letadlo pro MVVS 2ccm?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kasssy
Kontaktovat uživatele:

Re: letadlo pro MVVS 2ccm?

#91 Příspěvek od kasssy »

kasssy píše:pokud jde o tu nádržku, tak jsem si myslel, že bimbátko mají všechny...
A tak pokud koupím např. tu z odkazu výše, tak dokoupit stačí už jen hadičky ke karbecu a tlakování?

Přiznám, že jiné (kupované) nepoužívám. Ale když se to dostane do ruky starší plánke z řady Modelář, je tam dost nádrží, které jsou pájené z tzv. konzerového plechu (normální rozstříhaná konzerva třeba od hrášku) a tam je naletovaná trubičky, která je pevná. Taková konstrukce moc akrobatická, t.j. umožňující jiné letové polohy moc neumožňuje. K té z odkazu už opravdu stačí dokoupit hadičku na propojení s karbecem, tlakování a plnění

Nemyslel jsem ani tak nádržku letovanou, ale např. "butelku" od nějaký drogerie, nebo od léků a tak. Nejde mě ani tak o peníze (45kč za obyč mě nezrujnuje),ale o to jestli jde "co dům dá" :D
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od DAF »

Určitě se různé flaštičky použít dají. Prodává se sada příslušenství na zhotovení takové nádrže - http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=2678 . Je to komplet na plně akrobatickou nádrž, tedy i s bimbátkem.
Mám třeba na jedničku WASP lékovku s objemem cca 30 ml. Pravda, s ohledem na to, že je to větrák a nepředpokládá se léty na zádech apod. akroprvky, tak tam je jen trubička ke dnu na sání a trubička na tlakování. Třetí už jsem tam nedával (ani by se tam kvůli velikosti, resp. malosti, pořádně nevešla :wink: ) a tak plním hadičkou od karbecu. Jediné co v takovém případě asi bude třeba, je kon trola jednak těsnosti, aby ti to po natlakování nechca...teklo kolem, a aby materiál byl odolný danému palivu (což by ve většině případu měl být).
Hitec Aurora 9X
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od kasssy »

DAF píše:Určitě se různé flaštičky použít dají. Prodává se sada příslušenství na zhotovení takové nádrže - http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=2678 . Je to komplet na plně akrobatickou nádrž, tedy i s bimbátkem.
Mám třeba na jedničku WASP lékovku s objemem cca 30 ml. Pravda, s ohledem na to, že je to větrák a nepředpokládá se léty na zádech apod. akroprvky, tak tam je jen trubička ke dnu na sání a trubička na tlakování. Třetí už jsem tam nedával (ani by se tam kvůli velikosti, resp. malosti, pořádně nevešla :wink: ) a tak plním hadičkou od karbecu. Jediné co v takovém případě asi bude třeba, je kon trola jednak těsnosti, aby ti to po natlakování nechca...teklo kolem, a aby materiál byl odolný danému palivu (což by ve většině případu měl být).

Taková nádržka letovaná z konzervy by mohla mít jednu výhodu-udělat tvar podle sebe a tím si třeba udělat jakoby jímku, kde by bylo palivo do konce a nebylo by to tím pádem náchylný na přelévání zbytků paliva ke konci letu. to v případě jednoduchý instalace bez bimbáka, ale to by zas chtělo stavoznak...
Lékovek jsem měl dneska v ruce několik,ale nejdřív bych musel polknout hrs brufenu abych ji uvolnil :D Ale pixla od PUREXU by mohla sloužit, je průhledná, sice s malým hrdlem, ale i to se dá obejít...
von boberov

#94 Příspěvek od von boberov »

Stavoznak nepotřebuješ, odvzdušňovací trubka je vždy v nejvyšším bodu a tankuje se vždy plná buďto sací trubkou, nebo třetí plnící trubkou(po natankování se zacpe) až to z teho odvzdušňováku teče. Ten je taky napojen na tlak z výfuku.
Jinak já měl v Alienu plechovou pájenou, dno bylo do "v" a až na let na zádech všechny obraty zvládla.
Přesto bych ale uvažoval o plastové lahvičce, protože vibrace dokáží nekvalitně zapájený spoj rozebrat. Pak to dolovat z trupu bývá někdy výkon vhodný pro gynekologa.
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od kasssy »

von boberov píše:Stavoznak nepotřebuješ, odvzdušňovací trubka je vždy v nejvyšším bodu a tankuje se vždy plná buďto sací trubkou, nebo třetí plnící trubkou(po natankování se zacpe) až to z teho odvzdušňováku teče. Ten je taky napojen na tlak z výfuku.
Jinak já měl v Alienu plechovou pájenou, dno bylo do "v" a až na let na zádech všechny obraty zvládla.
Přesto bych ale uvažoval o plastové lahvičce, protože vibrace dokáží nekvalitně zapájený spoj rozebrat. Pak to dolovat z trupu bývá někdy výkon vhodný pro gynekologa.

Pájet sice umím,ale tohle bych možná svěřil taťkovi, je klempíř, tak by to měl takovou zkoušku :D
Asi přesypu nějaký ty léky, mají velký hrdla a velikost bude kolem těch 75.
Jo a díky za info na to palivo. Jednu plechovku má skladem a další věci se eventuelně dají objednat. Dneska jsem mu psal...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od DAF »

U těch "plechovek" se to dalo řešit třeba tím, že se tam dovnitř dala odvrtaná přepážka, která bránila přelévání. V každém případě, pokud vím, tak pokud jsi chtěl létat RC akro, dávaly se bimbátkové nádrže. Popsaná plechovka se dávala do CL (control line - upoutanci). Trubička byla směřována na vnější stranu a vlivem odstředivé síly bylo palivo vždy u trubičky, ta byla v ose nádrže, aby se mohly létat akro prvky, takže dodávka paliva byla zajištěna. Plechové nádrže se dávaly do jednokanálů a některých upoutanců, trubka byla směřována ke dnu.
Jak už jsem psal, lékovku jsem použil, celkem dobře těsní, je odolná žhavícímu palivu a ústí je opravdu malé. Vyřešil jsem to úpravou průměru průchodek a trubičky jsem pak vyvedll dnem (ze kterého se tak vlastně stalo čelo :lol: ). Tam možná bude problém i s použítím bimbátka. Říkám, mám takovou ve větráku, kde bimbátko není třeba. Možná u větší lékovky (velikosti lahvičky od Purexu, ale sehnal bych si raději u lékarníka čistou, novou) by se to tam dalo nějak napasovat.
P.S. pájet se nemusíš bát. Také jsem něco sletoval a když to dobře "proleješ" cínem, není problém. Horší je vyčištění od kalafuny či jiného píjedla. Důležité je dobře to střihnout a dělat rovné ohyby, aby to sedělo.
Hitec Aurora 9X
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od kasssy »

ještě taková přihlouplá otázečka. pokud koupím silikonovou palivovou hadičku, tak jaký průměr? Stejný jako mají koncovky s tím, že proti vysunutí drží osazení na konci trubičky, nebo raděj o něco slabší? Např na průměr koncovky 3mm mám vzít 3mm hadičku, nebo raděj jen 2.5mm? :oops:
72ka

#98 Příspěvek od 72ka »

Já beru menší, navíc nejlepší je vlastně co nejmenší, osvědčilo se mít co nejlehčí sloupec paliva a to právě umožňuje hadička s malou světlostí. Hadička tam musí držet pevně, aby nesklouzla.
Když letadlo kouří, je to správně!
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od kasssy »

konečně mám doma vše pro spuštění motoru, takže doufám, že přes prodloužený víkend dojde na záběh, nebo alespoň o pokus motor nastartovat :D Zatím jen na "fošně" ve svěráku, letadlo ještě nemám.
Takže začnu tím, že vymaluju ložnici a děckej pokoj.....hm, tak to bude mord ten start :lol:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od DAF »

Jen taková drobnost, v jakém pořadí to bude? Nejdřív malování (pro uklidnění drahé polovičky) a pak do toho motor (a jeho smrad)? :lol:
Hitec Aurora 9X
mnov

#101 Příspěvek od mnov »

Zrovna taky maluju a v tomto počasí to blbě schne :( , ale když je hezky tak se zas vymlouvám, že se to dá vymalovat i v zimě. :)
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od kasssy »

mnov píše:Zrovna taky maluju a v tomto počasí to blbě schne :( , ale když je hezky tak se zas vymlouvám, že se to dá vymalovat i v zimě. :)

Tak to musím potvrdit, než blbě, tak bych spíš řekl že to neschne vůbec :( a to jsem to dělal na bílo, až to poschne, tak musím nakombinovat 3 barvy, tak to budu malovat tejden při tomhle tempu schnutí.
Nejdřív budu malovat a pak startovat... Smrad nesmrad, půjdu s tím do stodoly, tam to bude vadit max kočkám :D Dneska jsem vše připravil, stačí natankovat, brnknout do vrtule a už to pofičí :D :lol: :? ... asi ne, já vím..
DAF
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od DAF »

Lepší je se zmalovat, než malovat (myslím tedy něčím kvalitním) a pokud jde o to další, důležité je správně a dobře na začátku nasát. Přeber si to oboje jak chceš :lol: , ty taky Marku. :lol: :lol:
P.S. přešel mě vztek a tak jsem spravil ajraplán. Budu mít zase s čím třískat o zem. Akorát už na to není počas.
Hitec Aurora 9X
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Spikyair »

Na 2 ccm mwws lítá teď Aliena od firmy Svor, s malímy výchilkamy bude vhodný i pro začátečníky a když jse výchylky zvětší tak zvládne zálkadní akrobacii, výkruty, přemety, akorád do pádu se mu moc nechce s plně nataženou výškovkou dokáže lítat i jak snouflík, nově taky skouším víkruty do kruhu.
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od kasssy »

S letadlem musím počkat na Ježiška,nedávno se manželka ptala, co že to jako vybírám a teď v týdnu dorazil balík, kterej nesmím vidět a mám zákaz cokoliv si kupovat, tak fakt nevím :D
Ale třeba to taky bude ta létající ryba :lol: ikdyž tu rezolutně kvůli ceně helia odmítala, ale kdo se má v ženských vyznat :D tak mě držte palce...
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“