Má na to nějakou fajn fintu?
Úplně pitomá otázka: Jak inteligentně vytáhnout kon. serva?
Úplně pitomá otázka: Jak inteligentně vytáhnout kon. serva?
...řeknete si-blbá otázka!..Souhlasím
Ale přesto, že modelařím dlouho, vždycky mě napadne, jak inteligentně vytáhnout konektor serva z přijímače?...zvlášť, když je to ten uprostřed řady konektorů..Tahat za kabel, to není moc technicky čisté...a nějak to "vykotlat"...to také ne...
Hopnza
Re: Úplně pitomá otázka: Jak inteligentně vytáhnout kon. ser
Když jsou konektory dobře nakrimpované, tak není problém to tahat za kabel. Nedělá se to zase tak často.
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
cilek píše:Když jsou konektory dobře nakrimpované, tak není problém to tahat za kabel. Nedělá se to zase tak často.
dobrá rada
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
..no taky to občas tahám "na prasáka" - za kabel...Ale mám u toho nečistý svědomí
))
ja to vytahuju normálně prsty a nehty..Jak tu někdo psal nevytahuje se to každý den tak bych to moc neřešil
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
pean, pevná pinzeta nebo úzké kleště, rafnout z boku a vytáhnout. BTW taky to tahám za kabely když to nejde jinak 
OK2WY
(Znám jednu paní, je jí 76 ! let a má 30 modelů, z toho 5 větroňů. A celou II. sv. válku
Tedy - když je modelů víc, a přijímačů málo, je to otázka k řešení. ALe jak vidím, nikdo nic novátorského nepoužívá. I tak děkuji za projevený názor.
2952 píše:...řeknete si-blbá otázka!..SouhlasímAle přesto, že modelařím dlouho, vždycky mě napadne, jak inteligentně vytáhnout konektor serva z přijímače?...zvlášť, když je to ten uprostřed řady konektorů..Tahat za kabel, to není moc technicky čisté...a nějak to "vykotlat"...to také ne...
Má na to nějakou fajn fintu?Hopnza
Pokud možno netahat z přijímače nic, prostě to nechat v přijímači nafurt a napojování při montáži letadla při létání udělat přes servokonektory, za které se to drží lépe a mají pojistku. Jinak jak bylo psáno, pevnou pinzetou nebo kleštičkama.
2952 píše::-))) no já bych to řešil)) jinak bych se na to neptal. A nevím, jestli máš jeden model a jeden přijímač..., ale když je modelů víc ...!?
(Znám jednu paní, je jí 76 ! let a má 30 modelů, z toho 5 větroňů. A celou II. sv. válkuNejraděi teď lítá s harikem...prý zero je na už moc divoký
)) )
Tedy - když je modelů víc, a přijímačů málo, je to otázka k řešení. ALe jak vidím, nikdo nic novátorského nepoužívá. I tak děkuji za projevený názor.Honza
Když je modelů víc a přijímačů málo, tak snad neřešíš jen prostřední kabel, ne?
Já to dělám dlouhýma, úzkyma kleštěma - chytnu na bocích a opatrně "vykvedlám" ven. Akorát kvůli nedostatku místa musím vytáhnout více konektorů, abych se dostal k tomu, ke kterému potřebuju.
T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
2952 píše:...řeknete si-blbá otázka!..SouhlasímAle přesto, že modelařím dlouho, vždycky mě napadne, jak inteligentně vytáhnout konektor serva z přijímače?...zvlášť, když je to ten uprostřed řady konektorů..Tahat za kabel, to není moc technicky čisté...a nějak to "vykotlat"...to také ne...
Má na to nějakou fajn fintu?Hopnza
Jestli to dobře chápu tak vytahovat konektory z přijímače při sundavání křídla kvůli přepravě.Já to dělám tak že do přijímače vrazím na křidýlka prodloužení 10 cm a z něj to pak už vyndavat nemusím.
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm
Videl som aj take, ze na kazdy servokonektor sa nalepi paska alebo podobna vec, ktora vytrca napr. 1 cm. Ked potrebujem vytiahnut konektor, potiahnem za pasku a je von
. Na paske moze byt este prilepeny papierik, na ktorom moze byt napisane napr. co sa danym kanalom ovlada - kridelka, klapky...
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
cilek píše:Když jsou konektory dobře nakrimpované, tak není problém to tahat za kabel. Nedělá se to zase tak často.
To už to raděj udělám zevrubně
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Já se to snažím prostě vykvedlat, ale nervu to za dráty. Případně jich vyndám najednou víc a taky se nic nestane
.
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně nám to pánové nesmí padat, ty modely, to se pak v těch konektorech a pinech dějou věci, když se éro rozmlátí o zem na tři kusy a každý z těch kusů letí jinam a přijímač je uprostřed mezi všemi těmi dráty
Já takhle posledně rozložil celý přijímač na kusy......
Já takhle posledně rozložil celý přijímač na kusy......