JuraS. píše:Divnej dotaz...napadlo mě..vysílací modul frsky zvládne kolik kanálů ? to jsem nikde neviděl psáno..v sadě s přijímačem 8mi kanálem je psáno 8 kanálů ale to je dáno počtem kanálů přijímače..namontuje, li se diy modul do 9ti kanálu pak se vysílá 9 kanálů ? a namontoval by li někdo diy frsky do vysílače s 12 ti, 16 ti, 18 ti kanály..přenášel by frsky všechny kanály ?
Není to dáno přijímačem, ale tím jaký signál
PCM/PPM8/PPM16 apod. vysílá deska v daném případě
T9X do vysílacího modulu a taktéž tím jaký signál
PCM/PPM8/PPM16 apod. určitý vysílací modul podporuje či nikoli.
Vysílací modul FrSky podporuje PPM8, ale s jiným modulem
JETI Duplex a s přepnutím na
PPM16 ve firmware ER9X může
T9X mít 16 kanálů i s telemetrií od JETI.
JuraS. píše:proč dělá flysky 9 ti kanál když vyrábí jen 8mi kanálové přijímače ?
Protože se na začátku když přišla T9X na trh obecně předpokládalo, že může v budoucnu existovat nějaký PCM 9-ti kanálový vysílací modul, který by mohl být použitelný s T9X, ale FlySky ho vyrábět nezačal a v názvu ta devítka maketingově vypadá lépe. Nicméně jak už jsem zmínil např. výměnou firmware za ER9X a modulu za JETI může mít T9X 16 kanálů i s telemetrií od JETI.
JuraS. píše:které jsou přijímače kompatibilní s frsky ? jsou vůbec nějaké ?
Vysílací modul FlySky/Turnigy je kompatibilní s přijímači
FlySky 8/6/3/2 kanál a dále s
Turnigy 8-mi kanálem a kromě toho ještě
s HK přijímači 6-ti a 3 kanálem, a to proto, že jsou to defacto všechno přijímače FlySky jen prodávané pod různými názvy
HK/Turnigy a v různých obalech
viz tento odkaz kde je několik přijímačů kompatibilních s FlySky uvedeno. Taktéž i
RC souprava Turnigy 9X je vlastně FlySky jen v trochu jiném obalu a pod jiným názvem.
Přijímače FlySky/HK/Turnigy ovšem nejsou vůbec kompatibilní s modulem FrSky. S FrSky modulem jsou kompatibilní jenom přijímače FrSky. Mezi
telemetrické přijímače FrSky patři přijímače
viz tento odkaz a
netelemetrické viz tento odkaz.