range: 3.5V-10.0V
Operating Current: 60mA
Resolution: 3072 (>11bit)

D6FR
Dimension: 42 * 22 * 11mm
Weight: 7.1g
Operating Voltage Range: 3.5V-10.0V
Operating Current: 60mA
Resolution: 3072 (>11bit)

Váhově tam je rozdíl o cca 3g. kromě toho, že ušetřili kousek na obalu a případně na plošňáku tak použili možná trošku jiné osazení a nebo je to jen cenová politika prodejce, která souvisí s něčím úplně jiným. :wink:
Ptak666

#56 Příspěvek od Ptak666 »

Moc díky za všelijaká infa. Jelikož vysílače jsou pro mě ještě hodně složitá, tak jsem se zatím poohlédnul, co bych mohl koupit za letadlo pro začátek. A docela se mi zamlouvá Beta 1400 M1, co na to říkáte pro začátek ??
ko44

#57 Příspěvek od ko44 »

Moc dobrá volba. Jen pozor, to "M1" asi bude znamenat, že se jedná o RTF sadu včetně vysílače v módu 1, což ty ale nechceš. Ty chceš ARTF sadu bez vysílače.
FlyBear

#58 Příspěvek od FlyBear »

Ano, ty verze M1 nebo M2 jsou kompletní RTF sady včetně rádia v příslušném módu (Mód 1 nebo Mód 2), s baterkou a nějakou nabíječkou.

Rozdíl v ceně oproti ARTF sadě bez rádia, bez přijímače, bez baterky a bez nabíječky není zas tak velký - takže je otázka, jestli si to nevzít hotové RTF a dát si tak čas na získání nějakých zkušeností a dalších info o vysílačích.
Ptak666

Jaký vysílač pro začátečníka ?

#59 Příspěvek od Ptak666 »

Tak ze kdybychvsi koupil letadlo, ktere neni v setu a je jen samotne, tak co bych vsechno potreboval? Pochopil jsem, ze budu potrebovat nejsky prijimac. Jakej bych mel koupit? Na co mam koukat? A ohledne baterie, jaka by tam sla dat nejsilnejsi? A jak je to s tema nabijeckama? To je na kazdou baterku jina?! A co presne je pripravene v novem letadlu? Jsou tam pripravene kabely a vsechno?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od RiMr »

Jako :twisted: sorry, ale ptas se na ty uplne zakladni veci!!!
Jsou tady mnohokrat popsany!
NEBUD ZDECHLY A CTI!!!
Jestli jsi mentalne zaostaly, dislektik, autista, nebo desetilety kluk a je to pro tebe problem, tak se ti omlouvam...

Zpět na „Vysílače“