Frsky nebo assan

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Frsky nebo assan

#16 Příspěvek od Drondys »

bitovod píše:Něco mi uniká, ono ti něco brání využít všech devět kanálů?

Podle toho co psal jyrry zřejmě Zba nemá na využití devátého kanálu žádnou dostupnou podporu v jeho Tx Eclipse.
zdekar

#17 Příspěvek od zdekar »

siki píše:Z výše uvedených důvodů a navíc mě přišlo, že assan jaksi ustrnul ve vývoji (na druhou stranu, proč měnit to, co funguje). Frsky prostě nabízí větší možnosti, svůj systém neustále zlepšuje a přitom komunikuje s modelářskou veřejností (viz. rcgroups).

To on Assan taky komunikuje na rcgroups ;-) (je tam registrovaný jako Assan a jmenuje se Meng). Jinak já jsem s ním zatím spokojen. Na zarušení signálu jsem spadl myslím jen jednou a pár minut po mě spadl na ztrátu řízení chlapík s faastem. Jak jsem se později dozvěděl, tak v obci poblíž toho letiště provozovatel internetu dost překračuje limity, takže prostě signál netu byl tak silný, že to v určitém místě zarušilo oba systémy.

Jestli Frsky nebo Assan je kvalitnější to nedokážu posoudit. Frsky myslím že u nás v klubu nikdo nemá (jen Assan, Flysky, Hitec Spectra, Spektrum). Jinak to on Assan něco vyvíjí... myslím že před časem byla zmínka o připojitelném sateltním přijímači, pak vyvíjejí regulátory, gyra, flybarless systémy (pro vrtulníky) a další... no je ale fakt, že u těch přijímačů toho moc nemění (myslím, že telemetrii zatím nechystají).

Dosah Assanu je psaný na 800m, ale reálně to je víc jak kilometr... někde byl i test ve volné krajině a reagovalo to na 2km. Jenže ani na těch 800m není 2m letadlo vidět. Kamarád byl jednou v 600m a z Easyglideru Pro byla jen těžko řiditelná tečka ;-)

No ale ať už Assan nebo Frsky, tak určitě s obojím si pěkně zalítáš ;-)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Zba
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Zba »

bitovod píše:
Zba píše:PS.Když koupím assan 9ch tak dám baterii na přímo.U Frsky to udělám na v kabel a tak jako tak budu mít osmikanál :-)

Něco mi uniká, ono ti něco brání využít všech devět kanálů? Teď si představ, kdybys vzal štípačky a tak pět kanálových konektorů ustříhal, to bys měl jenom čtyřkanál, ale u Frsky by jich bylo pořád osm - a to se vyplatí :)

Nebrání.To byl takový příklad.Já mám u letadel stejně maximálně 9 konektorů(i s baterkou)
Drondys

#19 Příspěvek od Drondys »

Zba píše:Nebrání...

Takže Eclipse už umí 9 kanálů ?

Protože podle toho co psal jyrry to vyznělo, že ne.

...ma Eclipse a to je v lepsim pripade (Palik) 8 kanalu...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RiMr »

zdekar píše: ...Na zarušení signálu jsem spadl myslím jen jednou a pár minut po mě spadl na ztrátu řízení chlapík s faastem. Jak jsem se později dozvěděl, tak v obci poblíž toho letiště provozovatel internetu dost překračuje limity, takže prostě signál netu byl tak silný, že to v určitém místě zarušilo oba systémy....
[/quote]

Hmmm, to se mi nezdá možné...?
Každopádně, kdybys měl FrSky, tak by ti začal modul řvát, že přijímač nemá příjem...
Naposledy upravil(a) RiMr dne čtv 06.10.2011 18:13, celkem upraveno 1 x.
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od siki »

RiMr píše:...
Hmmm, to se mi nezdá možné...?
Každopádně, kdybys měl FrSky, tak by ti začal modul řvát, že přijímač nemá příjem...

Tys to tak blbě promazal, že to vypadá, jako bych to psal já :lol: Ale to neeeé.
Šiki
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od RiMr »

Promin, uz jsem to opravil tak, jak to jen z mobilu opravit jde :)
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Zba »

Drondys píše:
Zba píše:Nebrání...

Takže Eclipse už umí 9 kanálů ?

Protože podle toho co psal jyrry to vyznělo, že ne.

...ma Eclipse a to je v lepsim pripade (Palik) 8 kanalu...

V palíkovi se nevyznám, tak jsem to myslel tak, když budu mít třeba zapojené klapky na např 7 a 9 kanál.Je to blbost s těma kanálama.Já nevím jak to tam je.Ale v podstatě je to pravda, že 9. kanál nepotřebuji.
ZS

#24 Příspěvek od ZS »

Mám oba systémy, ukažte mi prosím který vysílač umí s Assanem 9 kanálů? Odpovím si sám, žádný. Lítám s Frsky, před tím Assanem souěže Rcek/Rcej kde se vždy sejde několik různých systémů(jeti, futaba, assan, spektrum a nevím ještě jaké) a neměl jsem žádnýproblém. Tedy ano s tím že ve 400metrech to éro nevidím. Já hlasuji, vzhledem jad pokročilo ve vývoji, pro Frsky. ZS
bitovod

#25 Příspěvek od bitovod »

ZS píše:Mám oba systémy, ukažte mi prosím který vysílač umí s Assanem 9 kanálů? Odpovím si sám, žádný. Lítám s Frsky, před tím Assanem souěže Rcek/Rcej kde se vždy sejde několik různých systémů(jeti, futaba, assan, spektrum a nevím ještě jaké) a neměl jsem žádnýproblém. Tedy ano s tím že ve 400metrech to éro nevidím. Já hlasuji, vzhledem jad pokročilo ve vývoji, pro Frsky. ZS

Tak teď jsi mě trochu dostal, já mám ten devítikanál jenom spárovanej a naplno jsem ho ještě osazenej neměl. Asi to o víkendu zkusím, mám to v EVO 9 (ale vzhledem k tomu, že to původně bylo devitikanálový na FM, tak nečekám problém).
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Drondys

#26 Příspěvek od Drondys »

Zba píše:V palíkovi se nevyznám, tak jsem to myslel tak, když budu mít třeba zapojené klapky na např 7 a 9 kanál.

To co napojíš na devátý kanál to prostě vůbec nebudeš z Eclipse ovládat. Ten devátý kanál se bude patrně chovat na výstupu z přijímače tak jako by na něm nebyl žádný signál (možná bude trvale ve stavu hold), protože pro něj zřejmě Eclipse vůbec nebude posílat do Assan modulu patřičný signál a tudíž z Eclipse budeš ovládat jen osm kanálů a ten devátý jako by tam ani nebyl. V tom zmíněném firmware pro Eclipse stejně tak patrně nikde nebude ani možnost ten devátý kanál použít ani v mixech ani jinde prostě Eclipse o něm vůbec nebude vědět a nebude ho ani nijak ovládat.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 06.10.2011 20:11, celkem upraveno 5 x.
madman
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od madman »

Zdravím,
když se tu řeší ten FrSky, rád bych se zeptal na váš názor. Létám Optic 6 šťastně na QPCM, ale přemýšlím o dokoupení 2,4Ghz. Zvažuji, zda koupit klasicky konverzi AFHSS, nebo FrSky "od číňanů za pár šupů." Létám na tom malinký benzín (též čistokrevný číňan), žhavíky a nejakou tu "houbu." FrSky láká cenou, ale pokud je spolehlivost nějak výrazně menší, než AFHSS, asi se na to vykašlu, protože AFHSS má tu výhodu, že až mi nebude stačit Optic, tak se bude kamarádit s Aurorou.
Dík
Zba
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Zba »

madman píše:Zdravím,
když se tu řeší ten FrSky, rád bych se zeptal na váš názor. Létám Optic 6 šťastně na QPCM, ale přemýšlím o dokoupení 2,4Ghz. Zvažuji, zda koupit klasicky konverzi AFHSS, nebo FrSky "od číňanů za pár šupů." Létám na tom malinký benzín (též čistokrevný číňan), žhavíky a nejakou tu "houbu." FrSky láká cenou, ale pokud je spolehlivost nějak výrazně menší, než AFHSS, asi se na to vykašlu, protože AFHSS má tu výhodu, že až mi nebude stačit Optic, tak se bude kamarádit s Aurorou.
Dík

No.Nevím jak je na tom Frsky.Ale assan má na trhu modul pro auroru,takže když si koupíš do optica assana,tak při přechodu na auroru modul do optica prodáš a koupíš pro auroru.A v érech už budeš mít přijímače.S frsky nevím.
Drondys

#29 Příspěvek od Drondys »

Zba píše:No.Nevím jak je na tom Frsky.Ale assan má na trhu modul pro auroru,takže když si koupíš do optica assana,tak při přechodu na auroru modul do optica prodáš a koupíš pro auroru.A v érech už budeš mít přijímače.S frsky nevím.

S FrSky je to ještě lepší. Například FrSky telemetrický modul viz tento odkaz se dá přímo použít v Optic 6 a později když přejde na Auroru tak stačí drobná úprava viz video a ten samý modul použije i v Auroře (tj. nemusí prodávat a kupovat jiný).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z6CzSxTMIic[/youtube]
madman
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od madman »

Tak jak vidno, tohle problém není - jenom, bych rád věděl, jak je to se signálem, zejména jeho stabilitou (u FrSky se mi líbí "pípák"), či jestli FrSky chybí něco oproti AFHSS - jde mi o jistotu, představa že se 4 kila živé váhy řítí nekontrolovatelně pod plynem "někam" mě děsí.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“