Kompletní sety pomaloletů z Asie
to majkl no ten motor by mozno mohol takto odist, par krat sa na zaciatku stalo ze spadla a nestihol som vypnut motor. Ked sa spytam ze ci sa to da nejako rozpoznat asi mi povies ze nie
) iba dat tam iny motor.
Tu vrtulu som tam dal preto vacsiu, lebo sa mi videlo ze tou prevodovkou 1:4.5 som dost znizil otacky.
Co sa tyka pokusu o vzlietnutie robim to presne tak sko ste pisali, nesnazim sa ju vobec tlacit do vysky ale nechavam ju aby si nabrala rychlost, ale to sa moc nedari takze skor spadne ako sa dostane k nejakemu normalnemu letu
Tu vrtulu som tam dal preto vacsiu, lebo sa mi videlo ze tou prevodovkou 1:4.5 som dost znizil otacky.
Co sa tyka pokusu o vzlietnutie robim to presne tak sko ste pisali, nesnazim sa ju vobec tlacit do vysky ale nechavam ju aby si nabrala rychlost, ale to sa moc nedari takze skor spadne ako sa dostane k nejakemu normalnemu letu
Pokud jsem měl převodovku 1:5 a vrtuli 9*6 tak mi to na 7článek moc nefungovalo. Teprve na 8 článek to bylo lepší. Proto jsem to psal. Nevím jak poradit aby lítala. Přitom mě Bellanca létala i v originální konfiguraci. Je pravda že mi musel poradit zkušený modelář, jinak jsem Bellancou spíše házel než lítal. Škoda že to mám do Brna 200 km, jinak bych rád přijel.
Skylark 2
Čau pánové-jestli chce někdo koupit asijský elektrolet tak DOPORUČUJI Skylark -ten nový model(má jiné křídlo) .Je to mé první RC. Po 10min sestavení bez vyvažování,jsem jej předal do ruky modeláři-hodil a letělo jak das-on sám se velice divil jak to pěkně létá! Mám s ní 2* velkou ránu-vývrtka z 20 metrů do země a nic! Jen oloupat hlínu.Dnes jsem konečně poprvé letěl tak 20min. a jsem nadšenej-létá skvěle jen je třeba dát pozor na sestup při vypnutí motoru.Podmínka je učit se za plného bezvětří! Je jasné při pohledu na trup a křídlo že bude létat podstatně lépe než třeba bellanca! Opravdu Létá!!
Zdravím Vás tu všechny
Moje zkušenosti a názory na tyhle letka si můžete přečíst v - "Pokračování problémů ze SkyLarkem aneb StanY začátečník" takže to už rozmazávat nebudu
..... ale jen podotknu že se nás tam sešlo asi tenkrát víc co měli moc problémů negativní názor a asi i míň trpělivosti ...... obdivuji všechny co se s těmahle letkama naučili lítat a tím mě přesvědčili že to asi opravdu jde
ikdyž kolikrát až po menších či větších úpravách .....
Jinak bych si dovolil malou poznámku k těm vrtulím .... mám ten pocit že rozdíl mezi vrtulí Graupner a APC je takovej že pokud je ta APC slowflayer tak má úplně jinej tvar (do S) a větší lopatky - takže si myslím že sice nedovolí letadlu velkou rychlost ale zase má o to větší tah ......
Pokud se mýlím nechť mě prosím zkušenější opraví ..
(Graupnerku mám na EasyStarovi a APC sf na Bendym ... tak snad mám pravdu ...
)
Moje zkušenosti a názory na tyhle letka si můžete přečíst v - "Pokračování problémů ze SkyLarkem aneb StanY začátečník" takže to už rozmazávat nebudu
Jinak bych si dovolil malou poznámku k těm vrtulím .... mám ten pocit že rozdíl mezi vrtulí Graupner a APC je takovej že pokud je ta APC slowflayer tak má úplně jinej tvar (do S) a větší lopatky - takže si myslím že sice nedovolí letadlu velkou rychlost ale zase má o to větší tah ......
Pokud se mýlím nechť mě prosím zkušenější opraví ..
(Graupnerku mám na EasyStarovi a APC sf na Bendym ... tak snad mám pravdu ...
\_ StanY _/
kanal
Ahojte ... vcera som sa bol pozriet v brne na letisku v Melankach, kedze som zabudol doma nabijacku, tento tyzden nemozem skusat lietat ... tak som bol obzriet aspon nejaku tu plochu ... bolo tam aj zopar ludi co si boli zalietat ... popri tom ma napdala hned zalezitost ohladom kanala na ktorom lietam, oni si tam pripinali stipce na tabulu, ja som sa chcel spytat ako zistim na akom kanali vysielma, na vradiu je ten kristalu, s nejakym ciselnym stitkom 66 - je to ten kanal ?
Tak jsem pořídil nové baterie 3článek Li-Pol 1200 a regulátor Jes 020. Šoupnul jsem to do Bellancy a vyrazil na letiště. S převodovkou 3,4:1 a vrtulí 8*6 to i v dnešním větru dělalo divy. Letadlo vyrazilo přímo z ruky a proti větru kolmo nahoru. Pokud jsem letěl více jak na čtvrt plynu tak jsem musel silně potlačovat a ani plný trim tomu nepomohl. Ale moje řádění trvalo asi 6 minut pak najednou "zhasl" motor a já z velké výšky v pohodě přistál. Když jsem vzal do ruky letadlo a ucítil ten smrad tak se potvrdilo moje očekávání, že to motor nevydrží. Takže jsem šáhl po dalším motoru /mám ještě 2 z orig. převodovek/ a použil jsem přovodovku 5:1 a vrtuli jsem nechal 8*6. Letové vlastnosti se nezměnili - na plný plyn se nedá létat. Na druhý pokus jsem létal asi 15 minut a poté přistál z důvodu již snížené viditelnosti. Dle tahu motoru tam bylo dost energie ještě na hodně minut letu. Baterky byly vlažné a motor též. Takže Li-Poly jsou bomba. Přešla mě chuť i na křidýlka, dle mínění ostatních modelářů na ně Bellanca stejně není vhodná, protože má velké vzepětí křídel. Ale musím konstatovat, že ostatní modeláři koukali co dokáže trochu vylepšený číňan.
To Stany: S těmi 2.000 jsi to trefil skoro přesně. Mým cílem nebylo koupit baterky a regulátor do Bellancy, ale plánuju je do dalšího letadla. Přemýšlel jsem nad TL 96 STAR. Chci aby to vypadalo jako letadlo, mělo to říditelný podvozek, bylo to schopný zvládnout základní obraty a bylo to elektro.
Co myslíte????
Co myslíte????