HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zamčeno
Zpráva
Autor
boZZda

HC3-SX bezpádlo - zkušenosti

#286 Příspěvek od boZZda »

Hned na prvni obrazovce je tlacitko update. Na to kliknout. Potom je tam obrazovka, na kterem kliknout, ze chcete online update.
Na dalsi obrazovce to chce, aby se HC3 vypnulo. Takze vypnout a zapnout. Nasledne na to zacne automaticky aktualizace, ktera trva asi 60 sekund. V te dobe nesahat jak na PC, tak na HC3.
Nakonec dostanet info, ze je aktualizace provedena.
Zkontrolujte jestli vsechno nastaveni zustalo. V opacnem pripade nahreajte nastaveni ze souboru, ktery jste si pred instalaci ulozili.

Nic sloziteho :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti

#287 Příspěvek od pkotatko »

Pripojit k PC, zalohovat pripadne nastaveni. Pak pripojit PC k netu a dat automaticke hledani update. Potom co to najde novy soft, dostanes hlasku, ze mas odpojit motor a vypnout vysilac. HC nechas zapnute. Pak to bude chtit vypnout a zapnout HC. Po zapnuti zacne HC prehravat soft. Po skonceni dostanes hlasku ze update probehl uspesne. Restart, nahrat zpatky ulozeny soubor s nastavenim modelu a hotovo. Je to velmi jednoduche. V podstate ani nemas sanci neco po.... :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
buki

#288 Příspěvek od buki »

pkotatko píše:Pripojit k PC, zalohovat pripadne nastaveni. Pak pripojit PC k netu a dat automaticke hledani update. Potom co to najde novy soft, dostanes hlasku, ze mas odpojit motor a vypnout vysilac. HC nechas zapnute. Pak to bude chtit vypnout a zapnout HC. Po zapnuti zacne HC prehravat soft. Po skonceni dostanes hlasku ze update probehl uspesne. Restart, nahrat zpatky ulozeny soubor s nastavenim modelu a hotovo. Je to velmi jednoduche. V podstate ani nemas sanci neco po.... :D

Na první stránce(Vše) v programu jak je update Firmware tak to mám zmáčknout na to hledání? Já jsem si Firmware stáhnul od výrobce a mám ho v PC. Jde to taky tak udělat? Bojím se, aby nekleklo připojení,kdybych to ztahoval přímo. Nerozumím tomu odpojení motoru.Ten přeci nejde přes HC.Není to jenom proto ,aby se při vypnutí vysílače motor neroztočil? A proč bych měl motor odpojovat pod proudem?Píšeš:" HC necháš zapnuté.Pak vypnout a zapnout HC". Po dalším zapnutí se teprve začne přehrávat soft. No jsem z toho blbej.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od pkotatko »

Motor se odpojuje jen z bezpecnostnich duvodu. Program po tobe chce nechat zapnute HC s vypnutym vysilacem. Tak proto. Potom te vyzve k restartu HC. Po restartu zacne nahravat firmware. Ze souboru u lozeneho v PC jsem to nezkousel, nevim.
buki

#290 Příspěvek od buki »

Kluci jeden píšete vypnout zapnout HC, druhý vypnout nejdříve jen vysílač pak vypnout a zapnout HC a začne se přehrávat nový soft. No a teď co si mám z toho vybrat. Ještě když nevládnu angl.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od pkotatko »

Uz nevim jak to napsat. Spust si ten update, ten te povede a bude ti rikat co mas udelat. Tak si ty instrukce nahazej do nejakeho prekladace. Je tam vzdycky par slov a s vysvetlenim co jsem tu psal to pochopit proste musis.
Jedno HCcko jsem vcera preinstaloval, komplet napipal celej model do vysilace, a nastavil HC. A to cele za kratsi dobu nez se tady dneska dohadujeme.
Na tom automatickem update fakt neni co zkazit. Pust se do toho :wink:
boZZda

#292 Příspěvek od boZZda »

Neboj se update z internetu. On si nejdriv stahne soubor, potom ho zkontroluje a teprve potom vyzve k vypnuti/zapnuti HC3.
To je vse :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
buki

#293 Příspěvek od buki »

boZZda píše:Neboj se update z internetu. On si nejdriv stahne soubor, potom ho zkontroluje a teprve potom vyzve k vypnuti/zapnuti HC3.
To je vse :wink:

Tak jsem to updatoval.Je to v cajku,chodí to. Nakonec jsem použil tu možnost stahnout z PC.To online mi nějak nešlo. Vám se to mluví, když můžete přečíst co tam píšou a co a kdy to na vás chce provést. To je pakt jednoduché.
Jinak vám díky za snahu.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od pkotatko »

Hlavne ze se povedlo. Tak at to slouzi.
buki

#295 Příspěvek od buki »

Tak jsem nastavil ten Horizont. Nyní, jestli to dobře chápu tak mohu nastavit dvě úrovně stabilizace.Teda tu levou stranu s kolektivem a tu pravou s možností ovládat kolektiv kniplem.
Chci se ještě optat ,když mám vypnut Horizont na nechanej Rigid zisk přímo z vysílače,tak na posuvníku v diagnóze Kanál gyra hlavy je možno taky jít do mínusových položek, kde bych měl třeba druhé nastavení zisku hlavy a nebo tam musí být 0 a jen v kladných číslech nastaven zisk jako doposud. Stalo se mi taky jednou, že jsem odstartoval s vypnutým ziskem hlavy.Sice se i tak dá vrtulník uřídit, ale nebyla to sranda. Děkuji
buki

#296 Příspěvek od buki »

Tak jsem myslel Bozzdo, že se ozveš a odpovíš mi na můj předešlý dotaz a nebo jsi již jenom na mojehobby?Dík
boZZda

#297 Příspěvek od boZZda »

Odpovidam tam, kde prave jsem. Ted jsem tady, tak mohu odpovedet.

Ano, s 0 zisk hlavy se da litat, ale je to takove na gume. Doprava je heading lock a doleva jsem nikdy nezkousel, takze nevim jak se to chova. Nekdo to zkusil a vi?

Do 10 dni ocekavejte novy software v5.0 :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
buki

#298 Příspěvek od buki »

Díky.Prubnu to a dám pak vědět.
boZZda

#299 Příspěvek od boZZda »

Tak jsem se na to podíval detailněji a prostě doleva zisk hlavy nenastavovat. Je to tam jen z důvodu, aby jsi zkontroloval, jestli máš správně reverz kanálu gyra hlavy. Prostě používat POUZE a JEN doprava!!!
Když se nastaví kanál gyra hlavy jako Horizont, tak jezdec Zisk hlavy v RIGID nastavuje zisk pouze doprava 0-100%.

U Horizontu je to jasné. Doprava je to jen srovnání bez kolektivu a doleva je to srovnání s kolektivem
bavarianDemon 3X a 3SX
buki

#300 Příspěvek od buki »

boZZda píše:Tak jsem se na to podíval detailněji a prostě doleva zisk hlavy nenastavovat. Je to tam jen z důvodu, aby jsi zkontroloval, jestli máš správně reverz kanálu gyra hlavy. Prostě používat POUZE a JEN doprava!!!
Když se nastaví kanál gyra hlavy jako Horizont, tak jezdec Zisk hlavy v RIGID nastavuje zisk pouze doprava 0-100%.

U Horizontu je to jasné. Doprava je to jen srovnání bez kolektivu a doleva je to srovnání s kolektivem

Dobrá, poslechnu.
Zamčeno

Zpět na „Heli - technika“