Úplně pitomá otázka: Jak inteligentně vytáhnout kon. serva?

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
2952

Úplně pitomá otázka: Jak inteligentně vytáhnout kon. serva?

#1 Příspěvek od 2952 »

...řeknete si-blbá otázka!..Souhlasím :-) Ale přesto, že modelařím dlouho, vždycky mě napadne, jak inteligentně vytáhnout konektor serva z přijímače?...zvlášť, když je to ten uprostřed řady konektorů..Tahat za kabel, to není moc technicky čisté...a nějak to "vykotlat"...to také ne...
Má na to nějakou fajn fintu? :-) Hopnza
cilek

Re: Úplně pitomá otázka: Jak inteligentně vytáhnout kon. ser

#2 Příspěvek od cilek »

Když jsou konektory dobře nakrimpované, tak není problém to tahat za kabel. Nedělá se to zase tak často.
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od tomasvrx1 »

cilek píše:Když jsou konektory dobře nakrimpované, tak není problém to tahat za kabel. Nedělá se to zase tak často.

dobrá rada :|
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
2952

#4 Příspěvek od 2952 »

..no taky to občas tahám "na prasáka" - za kabel...Ale mám u toho nečistý svědomí :-)))
midiborec

#5 Příspěvek od midiborec »

ja to vytahuju normálně prsty a nehty..Jak tu někdo psal nevytahuje se to každý den tak bych to moc neřešil
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JirkaA »

pean, pevná pinzeta nebo úzké kleště, rafnout z boku a vytáhnout. BTW taky to tahám za kabely když to nejde jinak ;)
OK2WY
2952

#7 Příspěvek od 2952 »

:-))) no já bych to řešil :-))) jinak bych se na to neptal. A nevím, jestli máš jeden model a jeden přijímač..., ale když je modelů víc ...!?

(Znám jednu paní, je jí 76 ! let a má 30 modelů, z toho 5 větroňů. A celou II. sv. válku :-) Nejraděi teď lítá s harikem...prý zero je na už moc divoký :-))) )

Tedy - když je modelů víc, a přijímačů málo, je to otázka k řešení. ALe jak vidím, nikdo nic novátorského nepoužívá. I tak děkuji za projevený názor. :-) Honza
Prorock
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Prorock »

2952 píše:...řeknete si-blbá otázka!..Souhlasím :-) Ale přesto, že modelařím dlouho, vždycky mě napadne, jak inteligentně vytáhnout konektor serva z přijímače?...zvlášť, když je to ten uprostřed řady konektorů..Tahat za kabel, to není moc technicky čisté...a nějak to "vykotlat"...to také ne...

Pokud možno netahat z přijímače nic, prostě to nechat v přijímači nafurt a napojování při montáži letadla při létání udělat přes servokonektory, za které se to drží lépe a mají pojistku. Jinak jak bylo psáno, pevnou pinzetou nebo kleštičkama.
cilek

#9 Příspěvek od cilek »

2952 píše::-))) no já bych to řešil :-))) jinak bych se na to neptal. A nevím, jestli máš jeden model a jeden přijímač..., ale když je modelů víc ...!?

(Znám jednu paní, je jí 76 ! let a má 30 modelů, z toho 5 větroňů. A celou II. sv. válku :-) Nejraděi teď lítá s harikem...prý zero je na už moc divoký :-))) )

Tedy - když je modelů víc, a přijímačů málo, je to otázka k řešení. ALe jak vidím, nikdo nic novátorského nepoužívá. I tak děkuji za projevený názor. :-) Honza

Když je modelů víc a přijímačů málo, tak snad neřešíš jen prostřední kabel, ne? :roll:
Kra

#10 Příspěvek od Kra »

Já to dělám dlouhýma, úzkyma kleštěma - chytnu na bocích a opatrně "vykvedlám" ven. Akorát kvůli nedostatku místa musím vytáhnout více konektorů, abych se dostal k tomu, ke kterému potřebuju.

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
Dulen

#11 Příspěvek od Dulen »

2952 píše:...řeknete si-blbá otázka!..Souhlasím :-) Ale přesto, že modelařím dlouho, vždycky mě napadne, jak inteligentně vytáhnout konektor serva z přijímače?...zvlášť, když je to ten uprostřed řady konektorů..Tahat za kabel, to není moc technicky čisté...a nějak to "vykotlat"...to také ne...

Jestli to dobře chápu tak vytahovat konektory z přijímače při sundavání křídla kvůli přepravě.Já to dělám tak že do přijímače vrazím na křidýlka prodloužení 10 cm a z něj to pak už vyndavat nemusím.
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm
peco737

#12 Příspěvek od peco737 »

Videl som aj take, ze na kazdy servokonektor sa nalepi paska alebo podobna vec, ktora vytrca napr. 1 cm. Ked potrebujem vytiahnut konektor, potiahnem za pasku a je von :) . Na paske moze byt este prilepeny papierik, na ktorom moze byt napisane napr. co sa danym kanalom ovlada - kridelka, klapky...
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od kasssy »

cilek píše:Když jsou konektory dobře nakrimpované, tak není problém to tahat za kabel. Nedělá se to zase tak často.

To už to raděj udělám zevrubně :D Ptal jsem se mnželky, jak by to tahala ona a prý by to rozhodně netahala za dráty.(její táta jí v mládí dost důrazně vyslvělil, že za dráty se nic z žádných zásuvek nevytahuje...) Nikdy není jistota jak dobře jsou ty konektory nacvaklý....
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pajas »

Já se to snažím prostě vykvedlat, ale nervu to za dráty. Případně jich vyndám najednou víc a taky se nic nestane :D.
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od StanleyT28 »

Hlavně nám to pánové nesmí padat, ty modely, to se pak v těch konektorech a pinech dějou věci, když se éro rozmlátí o zem na tři kusy a každý z těch kusů letí jinam a přijímač je uprostřed mezi všemi těmi dráty :D
Já takhle posledně rozložil celý přijímač na kusy......
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“