Seteklali jste se už někdo stím, že pří letu vpřed, kdy se snažím udržovat konstatntní výšku a směr dochází k určité oscilaci gyr a rozkmitávání celé tricoptéry? Měnil jsem i KK desku, nyní mám s mems gyry a stále se to děje?
Setkali , a myslím, že vetšina lidí. . Obvykle tenhle jev nastává při rychlém letu anebo v utažených zatáčkách na rychlosti. A příčinou je příliš vysoká citlivost na gyrech. Po snížení citlivosti na potenciometrech se to bude zlepšovat , dá se to odstranit úplně. Ale daní za odstranění tohoto jevu je bohužel horší stabilita ve visu. Žádným jiným jednoduchým způsobem to bohužel vyřešit nejde.
Děkuji za odpověď, bohužel jsem zkoušel nastavit zisk gyr tak dokud byla schopnost to uřídit a dělalo to pořád. Jak je možné že k tomu jevu dojde a rozkmitají se uvedená gyra?Na první testovací ,,lehké" tricopteře mám dojem že mi to nedělalo, nebo jsem toho měl plný brejle ze začátku a neregistroval to:)Existuje ještě jiná deska na klasickou tricopteru´s mechanicky natáčeným motorem?
Tak to tam nejspíš budeš mít nějaký další problém.Další pravděpodobnou věcí jsou vibrace anebo špatné vrtule které se na vyšších otáčkách rozkmitají. Řídících desek existuje hodně, a konfigurace copteru v řídící desce je pouhá otázka změny software . Obvykle ty desky umí nejenom tricopter se servem, ale i quad, hexa,okto, nekdy dokonce i dvoumotor anebo i jednomotor se servy.
To je mi jasné, mechanické vlivy do daného problému nepočítám (vyvážené vrtule, vibrace, utlumení) vše je poctivě uděláno. Řešil jsem to z pohledu KK desky, zda to není problém vní samotné-neřešitelný...Různé typy multirotorových modelů jsou jasné, ptám se cíleně na TRICOPTERU s mechanickým ovládáním, jelikož pouze u KK desky je uvedená daná možnost se servem -zbytek desek to neuvádí-pouze variantuY6.
mapel píše:To je mi jasné, mechanické vlivy do daného problému nepočítám (vyvážené vrtule, vibrace, utlumení) vše je poctivě uděláno. Řešil jsem to z pohledu KK desky, zda to není problém vní samotné-neřešitelný...Různé typy multirotorových modelů jsou jasné, ptám se cíleně na TRICOPTERU s mechanickým ovládáním, jelikož pouze u KK desky je uvedená daná možnost se servem -zbytek desek to neuvádí-pouze variantuY6.
tak např. tricopteru se servem umožňuje Openpilot, Arducopter, Multiwii, Shrediquette atd. Prakticky všechny dostupný jednotky na trhu
urcite o tom jiz bylo zde psano, ale je to tak obsahle tema, ze neumim najit potrebne info. letam zatim pouze s tim co ma kridla a tricoptera me velmi zaujala. na strankach http://www......se jsou veskere potrebne informace pro stavbu. cetl jsem ze pro rizeni tricop. se da pouzit i deska z HC, ktera je vsak urcena pro quadropteru. jak je toto zapojene pro 3 ramena? je treba desku preprogramovat? bude pro rizeni stacit optic 6? je nekdo kdo by byl ochoten pripadne pomoci s nastavenim a zaletem na liberecku a neprilis vzdalenem okoli? diky
davelbc píše:urcite o tom jiz bylo zde psano, ale je to tak obsahle tema, ze neumim najit potrebne info. letam zatim pouze s tim co ma kridla a tricoptera me velmi zaujala. na strankach http://www......se jsou veskere potrebne informace pro stavbu. cetl jsem ze pro rizeni tricop. se da pouzit i deska z HC, ktera je vsak urcena pro quadropteru. jak je toto zapojene pro 3 ramena? je treba desku preprogramovat? bude pro rizeni stacit optic 6? je nekdo kdo by byl ochoten pripadne pomoci s nastavenim a zaletem na liberecku a neprilis vzdalenem okoli? diky
Pre 3 ramená musíš zmeniť program dosky. Treba tam nasypať verziu určenú pre trikoptéry. Potom budeš mať na výstupoch 1-3 pripojené regle motorov a na 4ke bude servo zadného ramena. Niektoré verzie majú ešte na 5ke výstup pre reverz serva. Na ovládanie pomocou tejto dosky ti úplne postačí hocaká 4 kanálová súprava.
ajaj ja neco takoveho predpokladal. jsem coptery nepolibeny a je to pro me spanelska vesnice. co k preprogramovani potrebuji? vyjma znalosti, ktere nemam. budu tedy nasledne opet skemrat o rady. moc se mi to libi, ale zatim v tom nemam vubec jasno. existuje nejaky link s radou jak s coptery zacit? at tu furt neotravuji...
davelbc píše:ajaj ja neco takoveho predpokladal. jsem coptery nepolibeny a je to pro me spanelska vesnice. co k preprogramovani potrebuji? vyjma znalosti, ktere nemam. budu tedy nasledne opet skemrat o rady. moc se mi to libi, ale zatim v tom nemam vubec jasno. existuje nejaky link s radou jak s coptery zacit? at tu furt neotravuji...
Skús si omrknúť túto stránku. Konkrétne tu je soft s ktorým to robím ja. Je tam aj popis ako a čo s čím prepojiť a ako to flashnúť. A bude k tomu treba tento prevodník.
Jinak já se osobně taky chystám na stavbu tricopteru podle RC Explorera. Budu stavět verzi 2.5 ... teda až mi dojdou komponenty z Hobby Kingu. Některý momentálně nemaj, tak čekám.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3