Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Troll

Re: Tricopter

#1486 Příspěvek od Troll »

desmotazz píše:Tak to budu muset co nejdřív dodělat tu kabinku - mám regly uprostřed v těle, tak s nima budu moct hezky v kabině topit :D

Tohle Ti bohužel nepomůže. Ale za kabinku se přimlouvám, velice výrazně to zlepší rozpoznávání orientace copteru.
desmotazz

#1487 Příspěvek od desmotazz »

Troll píše:Tohle Ti bohužel nepomůže. Ale za kabinku se přimlouvám, velice výrazně to zlepší rozpoznávání orientace copteru.

No myslím že taková kabinka jakou já chci udělat, asi k lepší orientaci nepomůže :lol:

Plánuju to v tomhle stylu:
Přílohy
SKYBOT.jpg
skybotmk2.jpg
Troll

#1488 Příspěvek od Troll »

Ale ano, pomůže. Však až to budeš mít , proleť se s kabinkou a bez ní. Uvidíš ten rozdíl. :wink:
mapel

#1489 Příspěvek od mapel »

Seteklali jste se už někdo stím, že pří letu vpřed, kdy se snažím udržovat konstatntní výšku a směr dochází k určité oscilaci gyr a rozkmitávání celé tricoptéry? Měnil jsem i KK desku, nyní mám s mems gyry a stále se to děje?
Troll

#1490 Příspěvek od Troll »

Setkali , a myslím, že vetšina lidí. :) . Obvykle tenhle jev nastává při rychlém letu anebo v utažených zatáčkách na rychlosti. A příčinou je příliš vysoká citlivost na gyrech. Po snížení citlivosti na potenciometrech se to bude zlepšovat , dá se to odstranit úplně. Ale daní za odstranění tohoto jevu je bohužel horší stabilita ve visu. Žádným jiným jednoduchým způsobem to bohužel vyřešit nejde.
mapel

#1491 Příspěvek od mapel »

Děkuji za odpověď, bohužel jsem zkoušel nastavit zisk gyr tak dokud byla schopnost to uřídit a dělalo to pořád. Jak je možné že k tomu jevu dojde a rozkmitají se uvedená gyra?Na první testovací ,,lehké" tricopteře mám dojem že mi to nedělalo, nebo jsem toho měl plný brejle ze začátku a neregistroval to:)Existuje ještě jiná deska na klasickou tricopteru´s mechanicky natáčeným motorem?
Troll

#1492 Příspěvek od Troll »

Tak to tam nejspíš budeš mít nějaký další problém.Další pravděpodobnou věcí jsou vibrace anebo špatné vrtule které se na vyšších otáčkách rozkmitají. Řídících desek existuje hodně, a konfigurace copteru v řídící desce je pouhá otázka změny software . Obvykle ty desky umí nejenom tricopter se servem, ale i quad, hexa,okto, nekdy dokonce i dvoumotor anebo i jednomotor se servy.
mapel

#1493 Příspěvek od mapel »

To je mi jasné, mechanické vlivy do daného problému nepočítám (vyvážené vrtule, vibrace, utlumení) vše je poctivě uděláno. Řešil jsem to z pohledu KK desky, zda to není problém vní samotné-neřešitelný...Různé typy multirotorových modelů jsou jasné, ptám se cíleně na TRICOPTERU s mechanickým ovládáním, jelikož pouze u KK desky je uvedená daná možnost se servem -zbytek desek to neuvádí-pouze variantuY6.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1494 Příspěvek od JirkaA »

Honzo domluvíme se jak počasí dovolí, vezmeš to ke mně a můžeme to vyzkoušet na mojí mechanice..
OK2WY
martinre
Kontaktovat uživatele:

#1495 Příspěvek od martinre »

mapel píše:To je mi jasné, mechanické vlivy do daného problému nepočítám (vyvážené vrtule, vibrace, utlumení) vše je poctivě uděláno. Řešil jsem to z pohledu KK desky, zda to není problém vní samotné-neřešitelný...Různé typy multirotorových modelů jsou jasné, ptám se cíleně na TRICOPTERU s mechanickým ovládáním, jelikož pouze u KK desky je uvedená daná možnost se servem -zbytek desek to neuvádí-pouze variantuY6.

tak např. tricopteru se servem umožňuje Openpilot, Arducopter, Multiwii, Shrediquette atd. Prakticky všechny dostupný jednotky na trhu
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#1496 Příspěvek od davelbc »

urcite o tom jiz bylo zde psano, ale je to tak obsahle tema, ze neumim najit potrebne info. letam zatim pouze s tim co ma kridla a tricoptera me velmi zaujala. na strankach http://www......se jsou veskere potrebne informace pro stavbu. cetl jsem ze pro rizeni tricop. se da pouzit i deska z HC, ktera je vsak urcena pro quadropteru. jak je toto zapojene pro 3 ramena? je treba desku preprogramovat? bude pro rizeni stacit optic 6? je nekdo kdo by byl ochoten pripadne pomoci s nastavenim a zaletem na liberecku a neprilis vzdalenem okoli? diky
Přílohy
QUAD-CON16K-2(1).jpg
Bulman

#1497 Příspěvek od Bulman »

davelbc píše:urcite o tom jiz bylo zde psano, ale je to tak obsahle tema, ze neumim najit potrebne info. letam zatim pouze s tim co ma kridla a tricoptera me velmi zaujala. na strankach http://www......se jsou veskere potrebne informace pro stavbu. cetl jsem ze pro rizeni tricop. se da pouzit i deska z HC, ktera je vsak urcena pro quadropteru. jak je toto zapojene pro 3 ramena? je treba desku preprogramovat? bude pro rizeni stacit optic 6? je nekdo kdo by byl ochoten pripadne pomoci s nastavenim a zaletem na liberecku a neprilis vzdalenem okoli? diky

Pre 3 ramená musíš zmeniť program dosky. Treba tam nasypať verziu určenú pre trikoptéry. Potom budeš mať na výstupoch 1-3 pripojené regle motorov a na 4ke bude servo zadného ramena. Niektoré verzie majú ešte na 5ke výstup pre reverz serva. Na ovládanie pomocou tejto dosky ti úplne postačí hocaká 4 kanálová súprava.
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#1498 Příspěvek od davelbc »

ajaj ja neco takoveho predpokladal. jsem coptery nepolibeny a je to pro me spanelska vesnice. co k preprogramovani potrebuji? vyjma znalosti, ktere nemam. budu tedy nasledne opet skemrat o rady. moc se mi to libi, ale zatim v tom nemam vubec jasno. existuje nejaky link s radou jak s coptery zacit? at tu furt neotravuji...
Bulman

#1499 Příspěvek od Bulman »

davelbc píše:ajaj ja neco takoveho predpokladal. jsem coptery nepolibeny a je to pro me spanelska vesnice. co k preprogramovani potrebuji? vyjma znalosti, ktere nemam. budu tedy nasledne opet skemrat o rady. moc se mi to libi, ale zatim v tom nemam vubec jasno. existuje nejaky link s radou jak s coptery zacit? at tu furt neotravuji...

Skús si omrknúť túto stránku. Konkrétne tu je soft s ktorým to robím ja. Je tam aj popis ako a čo s čím prepojiť a ako to flashnúť. A bude k tomu treba tento prevodník.
Trinom

#1500 Příspěvek od Trinom »

davelbc píše:na strankach http://www......se jsou veskere potrebne informace pro stavbu.
Myslíš http://rcexplorer.se/, že? :D

Jinak já se osobně taky chystám na stavbu tricopteru podle RC Explorera. Budu stavět verzi 2.5 ... teda až mi dojdou komponenty z Hobby Kingu. Některý momentálně nemaj, tak čekám.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“