Je pouzitelne cerpadlo zo Skovovky na ostrekovace na metylove palivo? Kolega ho sice pouziva ale pri spustani vu extremne zakmitavaju serva. je riesenie dat ho ho nejakej kovovej krabicky a spojit ju s minus polom ? Pouzivate to niekto? alebo mate ine napady ?
Vdaka
Ywen píše:Je pouzitelne cerpadlo zo Skovovky na ostrekovace na metylove palivo? Kolega ho sice pouziva ale pri spustani vu extremne zakmitavaju serva. je riesenie dat ho ho nejakej kovovej krabicky a spojit ju s minus polom ? Pouzivate to niekto? alebo mate ine napady ? Vdaka
Já ho mám po starším kolegovi a po létech šlape pořád spolehlivě, mám udělaný i revers otáček, tak že s tím jde i vyčerpávat zbytek paliva z nádržky.
A není nakonec lepší koupit čínský elektrický "šunt" za cca. 450kč? A nebo jen na ruční pohon o něco levnějï? (mají to snad kdekoliv v model. prodejně skladem) Ta elektro verze se stejně po čase rozpadne, ale je malá, skladná a palivo se čerpá rychle... Prostě - zaplatit si za pohodlí a už se nestarat.
Funguje dobře a není problém ho rozebrat a a vyčistit, kdyby chod váznul. Jen mi na jedné osičce praskal čep, který drží to mosazné ozubené kolo. Dal jsem tam pak kousek špendlíku a bylo po problémech.
Naposledy upravil(a) Hoki dne čtv 19.07.2007 21:04, celkem upraveno 1 x.
Čerpadlo ze Škodovky používám k čerpání paliva už nejméně 10 let a poslední dobou čerpám palivo se synt. olejem a 15% nitra - vše bez nejmenšího problému!!! Někde jsem viděl, že teď dělají čerpadla do Škodovek, která mají ozubená kola z plastu a pak je možná problém s životností. Já mám kola poctivě udělaná z mosazi a jsou tedy nezničitelná.
Mám čerpadlo z odstřikovačů z felicie nebo z čeho ale je odstředivé(čerpá jen na jednu stranu a to stačí pokud to chcete jen na načerpávání)mám ho kolem 6 let a funguje pořád a načerpáno je během momentu a cena byla pár stovek za nové.
Eddie píše:Je to taky zubačka poháněná přes převody od kličky. Vyžaduje to zhruba stejné usilí jako motat s rybářským navyjákem. Ma vydržet i čerpaní benzinu.
Já mám udělanou zubačku s motorkem Speed-280 a 4čl.NiCd 800mAh. Párkrát za rok to nabiju a je pokoj od ručního pohonu či start boxů. Jinak staré ruční jsem používal do 200ml a nyní lítám anglické 440ml.