CA lepidlo - výběr, skladování, aplikace, ochrana zdraví

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Ticcino

Re:

#16 Příspěvek od Ticcino »

Buckeye-Blitz píše:Prosím, může mi někdo vysvětlit, jak je možné, že mezi různými CA lepidly (nebo různými alespoň co se týče etikety na lahvičce, potažmo ceny) jsou takové rozdíly v tom, kdy které v lahvičce zatvrdne? Je to tím, že ten kdo to plní do menších balení nedodržuje nějaký postup, nebo že je jiné složení lepidla od toho kterého výrobce nebo čím? Osobně jsem nikdy nezkoušel (ani nevím jak by to zkusit šlo), zda jeden CA lepí líp nebo hůř ve srovnání s jiným CA ani jsem žádné rozdíly v lepení nezaznamenal, všechny smrdí stejně, tak v čem se tedy různí (nemyslím pochopitelně hustotu)?

Nevim, ale měl jsem v ruce jen dva sekunďáky (vyjma různých tubiček co se prodávají v supermarketu).
A to Pelikán a Jino. Oba střední.
Pelikán mi hodně houstnul po vyplácání cca 3/4 lahvičky a stále se mi zalepovala špička. Ale zase nežral polystyren.
Jino žral polystyren jak divěj, ale zase mi nezhoustl a netuhnul ve špičce.

Problém tuhnutí špičky u Pelikána jsem vyřešil větší ďourou (1,5mm). Teď už špička nezatuhává.

Do lednice ani do šuplíku lepidla nedávám, zejména z bezpečnostních důvodů, jelikož mám dvě malý děti všudybyly, a sekunďák je to poslední, s čím by měly přijít do styku.
duchas

Re: CA lepidlo - výběr, skladování, aplikace, ochrana zdraví

#17 Příspěvek od duchas »

duchas píše:
arda1 píše:To je jen všeobecný popis jejich CA produktů. Který typ lepidla přesně máš? Radek

číslo bude zítra určitě ho dodám

TAk toto lepidlo je bez čísla,
arda1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od arda1 »

Nemáš ICQ nebo Skype? Když tak SZ- Radek
ICQ 638556901
duchas

#19 Příspěvek od duchas »

arda1 píše:Nemáš ICQ nebo Skype? Když tak SZ- Radek