Jaký vysílač pro začátečníka ?
Re: Jaký vysílač pro začátečníka ?
Plus DPH a výpalné poště
. Já bych tedy volil zvýhodněnou sadu originálních přijímačů s vysílačem.
Sorry ale začiatočníkovi DX8, mi pripadá ako jedna z najhorších možností.
Většina rad směřovala spíš k levnějším, já jsem třeba navrhoval DX6i, ale on si sám vybral, že chce něco dražšího...
ko44 píše:Plus DPH a výpalné poště. Já bych tedy volil zvýhodněnou sadu originálních přijímačů s vysílačem.
Tohle je pod limitem pro DPH. Limit pro DPH je v současnosti 22 Eur což je při současném kurzu na webu celní správy cca 31,5 USD a pokud to má pro osobní potřebu tak se pro porovnání s limitem nezapočítává hodnota poštovného takže tam má pod limitem cca 7 USD rezervu pro případ, že by se kurs mírně hnul (aplikovat se bude kurz platný v době celního odbavení).
U zásilek pod limitem DPH účtuje Česká pošta výpalné 96 Kč ovšem jen ve výjimečných případech buď když si vyžádají doklady k zásilce nebo když si odbavení vyřizuje adresát na poště Praha 120 osobně.
Obecně lze konstatovat, že u takto malé zásilky např. jen s tím přijímačem a této hodnoty je vysoká pravděpodobnost, nejen že projde bez DPH, ale i bez výpalného pokud si adresát nebude vyřizovat odbavení osobně na poště Praha 120.
Takže cenu 500 Kč včetně poštovného za ten osmikanálový přijímač FrSky s telemetrií lze v současnosti považovat za konečnou bez dalších poplatků i bez DPH, které se na zásilku neuplatní pokud si v rámci té zásilky nepřiobjedná něco dalšího čím by překročil zmíněný limit pro DPH.
- Argo22
- Kontaktovat uživatele:
Zamne T9X plus upravy - i s telemetrii to vyjde na nejakych rekneme max 6000 a vse je novy
nema to kridla a prece to leti 
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Já prodávám "upgradovanou" TH9x bez FrSkye za cca 3000,- bez accu. Tak jednu měsíčně.
S accu o něco dráž, ale i s MPX konektorem na napájení.
FrSky do toho můžeš strčit i jako "hloupý" modul, i tak máš kontrolu kvalitu spojení.
Mimochodem, na Giantu naskladnili telemetrické 4g čtyřkanály...
nějakých 16 liber jeden.
S accu o něco dráž, ale i s MPX konektorem na napájení.
FrSky do toho můžeš strčit i jako "hloupý" modul, i tak máš kontrolu kvalitu spojení.
nějakých 16 liber jeden.
nějakých 16 liber jeden.[/quote]
Na Giantu je taky telemetrický 6g šetikanál za 15 liber.
Nějak mi ty ceny neštymujou
IAN
nějakých 16 liber jeden.[/quote]
Na Giantu je taky telemetrický 6g šetikanál za 15 liber.
Nějak mi ty ceny neštymujou
IAN
IAN píše:Na Giantu je taky telemetrický 6g šetikanál za 15 liber. Nějak mi ty ceny neštymujou.
V jakém ohledu by dle tvého názoru měly ty ceny štymovat ? Ceny jsou dány tím za jakou cenu ten či onen prodejce příslušné přijímače pořídil plus případné vedlejší náklady a zisk, které do ceny promítá. Mohou se lišit od cen stejných přijímačů u jiných prodejců. Pokud jde o to, že telemetrický šestikanál FrSky D6FR s obdobnými parametry jen vyšším počtem kanálů je obecně i u jiných prodejců, kteří nabízejí oba tyto přijímače o něco málo levnější než telemetrický čtyřkanál FrSky D4FR přičemž oba byly dle vyjádření výrobce uvolněny na trh zhruba ve stejné době, to může být dáno prodejní politikou výrobce.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ona třeba výroba malého obousměrného čtyřkanálu nebude náročnější než výroba "velkého" obousměrného šestikanálu.
RiMr píše:Jestli ona třeba výroba malého obousměrného čtyřkanálu nebude náročnější než výroba "velkého" obousměrného šestikanálu.
Pokud jde o rozměry tak tam není nijak velký rozdíl.
D4FR
Dimension: 35 * 19 * 8.5mm
Weight: 4g
Operating Voltage Range: 3.5V-10.0V
Operating Current: 60mA
Resolution: 3072 (>11bit)
D6FR
Dimension: 42 * 22 * 11mm
Weight: 7.1g
Operating Voltage Range: 3.5V-10.0V
Operating Current: 60mA
Resolution: 3072 (>11bit)
Váhově tam je rozdíl o cca 3g. kromě toho, že ušetřili kousek na obalu a případně na plošňáku tak použili možná trošku jiné osazení a nebo je to jen cenová politika prodejce, která souvisí s něčím úplně jiným.
Moc díky za všelijaká infa. Jelikož vysílače jsou pro mě ještě hodně složitá, tak jsem se zatím poohlédnul, co bych mohl koupit za letadlo pro začátek. A docela se mi zamlouvá Beta 1400 M1, co na to říkáte pro začátek ??
Moc dobrá volba. Jen pozor, to "M1" asi bude znamenat, že se jedná o RTF sadu včetně vysílače v módu 1, což ty ale nechceš. Ty chceš ARTF sadu bez vysílače.
Ano, ty verze M1 nebo M2 jsou kompletní RTF sady včetně rádia v příslušném módu (Mód 1 nebo Mód 2), s baterkou a nějakou nabíječkou.
Rozdíl v ceně oproti ARTF sadě bez rádia, bez přijímače, bez baterky a bez nabíječky není zas tak velký - takže je otázka, jestli si to nevzít hotové RTF a dát si tak čas na získání nějakých zkušeností a dalších info o vysílačích.
Rozdíl v ceně oproti ARTF sadě bez rádia, bez přijímače, bez baterky a bez nabíječky není zas tak velký - takže je otázka, jestli si to nevzít hotové RTF a dát si tak čas na získání nějakých zkušeností a dalších info o vysílačích.
Jaký vysílač pro začátečníka ?
Tak ze kdybychvsi koupil letadlo, ktere neni v setu a je jen samotne, tak co bych vsechno potreboval? Pochopil jsem, ze budu potrebovat nejsky prijimac. Jakej bych mel koupit? Na co mam koukat? A ohledne baterie, jaka by tam sla dat nejsilnejsi? A jak je to s tema nabijeckama? To je na kazdou baterku jina?! A co presne je pripravene v novem letadlu? Jsou tam pripravene kabely a vsechno?
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Jako
sorry, ale ptas se na ty uplne zakladni veci!!!
Jsou tady mnohokrat popsany!
NEBUD ZDECHLY A CTI!!!
Jestli jsi mentalne zaostaly, dislektik, autista, nebo desetilety kluk a je to pro tebe problem, tak se ti omlouvam...
Jsou tady mnohokrat popsany!
NEBUD ZDECHLY A CTI!!!
Jestli jsi mentalne zaostaly, dislektik, autista, nebo desetilety kluk a je to pro tebe problem, tak se ti omlouvam...