Nejprve trochu informací. Opensource mě baví, dokonce mě i živí a jsem ten šťoura, co si koupí funkční věc a bude se v ní šťourat, prostě protože může. Nedělá mi problém koupit si radio za 1000,- a vrazit do něj dalších 9 za vylepšení, přestože bych si za 7 mohl koupit lepší a už hotové.
Teď k těm dotazům.
1) je tu nějaká alternativa k Turnigy 9x, když se chci rýpat převážně v SW a ne řešit mechanické věci?
Než jsem objevil existenci T9x tak jsem plánoval si to celé vyrobit sám od začátku(bez rf části), kdybych tedy našel nějaké spolehlivé použitelné páky. Kdyby byl nějaký kvalitnější tx, co by šel upravovat, tak bych byl určitě rád. Jediné, co jsem našel, je nějaká mlhavá informace o XPS 16. Jakou kvalitu od nich očekávat ale netuším. Je tu i nějaká "základní deska k T9x", o které tu byla zmínka okolo února, že se to ale možná daleko nedostane. Aktuálně to je ve stádiu "už brzy".
2) Spolehlivost.Vím, že RiMr opakovaně tvrdí, že tohle rádio nepatří dohromady k velkým modelům. V čem předpokládáte problémy se spolehlivostí? Tedy ne proč to nejde použít s velkým modelem, ale co je potřeba udělat, aby to šlo?
Nechci to jako druhou vysílačku na postradatelné hračky, plánuju to použít třeba i na 2,5 m model Lavochkin la-5 (příp. la-7, neseženu-li plán), co hodlám stavět přes zimu. Co bych asi vyměnil z fleku je samotná rf část tx-rx, protože té originální bych asi nevěřil dost. To mě dostává k další otázce.
3) Co všechno tam jde (po již známých úpravách) strčit za rf modul? Vím o FrSky a JETI, co dál? Jde tam dát např. modul Hitec Spectra 2.4GHz?
4) Lze t9x propojit s hitecem (optic 6, flash 5x) v režimu učitel-žák? Může být učitel/žák kdokoliv?