HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti
Zkus a dej vědět.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
To jsem taky podle tebe prubnul a chování na nic.Úplně nepřirozené a ještě pohnu výškovkou a klepe se to jak ratlík,než se to zastaví. Po vrácení super.
Takže to máš jak nastaveno? Používáš výškovkový filtr?
bavarianDemon 3X a 3SX
- avalanche8
Ja mam filtr na 1,agility 12 na sniperoj2,dost jsem musel zkratit drahu serva na vejskovce byla o hodne rychlejsi jak kridelka,po dnesku to uz jaks taks stejne,jinak co me trapi a nezda se me,vrtas je na pocit jakoby vratkej,jakoby nejaka napovedena expa vice to pozoruji na kridelkach jakoby nic nic a pak se to zlomi jakoby naraz,co s tim?mam zkusit pridat zisk jen kridelek,nebo snizovat agility?ale pri lopingu rychlost rotace je tak akorat.Poc reakce 0.
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
- avalanche8
Skusim pomalu zvysovat pocatecni reakci,pridal jsem i zisk na kridelkach take o jeden bod,jdu to testnout 
To je s tím takový labor?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- avalanche8
Pro me ano je to prvni bezpadlo,a nejsem zkusenej mazak,je tam dost hejblatek co se vzajemne ovlivnujou.Skoncil jsem na poc reakci4,i tic toc uz ujde,ale co me trapi je zakmit vrtulky,zkousel jsem i revomix, zpozdeni na servu,a zatim se nedari,a co je hosi nejak me odchazej nanotechy,doufam ze se teda jeste rozjedou mely ted vypadek,a dle vnitrniho odporu to vypada ze by to mohlo bejt tak,letovej cas 7min ot 2400 I2/2250 I1,aku jsou dost teple po dolitani a nafukujou se 
Prdlačky labor... U většiny vrtulníků to funguje hned, ale jak sám víš, tak stačí málo.
1) záložka RIGID snížit zisk křidélek oproti výškovce o 4 body
2) zvýšit celkový zisk rot. hlavy
3) agility nastavit na rychlost rotace tak 3 sekundy o 360°
4) přidávat počáteční reakci. 0 = autobus
5) v záložce MIX nastavit dráhy serv tak, aby křidéka a výškovka měla stejné úhly na listech
6) páky na cyklice MUSÍ BÝT STEJNÉ!
7) když máš pocit, že křidélka jsou oproti výškovce pomalá nebo naopak, tak to uprav pomocí D/R v rádiu. Nevím proč, ale na některých vrtulnících je potřeba tohle upravit a na jiných ne. Každopádně se to nastavuje v rádiu a ne něčím jiným!!!
Zákmity vrtulky
1) limity doleva i doprave musí být stejné +- 5 bodů
2) záložka TRIM = páky jsou kolmé
3) zvýšit zisk D
4) dát zpoždění, když nepomůže zisk D
1) záložka RIGID snížit zisk křidélek oproti výškovce o 4 body
2) zvýšit celkový zisk rot. hlavy
3) agility nastavit na rychlost rotace tak 3 sekundy o 360°
4) přidávat počáteční reakci. 0 = autobus
5) v záložce MIX nastavit dráhy serv tak, aby křidéka a výškovka měla stejné úhly na listech
6) páky na cyklice MUSÍ BÝT STEJNÉ!
7) když máš pocit, že křidélka jsou oproti výškovce pomalá nebo naopak, tak to uprav pomocí D/R v rádiu. Nevím proč, ale na některých vrtulnících je potřeba tohle upravit a na jiných ne. Každopádně se to nastavuje v rádiu a ne něčím jiným!!!
Zákmity vrtulky
1) limity doleva i doprave musí být stejné +- 5 bodů
2) záložka TRIM = páky jsou kolmé
3) zvýšit zisk D
4) dát zpoždění, když nepomůže zisk D
bavarianDemon 3X a 3SX
- avalanche8
Diky dnes se me podarilo omezit zakmit,ale ladil jsem P zisk,je to lepsi,D skusim priste.Diky za info,ted se paru s necim jinym a to delfinem na plnem kolektivu na rychlosti,ale asi to muze byt i pohonem,vse je sestelovano tip top,paky kolme atd,viskovy filtr na 1,z lopingu zastavuje dobre,jinak nemam namitek,maka to dobre,ATV na veskovce snizeny asi o 20%,otazka ma vliv pocatecni reakce na celkovy zisk hlavy?tj nutno ubirat?
Kdyz mas delfina, tak pridavej zisk rotorove hlavy. Pokud uz nemuzes pridavat zisk, ale delfin tam porad je, tak na to tady je parametr Rozsah udrzeni pokynu...
Vetsinou staci pridat zisk rotorove hlavy a je vymalovano
Ano, pocatecni reakce ma vliv na celkovy zisk hlavy, protoze vyssi pocatesni reakce znamena, ze je vrtulnik rychlejsi na reakce a tak se muze vyssi zisk projevit rychleji. Takze takto.
Vetsinou staci pridat zisk rotorove hlavy a je vymalovano
Ano, pocatecni reakce ma vliv na celkovy zisk hlavy, protoze vyssi pocatesni reakce znamena, ze je vrtulnik rychlejsi na reakce a tak se muze vyssi zisk projevit rychleji. Takze takto.
bavarianDemon 3X a 3SX
avalanche8 píše:Diky dnes se me podarilo omezit zakmit,ale ladil jsem P zisk,je to lepsi,D skusim priste.Diky za info,ted se paru s necim jinym a to delfinem na plnem kolektivu na rychlosti,ale asi to muze byt i pohonem,vse je sestelovano tip top,paky kolme atd,viskovy filtr na 1,z lopingu zastavuje dobre,jinak nemam namitek,maka to dobre,ATV na veskovce snizeny asi o 20%,otazka ma vliv pocatecni reakce na celkovy zisk hlavy?tj nutno ubirat?
Jestli tomu rozumím delfínem na plném kolektivu myslíš dopředný let? Tak to jsem snad ještě nikdy neletěl, protože nevím proč.
Nevím, když to tak tu čtu jak ostatní, ale já jsem nastavil po 6 baterkách a po dalších 7 jemně doladil a lítá mi to přesně dle mých představ a dále nic neřeším.
- avalanche8
Opravdu jde o max zisk hlavy,bohuzel po padu jiz neladim,musim pockat na dily,jinak se zvysujicim se ziskem hlavy je delfin mensi nutno dodat ze nejvetsi zakmity jsou jakoby nakonci drahy,kdyz uz musim obracet kuli citelnosti heli
Jak můžeš s tímhle systémem spadnout?
Frsky X10S Carbon
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Muze, v obdobi stelovani nema aktivni Horizon mod. Protoze je treba nejdriv HC nastavit dobre pro let a pak teprve aktivovat HM.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16