DSM2 pro T8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
bitovod

Re: DSM2 pro T8FG

#61 Příspěvek od bitovod »

jyrry píše:
bitovod píše:... Jak jsi s nim spokojenej? ....

po pravde receno, pouzivam ho jen ve spojeni s programovanim PICu, koukam co z nich leze a merim treba ramec PPM signalu. Ten pouzivam k mereni casu v cl-timerech a rekl bych, ze kdyz podle toho pindoura nastavim 20.00ms ±0.2ms tak se to na ctyrech minutach sekne tak o vterinku, dve maximalne. Ukazuje ruzne namerene hodnoty, ma kurzory... no a to je asi tak vsechno co po nem chci.
Nejakou silenost po nem zobrazit nechci - treba prubehy na spinanych zdrojich a tak...

Takže to obecně vzato na nějaké drobnosti použitelné bude, to jsi mě docela potěšil. Právě ve spojení s PICkama bych to chtěl používat - v dílně si udělám HW, ale programování si beru do obejváku, líp se mi tu píše, ale zase se hůř ladí... A a oscík je při ladění někdy nezastupitelnej, takže bych v ovýváku měl toho mrňouse velikosti mobilu, to by se mi dost líbilo. Koukal jsem, že existuje nějaký alternativní FW, dá se to nějak připojit k PC? Klasické USB DSO se mi moc nelíbí (měl jsem cosi od Voltcraftu a asi po roce šel zase do světa - sice maloval, ale nějak jsme se nezkamarádili), raději mám něco autonomního, ale občas by se hodilo uložit průběh, byť do mrňavého obrázku s 8bit rozlišením.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od jyrry »

bitovod píše:.... dá se to nějak připojit k PC? ....

hm, to jsem jeste nezkousel... kdyz vyjde cas, juknu na to. Ale to uz asi musim precist navod :-D
ma to hafo voleb ktere ani nevim na co jsou...
jyrry.webnode.cz
eco

#63 Příspěvek od eco »

Možná blbý dotaz...mám dva satelity Spektrum a bezpádlo HC3SX spáruji to když nemám žádný Spektrum RX jen ty saletity nebo si od někoho zapůjčit RX, napárovat na moje satelity??
Díky
eco

#64 Příspěvek od eco »

nikdo neví :?:
shake13

#65 Příspěvek od shake13 »

Zaloz si nove vlakno tu si off topic. Myslim ale, ze by to malo ist pouzitim parovacieho konektoru do HC3SX. Pozri navod. Alebo sa spytaj tu:
viewtopic.php?f=107&t=40182
Naposledy upravil(a) shake13 dne stř 16.11.2011 17:14, celkem upraveno 1 x.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
xener

#66 Příspěvek od xener »

eco píše:Možná blbý dotaz...mám dva satelity Spektrum a bezpádlo HC3SX spáruji to když nemám žádný Spektrum RX jen ty saletity nebo si od někoho zapůjčit RX, napárovat na moje satelity??
Díky

To chces tie satelity pouzivat bez prijimaca? kam strcis serva a napajanie ?
shake13

#67 Příspěvek od shake13 »

xener píše:To chces tie satelity pouzivat bez prijimaca? kam strcis serva a napajanie ?

Pri pouziti tychto heli bezpadiel to ide aj bez prijimaca. Prijimace su vlastne satelity. Napajanie a serva pridu pripojit uz len do samotneho bezpadla.
MAX,Rival,BN-2 Islander
eco

#68 Příspěvek od eco »

shake13 píše:Zaloz si nove vlakno tu si off topic. Myslim ale, ze by to malo ist pouzitim parovacieho konektoru do HC3SX. Pozri navod. Alebo sa spytaj tu:
viewtopic.php?f=107&t=40182

hmm, v návodu nic není...a rozhodně je to míň off než předchozí osciloskopy
shake13

#69 Příspěvek od shake13 »

eco píše:hmm, v návodu nic není...a rozhodně je to míň off než předchozí osciloskopy

Asi si ma trochu zle pochopil. Myslel som tym, ze ked sa budes pytat vo vlakne ktore som ti uviedol, sa skorej dockas odpovede, lebo tam chodia ti, co toto bezpadlo vlastnia a teda skor dostanes odpoved tam. Lebo inak neviem, ako ma napadnut niekoho, kto vlastni HC3SX, ze na nejaky problem s nim sa niekto pyta vo vlakne "DSM2 pro T8FG".
MAX,Rival,BN-2 Islander
eco

#70 Příspěvek od eco »

Ok, zkusím to tam :)
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od gamer007 »

Ahoj, povedlo se už někomu spářit nějaký eflite vrtulníček přes modul s T8FG?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
MartyCZ

#72 Příspěvek od MartyCZ »

ahoj, mam sparovany jak mcp-x a msr tak i micro p51 a micro 4site a nejake 5$ (ne orange i orange) prijimace s dsm-2 modulem, ten sice neni ve futabe, ale na parovani samotne to nema vliv.
(sedi to v t9 a tusim bylo potreba posoupnout o jeden krok casovani ppm signalu, jinak nula nebyla v nule - bez posunu byli patrne vychylky na servech - proste tam kde s DX6i nebo "netopyrem" byli po sparovani kormidla v neutralu, tak po sparovani s modulem v t9 byli pri nulovych vychylkach pak kormidla souple - posun casovani PPM signalu o jeden krok nahoru to vyresil a kormidla jsou v neutralu bez potreby trimu etc.)
visis

#73 Příspěvek od visis »

Omlouvám se za oživení starého tématu, ale stále stejná otázka, protože doba poškodila o par let dopředu. Je v současné době k dispozici dsm2 nebo dsmx modul pro futabu t8fg, tak aby se připojil do konektoru učitel/žák a aby spolehlivé fungoval?
Děkuji všem za nápad ;-)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“