Snek píše:Nevím, od doby kdy jsem přešel na sekunďák z HK, tak se skladovaním nemám problém. Lepidlo mám v šuflíku při pokojové teplotě a je "otevřeno" třetím rokem a dobírám zrovna dno lahvičky.
Řídké je pořád i po třech letech řídké!!! Když sem kupoval sekunďáky v CZ, ať Pelikan, HVP, Robbe, tak mi vždy nejpozději do roka zhoustlo a na jaře bylo pak už tvrdé jak cihla.
Takže popis jejich podmínek pro skladování mi příjde hoodně ujetý. Stačí vybrat vhodnou značku a není problém se skladováním.
... asi to budou absolutní neschopové, když něco takového píšou ,že?Napiš na jejich technické odeělení ,že jen balamutí lidi a lepidlům vůbec nerozumí.
To co píšou, mi přijde přijde z hlediska principu celkem normální a funkční.
Kupuji ty největší balení řídkého lepidla (450g) a pro praktické použití je postupně přelévám do pracovních nádobek s kovovu injekční jehlou ,coby aplikátorem.
Ročně spotřebuji cca dvě nádobky, někdy více. K tomu průběžně doplňuji 56g balení středně hustého lepidla.
Tento systém mi v praxi vyhovuje víc ,než nákup malých balení.
Je fakt ,že provozní lahvičky jsou permanentně otevřeny a zásobní (velkoobjemové) mám schované ve skříni. Na ledničku jsem si zatím nikdy nevzpoměl.
Ke zhoustnutí a ztvrdnutí lepidla , jsem se ca10 let používání CA lepidel ve větším množství , nějak nedopracoval.
Pozn. nikdy jsem nekupoval jiné lepidlo než Flasch ( Bolt) s výjimkou cca 3ks lahviček lepidla Sicomet 8300, tak kvalitu jiných značek těžko posoudím.
veka1