RC-Factory RS 352 EPP kit
Re: RC-Factory RS 352 EPP kit
Takze nedoporucujete lepit Flashe od RCF sekundakem? Mam na mysli to co jsem psal: Loctite Liquid?
Bylo mi tu doporuceno toto lepidlo, je to urcite to pravy?
Bylo mi tu doporuceno toto lepidlo, je to urcite to pravy?
Frsky X9 Lite S
- NefroniK
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:micey007 píše:Hm,tak to jsem fakt smolař.
Tak to nevím, zdá se mi to divné. Myslím, že kolečko nějakého plastu bude bohate stačit. Ale myslím, že to moc prožíváš. Napínák stačí jeden na servo. Pokud budu přenapínat, tak i přetrimuju. Je to snadné.
Jinou variantu používám u halových modelů, je lehčí, ale poněkud nepohodlná.
Lanko natáhnu dvojitě na obouch stranách a cca vypnu. Důležité je, abych měl kormidla a servo rovně. Nespěchám...
Ze serva odšroubuji páku a v prstech pákou točím tak, aby se se lanka zkrucovala. Tím se zkrátí, až se dokonale vypnou.
Páku přišroubuji zpět.
Inspirace truhlářskou pilou na stěně je asi evidentní
Ja mam len taky subjektivny pocit, ze ked sa tie snurky budu napinat krutenim, znizi sa ich pevnost a zvysi moznost pretrhnutia oproti tomu, keby boli napnute normalne.
Alebo su moje obavy zbytocne?
FunCub (Multiplex) 1.4m | RS 352 (RC Factory) 1m | Alpha 1500 (RCM Pelikan) 1.5m
Aurora 9 mod 2
Aurora 9 mod 2
Vteřiňák, sukunďák a CA je to samé. Pro tenhle model potřebuješ vteřiňák řídký, protože díly přiložíš k sobě a do spáry pak kápneš lepidlo. Lepidlo tedy musí do spáry navzlínat, což ti zajistí jedině řídký vteřiňák.b3hcz píše:Takze nedoporucujete lepit Flashe od RCF sekundakem? Mam na mysli to co jsem psal: Loctite Liquid?
Loctite Liquid má hustotu střední a pro tenhle účel se tedy nehodí. Pořiď si řídký vteřiňák, třeba tenhle http://www.peckamodel.cz/produkt/981_bo ... 142-g.aspx nebo http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _2_oz.html .
Ten ne, je to Foam Safe - určený na pěnový polystyren, Depron atd. Na EPP je nejvhodnější standardní, řídký vteřiňák.b3hcz píše:Bylo mi tu doporuceno toto lepidlo, je to urcite to pravy?
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto zbytečné. Pevnost lanka je tak okolo 5kg v tahu. Je dvojitě.NefroniK píše:Alebo su moje obavy zbytocne?
Tak serva na takové páce je cca 0,2kg naprosto bych se nebál. Jediné riziko je v prodření, pokud se lanka na konci nezalepí
A ohledně lepení. STŘEDNÍ sekundové lepidlo, neboli střední CA.
jak se s tím pracuje se podívejte zde: viewtopic.php?f=15&t=42246
V návodu od RC factory je uvedeno, že některé díly můžou být lepené řídkým nebo středním vteřiňákem, jiné díly ale vyloženě jen řídkým. Stavební postup v návodu s využitím řídkého vteřiňáku počítá a pokud se má lepit model podle návodu, tak se to bez řídkého vteřiňáku neobejde.TomasC píše:...A ohledně lepení. STŘEDNÍ sekundové lepidlo, neboli střední CA.
jak se s tím pracuje se podívejte zde: viewtopic.php?f=15&t=42246
Já osobně si např. nedovedu představit, jak bych středním vteřiňákem lepil uhlíkové pásky do křídel a trupu. Taky při lepení jiných dílů, např. trupu k páteři, mi přijde šikovnější nejdříve díly přiložit na sebe, doladit kolmost a pak to v přesné poloze zakápnout řídkým vteřiňákem, než natírat celou styčnou plochu lepidlem, rychle to připlácnout na sebe a pak se spoléhat, že to stihnu dát do přesné polohy dřív, než lepidlo zatuhne.
Ne že by to nešlo, ale vyžaduje to velkou zkušenost, přesnost a rychlost a stejně výsledek nemusí pokaždé dopadnout dobře.
- NefroniK
- Kontaktovat uživatele:
A dokonca ak si dobre pamatam, tak tie nitky sa mali zalepovat dokonca hustym sekundakom. Ja som tam pouzil teda vsetky 3. 
Chapem teda postup spravne takto?
1. nastavit stredovu polohu serva
2. priviazat koniec lanka o servo (tiahlo serva)
3. pretiahnut ockom na tiahle VOP/SOP
4. vratit spat k servu a prilis nenapinat, narovnat VOP/SOP
5. prilepit na oboch koncoch
6. doladit napnutie krutenim
TomasC píše:Naprosto zbytečné. Pevnost lanka je tak okolo 5kg v tahu. Je dvojitě.
Chapem teda postup spravne takto?
1. nastavit stredovu polohu serva
2. priviazat koniec lanka o servo (tiahlo serva)
3. pretiahnut ockom na tiahle VOP/SOP
4. vratit spat k servu a prilis nenapinat, narovnat VOP/SOP
5. prilepit na oboch koncoch
6. doladit napnutie krutenim
FunCub (Multiplex) 1.4m | RS 352 (RC Factory) 1m | Alpha 1500 (RCM Pelikan) 1.5m
Aurora 9 mod 2
Aurora 9 mod 2
Niet, nite nejsou dvojit, jako ze dvojite zapletene. Jen jednou. Kdybys to delal dvojite, nestaci ti matros ve stavebnici 
- NefroniK
- Kontaktovat uživatele:
scarabeus píše:Niet, nite nejsou dvojit, jako ze dvojite zapletene. Jen jednou. Kdybys to delal dvojite, nestaci ti matros ve stavebnici
Toto ma napadlo, ale az neskor.
Aurora 9 mod 2
Aurora 9 mod 2
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Napsal jsem to moc zkráceně. Moje chyba.
Na lepení EPP dílů natupo je ideání střední sekundové lepidlo (CA střední). Na zakápnutí uhlíků řídké CA.
Ohledně natahování lanek. Opravdu doporučuji držet se návodu. Moje úprava je spíše pro extrémní nízkou hmotnost. To samozřejmě vyžaduje návštěvu rybářského obchodu a zakoupení vhodného lanka.
Na lepení EPP dílů natupo je ideání střední sekundové lepidlo (CA střední). Na zakápnutí uhlíků řídké CA.
Ohledně natahování lanek. Opravdu doporučuji držet se návodu. Moje úprava je spíše pro extrémní nízkou hmotnost. To samozřejmě vyžaduje návštěvu rybářského obchodu a zakoupení vhodného lanka.
A co styrolep? Tim by to neslo? Vim ze to neni sekundak, ale je to take lepidlo na EPP.
Frsky X9 Lite S
Prilis pomale. Drzel bych se sekundaku (a pripadne aktivatoru).
Ja vim sekundak je sekundak, ale ten bohuzel u nas nesezenu
Aspon ne ten CA ridky.
A objednavat se mi to nevyplati ...
Frsky X9 Lite S
Mam dotaz, po lepeni CA lepidlem se mi po urcite dobe objevuji bile mapy jako od pudru. Nevite nekdo jak toto odstranit aniz by doslo k poniceni materialu?
Frsky X9 Lite S
Můžeš to zkusit přetřít několikrát acetonem, ale bez záruky.
Jinak je to zbělání obvykle následek přílišného a příliš brzkého použití levného kickeru (aktivátoru), vteřiňák je lepší nechat zaschnout takřka úplně (jen působením vzdušné vlhkosti) a aktivátorem zastříknout až třeba po 2-5 minutách (nebo vůbec), on je pak takový spoj mj. i pevnější.
A taky, stejně, jako u vteřiňáku, jako takového, přes zdánlivou shodnost chemické podstaty, i aktivátory se vlastnostmi liší. Ony ty "drahé" vteřiňáky a aktivátory obvykle opravdu jsou kvalitnější, ale to je zase na jiné povídání.....
Jinak je to zbělání obvykle následek přílišného a příliš brzkého použití levného kickeru (aktivátoru), vteřiňák je lepší nechat zaschnout takřka úplně (jen působením vzdušné vlhkosti) a aktivátorem zastříknout až třeba po 2-5 minutách (nebo vůbec), on je pak takový spoj mj. i pevnější.
A taky, stejně, jako u vteřiňáku, jako takového, přes zdánlivou shodnost chemické podstaty, i aktivátory se vlastnostmi liší. Ony ty "drahé" vteřiňáky a aktivátory obvykle opravdu jsou kvalitnější, ale to je zase na jiné povídání.....
Pretrel bych to acetonem, ale mam strach abych tim nenarusil strukturu zashleho lepidla. Preci jen sekundak sundas docela pekne pomoci acetonu.
Jinak co se tyka toho sekundaku tak pouzivam ten od Pelikana Power Fix. mam ridky i stredni.
1. Ted bych mel takovy technicky dotaz, opravdu staci jen prilozit jednotlive dily jako je treba spodni cast trupu a po krajich nanest ridke CA lepidlo? Me prijde, ze to stacit nemuze, myslim jako na pevnost. Ono to sice drzi, ale verim tomu, ze kdybych to placl po cele plose, kde se to dotyka, tak to musi drzet lepe.
2. Myslite, ze by moc vadilo, kdyby po postupu viz. bod 1 pak jeste pouzil styrolep? Ma to cenu?
Jinak co se tyka toho sekundaku tak pouzivam ten od Pelikana Power Fix. mam ridky i stredni.
1. Ted bych mel takovy technicky dotaz, opravdu staci jen prilozit jednotlive dily jako je treba spodni cast trupu a po krajich nanest ridke CA lepidlo? Me prijde, ze to stacit nemuze, myslim jako na pevnost. Ono to sice drzi, ale verim tomu, ze kdybych to placl po cele plose, kde se to dotyka, tak to musi drzet lepe.
2. Myslite, ze by moc vadilo, kdyby po postupu viz. bod 1 pak jeste pouzil styrolep? Ma to cenu?
Frsky X9 Lite S