Auto na poježdění "za barákem"

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
Nezbeda

Re: Auto na poježdění "za barákem"

#31 Příspěvek od Nezbeda »

Práve že chcem starší model e reva alebo e maxxa a nebáť sa vtrepať aj do mláky :D
Miniprotos, Futaba T8FG
jolo

#32 Příspěvek od jolo »

No ale na rakuskom shope co som posielal ceny uz stare revo nemaju
E-REVO 2,4GHZ RTR 1/8 4WD TRAXXAS stalo 420 eur
E-MAXX 2008 2,4GHZ RTR EP 4WD TRAXXAS stoji 340 eur

Ja som sa prave rozhodol pre Summita :)
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od darth.hokro »

ten pomalý průjezd půjde v rámci nějaké přiměřené překážky :) jinak vyskočit. Highroler se mi taky moc líbí ale bral bych ho v měřítku 1/36 :)

Ještě jsem si vzpoměl že TRX dělá teď takové roztomílé monstříky 1:10

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=74SdlLIZFtg[/youtube]

cena okolo 5k

ještě takhle HPI Whellie King 4x4

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nVCH1JrMZGI[/youtube]
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Nezbeda

#34 Příspěvek od Nezbeda »

E-REVO maju v akuse a stojí 449€ a E-MAXX je za 358€ :D
Musím tam zavolať, dúfam že to budu mat na sklade, že sa na to pozriem
Miniprotos, Futaba T8FG
Jenda_84

#35 Příspěvek od Jenda_84 »

Dneska jsem se byl podívat, jestli u Pecky náhodou Highrollera nemají. Když jsem se po něm ptal, byla mi doporučena spíš verze 1/18. Prý je díky menší hmotnosti rychlejší i méně zranitelný (podle mě je to druhé blbost). Navíc bych byl doma pochválen, kdybych přinesl menší "krám do baráku". Takže jsem si o tom špuntovi začal něco zjišťovat a nakonec mi vylezlo tohle srovnání:
1/18 proti 1/10:
+ skladnější, levnější, RC souprava 2,4GHz, regulátor má umět pracovat i s Li-Pol akumulátorem (mám doma dva dovoučlánky 1000mAh z letadla)
- Menší (horší průchodnost terénem a vše další co z toho plyne), nestandardní NiMH akumulátory

Podle videí, která jsem s ním viděl, by to na moje blbnutí mělo stačit. Mám jen dvě otázky:
Je nutně potřeba používat hardcase Li-Polky, nebo můžu použít i ty z letadel? A umí ta Losi/Spektrum RC souprava dvojí výchylky?
FlyBear

#36 Příspěvek od FlyBear »

S hardcase baterkama to máš tak:
- Do některých aut, jako EMaxx, je to nutnost, protože ty baterky umístěné na okrajích chassis nejsou ničím kryty.
- Do auta jako třeba malé eRevo 1/16 by se hardcase ani nevešel. Není ani nutný, to auto ma uzavíratelné schránky na baterky.

Do toho malého Losi Mini Highroller bych si klidně trufnul dát baterku jen tak bez hardcase. Ona se ti tam žádná hardcase asi ani nevleze :)
Já jsem takhle pořešil Bandita, u kterého je baterka podobně jako v Mini Highrollerovi prakticky kryta (s výjimkou horní části).

Ale pozor - i do takového prostoru se při jízdě po lesních cestách, polňačkách a podobně dostává prach a špína - a s tím i drobounké kamínky. Ty jsou tak malé, že díky vibracím a otřesům za jízdy se dostanou i pod baterku. Jsou zároveň ostré a mohou tak poškodit plášť baterky, což by u LiPo mohlo být fatální.

Proto doporučuju LiPo baterku olepit pevnou samolepící páskou. Používám takovou silnější, kterou jsem koupil v prodejně outdoorového vybavení - prodává se jako univerzál na nouzové opravy outdoorového vybavení. Je pevná, dobře lepí a vydrží toho hodně.
milost
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od milost »

FlyBear píše:Ty jsou tak malé, že díky vibracím a otřesům za jízdy se dostanou i pod baterku. Jsou zároveň ostré a mohou tak poškodit plášť baterky, což by u LiPo mohlo být fatální.

Jsi zbytečně paranoidní. Nepřehánějte to s tou bezpečností, pánové 8)

Staré Losi vysílačky měli na sobě dva potenciometry. Jedním se trimovalo řízení, druhým se omezovala nebo zvětšovala jeho výchylka - takže ty v podstatě dvojí výchylky měly (respektive jejich mnoho variací). Na hledání obrázku té Losi/Spektrum jsem už línej 8) , ale jestli má ty poťáky taky - máš co chceš.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
FlyBear

#38 Příspěvek od FlyBear »

milost píše:Jsi zbytečně paranoidní. Nepřehánějte to s tou bezpečností, pánové 8)

Základní heslo bezpečnosti zní: "Nikdy nejsi dost paranoidní!" :lol:
Odpovědět

Zpět na „Auta“