CA lepidlo - výběr, skladování, aplikace, ochrana zdraví

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
veka1
Kontaktovat uživatele:

CA lepidlo - výběr, skladování, aplikace, ochrana zdraví

#1 Příspěvek od veka1 »

Dá se říct ,že Ca lepidlo je dobrý sluha , ale špatný pán . :lol:

Jak postupovat ,aby jsme maximálně využili jeho služeb , je celkem dobře popsáno na následujících webových stránkach výrobce:

http://www.bupak.eu/tipy-a-triky.html
http://www.bupak.eu/otazky-a-odpovedi.html

Mám zato, že jde o přínosné informace pro řadu uživatelů zdejšího fora, s vyhlídkou, že v případě specifických problémů, můžou položit dotaz přímo "kovářovi". :wink:

veka1
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

Jak jsem již psal v jiném threadu Bupak plní i vteřiňáky pro Reicharda - nevíte někdo jaký je rozdíl mezi tím a Boltem? arda1BOT
Snek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Snek »

Nevím, od doby kdy jsem přešel na sekunďák z HK, tak se skladovaním nemám problém. Lepidlo mám v šuflíku při pokojové teplotě a je "otevřeno" třetím rokem a dobírám zrovna dno lahvičky.

Řídké je pořád i po třech letech řídké!!! Když sem kupoval sekunďáky v CZ, ať Pelikan, HVP, Robbe, tak mi vždy nejpozději do roka zhoustlo a na jaře bylo pak už tvrdé jak cihla.

Takže popis jejich podmínek pro skladování mi příjde hoodně ujetý. Stačí vybrat vhodnou značku a není problém se skladováním.
veka1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od veka1 »

Snek píše:Nevím, od doby kdy jsem přešel na sekunďák z HK, tak se skladovaním nemám problém. Lepidlo mám v šuflíku při pokojové teplotě a je "otevřeno" třetím rokem a dobírám zrovna dno lahvičky.

Řídké je pořád i po třech letech řídké!!! Když sem kupoval sekunďáky v CZ, ať Pelikan, HVP, Robbe, tak mi vždy nejpozději do roka zhoustlo a na jaře bylo pak už tvrdé jak cihla.

Takže popis jejich podmínek pro skladování mi příjde hoodně ujetý. Stačí vybrat vhodnou značku a není problém se skladováním.

... asi to budou absolutní neschopové, když něco takového píšou ,že?Napiš na jejich technické odeělení ,že jen balamutí lidi a lepidlům vůbec nerozumí. :lol:

To co píšou, mi přijde přijde z hlediska principu celkem normální a funkční.
Kupuji ty největší balení řídkého lepidla (450g) a pro praktické použití je postupně přelévám do pracovních nádobek s kovovu injekční jehlou ,coby aplikátorem.
Ročně spotřebuji cca dvě nádobky, někdy více. K tomu průběžně doplňuji 56g balení středně hustého lepidla.
Tento systém mi v praxi vyhovuje víc ,než nákup malých balení.
Je fakt ,že provozní lahvičky jsou permanentně otevřeny a zásobní (velkoobjemové) mám schované ve skříni. Na ledničku jsem si zatím nikdy nevzpoměl.
Ke zhoustnutí a ztvrdnutí lepidla , jsem se ca10 let používání CA lepidel ve větším množství , nějak nedopracoval. :wink:
Pozn. nikdy jsem nekupoval jiné lepidlo než Flasch ( Bolt) s výjimkou cca 3ks lahviček lepidla Sicomet 8300, tak kvalitu jiných značek těžko posoudím.

veka1
Naposledy upravil(a) veka1 dne čtv 27.10.2011 12:37, celkem upraveno 1 x.
Snek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Snek »

veka1 píše: ... asi to budou absolutní neschopové, když něco takového píšou ,že?Napiš na jejich technické odeělení ,že jen balamutí lidi a lepidlům vůbec nerozumí. :lol:

To co píšou, mi přijde přijde z hlediska principu celkem normální a funkční.
...

Ja naposal jen svoji vlastní zkušenost s sekundovými lepidly které jsem kupoval v ostravské SCZ Model. Zkusil jsem všechny značky co prodavali a bylo to vždy jak popisuji.

Proto beru ty rady uváděné "přelívačem" (chápej CZ výrobce) jako marketingovou obranu proti reklamaci.

Tvoje postřehy mi to potvrzují a navíc spotřebuješ lepidlo jak píšeš dříve než já.

Snek
Skoky
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Skoky »

Kde nakupujete lepidla Flasch ( Bolt) ??? nebo jiné kvalitní CA lepidla?
Dnes modelář, zítra letec ...
SPECTRUM DX7i
Mustang P51-D (elektro),Tiger Trainer 40 (8.5ccm),MX2 2,3m(DLE 55)
létáme v:
Bánov(asfalt), Rudice(tráva), Šumice (vlastní let.-tráva) www.rajce.net/f289163003
veka1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od veka1 »

Skoky píše:Kde nakupujete lepidla Flasch ( Bolt) ??? nebo jiné kvalitní CA lepidla?

.. v nejbližším modelářském krámě (při větším množství to můžeš skusit přímo u výrobce) . :wink:

Od roku 2000 byl pro mě hlavním dodavatelem JINO v HK a v posledních ca 4 letech jsem se dal do spolku s rcm. v.o.s. Pardubice.

Kdybych toho bral více , kupoval bych přímo v BUPAKu nebo u Ivana Hořejšího.
Po osobní debatě s velkododavateli jsem usoudil ,že při malém množství ( nejsem obchodník) se stejně nedostanu cenově níž, než u výše zmíněných maloobchodníků .
Jsem rád ,když mi to kluci přivezou z velkoskladu a nemusím nic řešit .

...oni mají moje peníze a radost, že u nich nakupuju, no a ja mám lepidlo , jak se říká s "donáškou do dílny" (někdy doslova) . :D

veka1
Snek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Snek »

Toz si neodpustim taky marketingovou prednasku.

Pred Horejsim smekam ze ma stastnou ruku na vyber zbozi a skladbu sortimentu jeho obchudku. Ceny ma bych rekl taky primerene a vybocujici ze standardu ceskych prekupniku kde se stanovuji nasobky nakupni ceny ;)

Doporucovana znacka vterinoveho lepidla ktere prodava Horejsi koupim ve vetsim a daleko levnejsim baleni na HobbyKing.com

Nejsem tak bohaty abych si mohl dovolit levne a nekvalitni veci.
Pokud neverite tak se kouknete treba na aktivator

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8456

http://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.a ... cislo=1268

HobbyKing s postovnym 105kc (1$=17kc)
Horejsi bez postovneho 141kc

Ja jsem svatecni modelar a vleke baleni lepidla spotrebuji do 2-3 let.
To co prodavalo RCM-Pelikan se stim neda srovnavat.

Zaver si muze udelat kazdy sam.
Buckeye-Blitz

#9 Příspěvek od Buckeye-Blitz »

Prosím, může mi někdo vysvětlit, jak je možné, že mezi různými CA lepidly (nebo různými alespoň co se týče etikety na lahvičce, potažmo ceny) jsou takové rozdíly v tom, kdy které v lahvičce zatvrdne? Je to tím, že ten kdo to plní do menších balení nedodržuje nějaký postup, nebo že je jiné složení lepidla od toho kterého výrobce nebo čím? Osobně jsem nikdy nezkoušel (ani nevím jak by to zkusit šlo), zda jeden CA lepí líp nebo hůř ve srovnání s jiným CA ani jsem žádné rozdíly v lepení nezaznamenal, všechny smrdí stejně, tak v čem se tedy různí (nemyslím pochopitelně hustotu)?
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
veka1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od veka1 »

Buckeye-Blitz píše:Prosím, může mi někdo vysvětlit, jak je možné, že mezi různými CA lepidly (nebo různými alespoň co se týče etikety na lahvičce, potažmo ceny) jsou takové rozdíly v tom, kdy které v lahvičce zatvrdne?

.. na začátku jsem psal, že je možné zeptat se přímo "kováře".

Pozn. Po rozbalení odkazů v prvním příspěvku, je vlevo tlačítko kontakt

Skus napsat na technické odělení, možná nám to ofiko vysvětlí.

Ty odkazy jsem pověsil sem do dílny ,aby jste je měli na očích a v případě potřeby jim psali a získavali pro sebe relevantní informace. :lol:

veka1
duchas

Re: CA lepidlo - výběr, skladování, aplikace, ochrana zdraví

#11 Příspěvek od duchas »

Čau nemáte někdo zkušenosti o tomto prstolepu,dostalo se mě do ruky,používají to v nejmenované fabrice na lepení plastů atd.Nevím jeslti bych zalepil EPP třeba to někdo vyčtete z něm.návodu předem dík
http://www.delo.de/fileadmin/upload/dok ... EBR-D_.pdf
arda1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od arda1 »

Ahoj odkaz nefachá- háže mě to na hlavní stránku. Radek
ICQ 638556901
duchas

#13 Příspěvek od duchas »

arda1 píše:Ahoj odkaz nefachá- háže mě to na hlavní stránku. Radek

Čau už by měl fachat
arda1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arda1 »

To je jen všeobecný popis jejich CA produktů. Který typ lepidla přesně máš? Radek
ICQ 638556901
duchas

#15 Příspěvek od duchas »

arda1 píše:To je jen všeobecný popis jejich CA produktů. Který typ lepidla přesně máš? Radek

číslo bude zítra určitě ho dodám
Odpovědět

Zpět na „Dílna“