Bál som sa zbytočne - tých 30m/s je pri 2m rozpätí príjemných. I keď sa ešte musím naučiť lietať tak, aby som nemal na vrtuli odtrhnuté prúdnice.
50m/s na Vikingovi musí byť paráda.
graup15 píše:Už tak blbnu, že převažuji i jednotlivé kablíky...a nevěřil bys jak moc velké jsou to rozdíly a jak moc se dá na např na nich ušetřit.
tomashr píše:graup15 píše:Už tak blbnu, že převažuji i jednotlivé kablíky...a nevěřil bys jak moc velké jsou to rozdíly a jak moc se dá na např na nich ušetřit.
Nejsi sám, kdo převažuje - dokonce jsem o tom napsal i článeček: http://modelweb.fotozona.cz/2011/05/rce ... aveni.html .
V tvém případě ta úspora asi bude procentuálně z hmotnosti draku dost podobná tomu, co popisuji já - jen přirozeně budeš ve větších absolutních číslech.
Milan Nes píše:nene zkouseli sme malej svah kousek od tebe - Rakovnika, taková podkova na hlavne Z - JZ
kdyz budes chtit najdu ti to na mape
na Rany bych F3K pri tom jak foukalo rozloziltohle je kratsi svah takze takova pohodicka
Kentán píše:Milan Nes píše:nene zkouseli sme malej svah kousek od tebe - Rakovnika, taková podkova na hlavne Z - JZ
kdyz budes chtit najdu ti to na mape
na Rany bych F3K pri tom jak foukalo rozloziltohle je kratsi svah takze takova pohodicka
hai milan pokail pojděš na řevničov daj vědět,isto toto moj domovsky svah,ak pojděš daj rozum,damo pokec aj tak teraz mrazivo,ale čo zrobiš,uvidzime.hai,daj vediět
graup15 píše:Tak říkáš, první Viking-E dělá svému páníčkovi radost? Za to jsem fakt rád.
Já teď mám období, kdy po kilowatovém šílení, mám zase tendence pro změnu honit gramy
Již za pár dní dorazí Viking pro jednoho příjemného človíčka z Malorky. A mám už to vymyšlené jak model dostat na letovku do 2700g (možná i na 2600g). Už tak blbnu, že převažuji i jednotlivé kablíky...a nevěřil bys jak moc velké jsou to rozdíly a jak moc se dá na např na nich ušetřit.
Milan Nes píše:Ahoj Dalibore,
mám na tebe a nejen na tebe dotaz, řešim instalaci u Corada co si teď stavim, jaký bys / byste použili prosím kabely k servum ? Jde mi o optimální kombinaci váha - přenos - spíš s rezervou bezpečnosti ...
Chci to všechno udělat z gruntu a čistě + pak zkusim ukecat kamaráda aby mi to nakrimpoval.
Doteďka sem to neřešil a používal krouceňák ale ten se mi tam všude nevejde
díkes moc
Použij ty nejslabší co seženeš...já je taky používám. Hmotí míň než púlku normálních a hlavně se vejdou. V Coradu je prd místa..
Milan
graup15 píše:Dneska jsem byl s mazlíkem testnout Řevničovský kopeček...to bylo masoVítr 20m/s v nárazech až 26m/s..
Při přistání bych přeštípl prdelí 10ku hlazenku![]()
(Později bude i video