Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

Re: Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

#1411 Příspěvek od lakotamm »

Bol som zalietať Lynxa a regl naštastie funguje a prežil aj 100A špičky :)

Bál som sa zbytočne - tých 30m/s je pri 2m rozpätí príjemných. I keď sa ešte musím naučiť lietať tak, aby som nemal na vrtuli odtrhnuté prúdnice.

50m/s na Vikingovi musí byť paráda. :)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
tomashr

#1412 Příspěvek od tomashr »

graup15 píše:Už tak blbnu, že převažuji i jednotlivé kablíky...a nevěřil bys jak moc velké jsou to rozdíly a jak moc se dá na např na nich ušetřit.

Nejsi sám, kdo převažuje - dokonce jsem o tom napsal i článeček: http://modelweb.fotozona.cz/2011/05/rce ... aveni.html .
V tvém případě ta úspora asi bude procentuálně z hmotnosti draku dost podobná tomu, co popisuji já - jen přirozeně budeš ve větších absolutních číslech.
graup15

#1413 Příspěvek od graup15 »

tomashr píše:
graup15 píše:Už tak blbnu, že převažuji i jednotlivé kablíky...a nevěřil bys jak moc velké jsou to rozdíly a jak moc se dá na např na nich ušetřit.

Nejsi sám, kdo převažuje - dokonce jsem o tom napsal i článeček: http://modelweb.fotozona.cz/2011/05/rce ... aveni.html .
V tvém případě ta úspora asi bude procentuálně z hmotnosti draku dost podobná tomu, co popisuji já - jen přirozeně budeš ve větších absolutních číslech.

Ono to bude nejen ve větších číslech, ale i procentně o dost víc. Protože budu měnit nejen vybavení, ale i celou koncepci uvnitř trupu..takže již teď mám min 200g dolů jistých...a to je hodně.
Víš, ono výhoda F3B je, že i naložené létá výtečně. Křídlo je navržené na velké rozpětí rychlostí a zatížení, tak honba za gramy je jen a pouze kvůli zpomalení, při točení v uzoučké bublině (či stoupáčku).
No a samozřejmně i přistávací rychlost je menší. I když už teď je příjemně malá:-)
Prostě taková malinká voluce...rozhodně né revoluce:-) :-)
Kentán
Kontaktovat uživatele:

#1414 Příspěvek od Kentán »

Milan Nes píše:nene zkouseli sme malej svah kousek od tebe - Rakovnika, taková podkova na hlavne Z - JZ
kdyz budes chtit najdu ti to na mape

na Rany bych F3K pri tom jak foukalo rozlozil :) tohle je kratsi svah takze takova pohodicka :)

hai milan pokail pojděš na řevničov daj vědět,isto toto moj domovsky svah,ak pojděš daj rozum,damo pokec aj tak teraz mrazivo,ale čo zrobiš,uvidzime.hai,daj vediět
Přílohy
DSCF4942.JPG
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1415 Příspěvek od Milan Nes »

Ahoj, jasně, uvidim jak kluci usouděj v dalším víkendu a teda hlavně jak bude foukat,
líbilo se nám tam :) tohle bych za barákem bral.

Budu se těšit.
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
graup15

#1416 Příspěvek od graup15 »

Kentán píše:
Milan Nes píše:nene zkouseli sme malej svah kousek od tebe - Rakovnika, taková podkova na hlavne Z - JZ
kdyz budes chtit najdu ti to na mape

na Rany bych F3K pri tom jak foukalo rozlozil :) tohle je kratsi svah takze takova pohodicka :)

hai milan pokail pojděš na řevničov daj vědět,isto toto moj domovsky svah,ak pojděš daj rozum,damo pokec aj tak teraz mrazivo,ale čo zrobiš,uvidzime.hai,daj vediět

Ty jsi někde odsud (okolí Řevničova?)
Kentán
Kontaktovat uživatele:

#1417 Příspěvek od Kentán »

no ista,ba ja typok z New Bubu,s bratom čo glidera vleka Mentorom,čo zrobil špatný spoločný obrázok na Rcmaniak shov,a ten istý čo rozumuje zrobit motorizáciju na Ascot.hai.
graup15

#1418 Příspěvek od graup15 »

Pošli mi na sebe do pošty tel kontakt. :-) Teda já si nepamatuji, kdybych se podělal, že někdo v NewBubu mluví takovou zvláštní slovenštinou..nebo co je to :-) :-)
marman
Kontaktovat uživatele:

#1419 Příspěvek od marman »

graup15 píše:Tak říkáš, první Viking-E dělá svému páníčkovi radost? Za to jsem fakt rád.
Já teď mám období, kdy po kilowatovém šílení, mám zase tendence pro změnu honit gramy :-)
Již za pár dní dorazí Viking pro jednoho příjemného človíčka z Malorky. A mám už to vymyšlené jak model dostat na letovku do 2700g (možná i na 2600g). Už tak blbnu, že převažuji i jednotlivé kablíky...a nevěřil bys jak moc velké jsou to rozdíly a jak moc se dá na např na nich ušetřit.

Jojo, dělá mi velikou radost, kdykoliv ho někam vemu :-)

Ohledně kW - je to prima, člověk si to užije parádně, ale ze stejných důvodů jak píšeš teď uvažuju o radikálnějším "odlehčení" - o bezmotorovém Vikoušovi (nebo spíš jen trupu) vyloženě na svah.

Jirku Sodomku je nějak obtížné zkontaktovat (zkoušel jsem to v létě), tak Tě Dalibore asi zneužiju, jakmile se mi uvolní nějaké finance...
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
graup15

#1420 Příspěvek od graup15 »

Klidně zneužij:-)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1421 Příspěvek od Milan Nes »

Ahoj Dalibore,

mám na tebe a nejen na tebe dotaz, řešim instalaci u Corada co si teď stavim, jaký bys / byste použili prosím kabely k servum ? Jde mi o optimální kombinaci váha - přenos - spíš s rezervou bezpečnosti ...

Chci to všechno udělat z gruntu a čistě + pak zkusim ukecat kamaráda aby mi to nakrimpoval.
Doteďka sem to neřešil a používal krouceňák ale ten se mi tam všude nevejde :(

díkes moc

Milan
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
pepin

#1422 Příspěvek od pepin »

u těch menších modelu většinou používám obyčejné náhradní kabely k servum-placaté trojžíly,pinovou připájenou lištu zakápnu na letovaném konci pokud mám pětiminutákem,pokud ne,chemoprénem ,nebo styroporovým sekundákem urychleným styro urychlovačem,klasický sekundák a urychlovač ničí časem ty gumové bužírky-zdřevění a praskají a po spojení omotám lepenkou,stejně k tomu polezu pouze v případě,že něco odejde a ero bude možná pomlácené,nebo ten kablík postupně proletuji přímo na kabel serva po ustřižení koncovy,pak každý sletrovaný spoj omotám izolačkou a celek stáhnu smrštovačkou.
graup15

#1423 Příspěvek od graup15 »

Milan Nes píše:Ahoj Dalibore,

mám na tebe a nejen na tebe dotaz, řešim instalaci u Corada co si teď stavim, jaký bys / byste použili prosím kabely k servum ? Jde mi o optimální kombinaci váha - přenos - spíš s rezervou bezpečnosti ...

Chci to všechno udělat z gruntu a čistě + pak zkusim ukecat kamaráda aby mi to nakrimpoval.
Doteďka sem to neřešil a používal krouceňák ale ten se mi tam všude nevejde :(

díkes moc

Použij ty nejslabší co seženeš...já je taky používám. Hmotí míň než púlku normálních a hlavně se vejdou. V Coradu je prd místa..:-)

Milan
graup15

#1424 Příspěvek od graup15 »

Dneska jsem byl s mazlíkem testnout Řevničovský kopeček...to bylo maso :-) Vítr 20m/s v nárazech až 26m/s..:-)
Při přistání bych přeštípl prdelí 10ku hlazenku :-)
(Později bude i video :-)
Přílohy
viking_3.12.2011-7.jpg
viking_3.12.2011.jpg
marman
Kontaktovat uživatele:

#1425 Příspěvek od marman »

graup15 píše:Dneska jsem byl s mazlíkem testnout Řevničovský kopeček...to bylo maso :-) Vítr 20m/s v nárazech až 26m/s..:-)
Při přistání bych přeštípl prdelí 10ku hlazenku :-)
(Později bude i video :-)

Jojo, přesně tam jsme taky před týdnem byli, míň fičelo, ale asi bylo mrazivějc :-D[album][/album]
Přílohy
26112011356.jpg
26112011355.jpg
26112011354.jpg
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“