OPtic 6 a klapky
OPtic 6 a klapky
Zdravím, chtěl bych se zeptat na možnosti Opticu/Opticu Sport. Mám Hitec Flash 5, u kterého mně začíná vadit, že neumí mix křidýlka/klapky.
Uvažuji tedy o Opticu, který by mně teď plně vyhovoval, ale když pomyslím na budoucnost, chtěl bych od něho například něco takového:
1. kanál - křidýlka 1 nebo 2 serva přes Y kabel
2. kanál - výškovka
3. kanál - plyn
4. kanál - směrovka
5. kanál - podvozek
6. kanál - klapky přes Y kabel
Mám návod, ale jednak si to nemám jak vyzkoušet a druhak nemám s klapkami žádné zkušenosti, takže mně některé věci v návodu nejsou jasné. Kromě toho zde čtu, že i majitelé vysílače kolikrát tápou, tak se raději zeptám, zda by to Optic/Optic Sport uměl. Nebudou mně chybět nějaké mixy, například klapky/výškovka (jak říkám, s klapkami nemám žádné zkušenosti)? A není to vůbec blbost, nečekám od Opticu příliš?
Jde mně o motorové modely do cca 150 cm rozpětí.
Díky.
Uvažuji tedy o Opticu, který by mně teď plně vyhovoval, ale když pomyslím na budoucnost, chtěl bych od něho například něco takového:
2. kanál - výškovka
3. kanál - plyn
4. kanál - směrovka
5. kanál - podvozek
Mám návod, ale jednak si to nemám jak vyzkoušet a druhak nemám s klapkami žádné zkušenosti, takže mně některé věci v návodu nejsou jasné. Kromě toho zde čtu, že i majitelé vysílače kolikrát tápou, tak se raději zeptám, zda by to Optic/Optic Sport uměl. Nebudou mně chybět nějaké mixy, například klapky/výškovka (jak říkám, s klapkami nemám žádné zkušenosti)? A není to vůbec blbost, nečekám od Opticu příliš?
Díky.
Re: OPtic 6 a klapky
A co turnigy T9x potažmo Flysky? Pokud ti jde o pípání tak stačí nahrát er9x, shlédnout Rimrovi videa a pak v pohodě bez návodu napípáš všechno co budeš chtít. S podsvícením a Frsky modulem pro lepší spolehlivost a dvěma přijímači mě vyšla na cenu kolem 4 tisíc takže ještě levnější než Optic a pípání nemůže být snažší..
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
od tohoto pána jsme si vysílač objednal a funguje jak hodinky a je nový - za vážně skvělou cenu
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/395600 - Doporučuji za ty peníze
Petr
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/395600 - Doporučuji za ty peníze
Petr
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
zdso píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat na možnosti Opticu/Opticu Sport. Mám Hitec Flash 5, u kterého mně začíná vadit, že neumí mix křidýlka/klapky.
2. kanál - výškovka
3. kanál - plyn
4. kanál - směrovka
5. kanál - podvozek
Díky.
ked optic tak nie sport - ked mozem odporucit...inak s vhodnym rozmiestnenim kanalov a mixov to tak ako popisujes na opticu presne funguje...navyse podla toho ako zapojis serva z pozapinas funkcie opticu budes moct este aj menit uhol klapiek napriklad...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
zdso píše:.... když pomyslím na budoucnost.....
tak pomyslej alespon takto:
1. leve kridelko
2. vyskovka
3. plyn
4. smerovka
5. podvozek
6. prave kridelko
7. klapky
(8. vlecny hacek, pumovnice, rizeni ostruhy/pridoveho kola....)
Jestli chces po Flashi5 jit vys, jdi alespon do Eclipse + soft Palik.
Vim co pisu, mame doma s mladochem Optica (NEsport) a 2 Eclipse...
Navic pises ze ti chybi mix kridelka - klapky; musi se kridelka dat na samostatne kanaly a v tu chvili mas druhym kridelkem obsazeny 5. kanal (na Opticu).
jyrry.webnode.cz
zdso: vše na co se ptáš v původním dotazu Optic 6 umí. Pokud jsi už pro Optica rozhodnutý, prodejce kterého sem postnul ExperimentatorPetr můžu též doporučit.
Pokud rozhodnutý nejsi a upgradovat vysílačku chceš, zapřemýšlej nad odpovědí jyrryho.
Pokud rozhodnutý nejsi a upgradovat vysílačku chceš, zapřemýšlej nad odpovědí jyrryho.
Jeste k tej Eclipse - nebal bych se bazarove, po radnem odzkouseni, a klidne v pasmu MHz, potom dat do toho 2.4 ASSANa (mam) nebo Frsky (taky mam).
jyrry.webnode.cz
Díky všem za odpovědi. Ten Flysky toho umí opravdu hodně, ale jak píše sám Rimr, nebude asi vhodné jej použít pro modely přes 120cm kvůli spolehlivosti.
Toto bych v případě samostatných klapek asi nemusel řešit, i když kdoví, jestli nebudu chtít namixovat současné vychýlení křidýlek s klapkami. Jenže jsem klapky nikdy neměl a tak to teď nedokážu posoudit.
Navic pises ze ti chybi mix kridelka - klapky; musi se kridelka dat na samostatne kanaly a v tu chvili mas druhym kridelkem obsazeny 5. kanal (na Opticu).
Toto bych v případě samostatných klapek asi nemusel řešit, i když kdoví, jestli nebudu chtít namixovat současné vychýlení křidýlek s klapkami. Jenže jsem klapky nikdy neměl a tak to teď nedokážu posoudit.
zdso píše:.......
dal jsem se na WWII era (cca 1600mm) a ta opalikovana Eclipsa mi skoro nestaci... A to jsem donedavna delal era na ktera bohate stacil i Optic Sport...
http://www.jyrry.cbcnet.cz/grafika/B_25/B_25_23.jpg treba tohle by s Opticem slo jen za cenu mnoha kompromisu...
jyrry.webnode.cz
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
Já bych šel do toho Optica, ale není mně pořád jasné, zda v případě samostatných klapek (2 serva přes Y kabel) nebudu potřebovat na křidélka samostatná serva každé na jiný kanál. Potom by Optic nestačil, pokud bych chtěl dát na 5. kanál zatahovací podvozek.
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
Ne nebudeš potřebovat - bude to stačit když budou serva chodit opačně než potřebuješ tak přehoď na servo kabelu zapojení (+za-) a bude Ti to fungovat podle tvých představ.
Petr
Petr
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
ExperimentatorPetr píše:přehoď na servo kabelu zapojení (+za-) a bude Ti to fungovat podle tvých představ.
Pokud se ovsem tvoje predstavy tykaly hlavne ohne a koure.
NE, NEDELEJ TO, spalis servo !!!
Reverzace chodu serva se dela jinak a je to trochu slozitejsi.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Ne nebudeš potřebovat - bude to stačit když budou serva chodit opačně než potřebuješ tak přehoď na servo kabelu zapojení (+za-) a bude Ti to fungovat podle tvých představ.
To ano, ale mně jde o to, že se tím zbavím možnosti mixovat křidélka s klapkami (například současný pohyb křidélek dolů při vychýlených klapkách).
zdso píše:Ne nebudeš potřebovat - bude to stačit když budou serva chodit opačně než potřebuješ tak přehoď na servo kabelu zapojení (+za-) a bude Ti to fungovat podle tvých představ.
To ano, ale mně jde o to, že se tím zbavím možnosti mixovat křidélka s klapkami (například současný pohyb křidélek dolů při vychýlených klapkách).
Pokiaľ je jasné, že už pred kúpou bude mať ten Optic, prípadne Eclipsa problém.... potom by bolo vhodné ísť rovno do Futaby T8 a podobných....
http://lubo111.rajce.idnes.cz